Top 10 Nieuwe Netflix Series en Films April 2018

In 2018 besteedt Netflix 6 miljard dollar aan nieuwe content. Het zal dan ook niet verbazen dat er iedere maand vele uren aan films, series en documentaires worden toegevoegd. En dat is nog naast alles films en series die Netflix niet zelf maakt. In dit lijstje beperken we ons tot de ‘orginals’ aangezien deze niet zomaar van de streamingdienst worden verwijderd.

Dit zijn de 10 nieuwe series, films en documentaires die in April 2018 worden toegevoegd en wij het meest naar uitkijken.

10. Psychokinesis (Yeom-lyeok) – Zuid-Koreaanse actiethriller (25 April)

Dat er uit Zuid-Korea goede films komen, dat is algemeen bekend. Ook de regisseur van Psychokinesis, Sang-ho Yeon, heeft eerder al met “Train to Busan” zijn visitekaartje afgegeven. Psychokinese is een bovennatuurlijke actiethriller over een man die plotseling ontdekt dat hij telekinetische krachten bezit. Wanneer hij zijn nieuwe vaardigheden heeft gebruikt om zijn dochter te helpen, komt hij in de problemen. Of je nu een fan bent van Aziatische thrillers of gewoon van een goede actiefilm houdt, Psychokinesis ziet er zeker uit als een film om uit te checken..

9. The Week of – komediefilm (27 April)

“The week of” is de volgende in een reeks van films die Adam Sandler maakt voor Netflix. Je moet natuurlijk van zijn type humor houden wil je deze film waarderen. In deze komedie volgen we twee vaders in de week voorafgaand aan het huwelijk van hun kinderen. Sandler’s personage wil perse het huwelijk van zijn dochter betalen, ondanks dat Chris Rock’s personage veel rijker is. Dit wordt een film vol ongemakkelijke conversaties en belachelijke situaties.

8. Dude – Indiekomedie (20 April)

Olivia Milch’s scenario voor haar indie-komedie Dude werd al in 2013 verkozen tot een van de beste niet-geproduceerde scripts . Nu vijf jaar later is de film eindelijk gemaakt. Gebaseerd op Milch’s eigen middelbare school ervaringen, volgt Dude vier meisjes tijdens de laatste paar weken van school terwijl ze zich voorbereiden op de toekomst. Onder andere Lucy Hale (Pretty Little Liars) en Alexandra Shipp (X-Men) spelen de hoofdrollen.

7. Charité – Duits historische dramaserie (19 April)

Er worden steeds meer niet Engelstalige series op Netflix toegevoegd. Vanaf 19 april kunnen liefhebbers van historische dramaseries kijken naar het Duitse Charité. De serie speelt zich af aan het eind van de 19e eeuw in een ziekenhuis in Berlijn . In deze periode nam het aantal besmettingen van difterie en tuberculose epidemische proporties aan. De serie richt zich op de artsen van het Charité-ziekenhuis die proberen om te gaan met de schijnbaar ongeneeslijke ziekten in een snel veranderend politiek klimaat.

6. Kodachrome (20 April) – Dramafilm (20 April)

Ter info, Kodachrome was een soort kleurenfilm ontwikkeld door Kodak. Zes decennia lang was het een van de meest populaire filmtypes, totdat digitale camera’s de markt overnamen . In de film spelen Ed Harris en Jason Sudeikis een vader en zoon in de laatste dagen van het Kodachrome-tijdperk, die op pad gaan om het laatste verwerkingslaboratorium van Kodachrome in het land te vinden. Het levert een door nostalgie gevoede reis op die vooral old-school fotografieliefhebbers zal aanspreken.

5. Amo – Filipijnse actieserie ( 9 April)

We schreven al dat er steeds meer buitenlandse series op Netflix komen. Netflix probeert namelijk zoveel mogelijk eigen content te maken voor alle landen waar ze populair zijn (de eerste Nederlandse serie komt in 2019). Amo is de eerste Filipijnse serie van Netflix. Deze grauwe, harde dramaserie over de strijd tegen de drugshandel is gemaakt door Brillante Mendoza, deze filmmaker won in 2009 de prijs voor beste regisseur op het filmfestival van Cannes voor zijn film Kinatay.

4. Troy: Fall of a City – Historische actieserie (6 April)

Troy: Fall of a City is een Britse miniserie gebaseerd op de Trojaanse oorlog en de liefdesrelatie tussen Parijs en Helen. De serie is momenteel ook te zien op BBC One en krijgt eerlijk gezegd behoorlijk slechte reviews. Maar wie weet zijn de laatste afleveringen van het seizoen beter. Laten we het hopen, want wij hebben wel zin een goede historische actieserie!

3. The Letdown – Australische Komedieserie (21 April)

Dit klinkt als een serie voor ouders. Audrey is vastbesloten om niet gedefinieerd te worden door het moederschap. In theorie lijkt dit vrij eenvoudig. In de praktijk maken haar op carrière gerichte echtgenoot, haar egoïstische moeder en de haar beste vriendin, het bijna onmogelijk.

2. 6 Balloons – Dramafilm (6 April)

Met Dave Franco en Abbi Jacobson beschrijft 6 Balloons een aangrijpende nacht in Los Angeles als een vrouw (Jacobson) wanhopig probeert een detoxcentrum te vinden voor haar aan heroïne verslaafde broer (Franco). De zoektocht wordt gecompliceerd doordat de twee jaar oude dochter van de man ook meerijdt. Vroege reviews schrijven over “een van de meest onverwachte, ontroerende verrassingen van het jaar tot nu toe”.

1. Lost in Space – Sci-fi serie (13 April)

Sci-fi serie Lost in Space was in de jaren ’60 van de vorige eeuw baanbrekend. De serie is een ware klassieker. In de serie zagen we de aarde in de verre toekomst, toen 1997, waar de enige hoop voor de mensheid was om astronauten naar het Alpha Centauri-systeem te sturen. Als je de serie nu terugkijkt is het vooral heel ‘cheesy’ met vol met kartonsets en robots gemaakt van hetzelfde plastic als hoelahoeps. Tijd dus voor een remake.

Naast deze nieuwe producties verschijnen er in april ook nieuwe seizoenen van La Casa de Papel (Money Heist) (6 April) en 3% (27 april)