Er gaat niets boven een luie middag of avond op de bank met je favoriete Netflix serie op TV. Wie er geen genoeg van krijgt om elke week een nieuwe show te bingewatchen, heeft in 2019 ook weer geluk. Dit jaar komen er namelijk weer een aantal leuke nieuwe series uit op Netflix. Deze Netflix originals hebben alles wat een goede serie nodig heeft: humor, spanning en de juiste dosis drama. Ben je benieuwd welke series jij in de gaten moet houden dit jaar? Lees dan deze top 10 nieuwe Netflix series in 2019.

10. V-Wars

v-wars

Liefhebbers van The Vampire Diaries kennen deze acteur waarschijnlijk al. Ian Somerhalder speelt in V-Wars opnieuw in een serie die helemaal om vampiers draait. Deze keer verspreidt het vampierenvirus zich doordat de poolkappen smelten. Klimaatverandering zorgt er dus voor dat langzaam maar zeker een groot deel van de mensheid verandert in een gevaarlijke vampier.

9. Russian Doll

russian doll netflix

Netflix neemt in 2019 afscheid van Orange is the New Black, maar fans hoeven niet te treuren. Een van de populairste actrices van de show, Natasha Lyonne aka Nicky, speelt namelijk de hoofdrol in Russian Doll. Natasha Lyonne speelt Nadia, een vrouw die vast is komen te zitten in een eindeloze tijdlus. Keer op keer herbeleeft ze de dag waarop ze de eregast was op een feestje in New York, maar dat is alles behalve leuk. Lyonne heeft de series samen met niemand minder dan Amy Poehler bedacht.

8. Dead to Me

dead to me

Dead to Me is een donkere komedieserie die draait om uitersten. Het verhaal gaat namelijk over de vriendschap tussen twee vrouwen die mijlenver uit elkaar lijken te staan. De een is een conservatieve weduwe die er een ingetogen levensstijl op nahoudt. De ander is een vrijgevochten vrouw met een vrije geest. Zij draagt echter ook een belangrijk geheim met zich mee dat haar leven kan veranderen. Onder andere met Christina Applegate, James Marsden, Linda Cardellini en Ed Asner.

7. What/If

what if

Niemand minder dan de bekende actrice Renee Zellweger speelt een van de hoofdrollen in deze nieuwe Netflix serie. What/If is een serie die draait om morele kwesties. Het is een subtiele thriller die je laat afvragen wat jij in bepaalde situaties had gedaan. Het verhaal gaat over een pasgetrouwd stel dat maar moeilijk aan geld kan komen. Ze ontmoeten een vreemde vrouw die ze een voorstel doet. Ze kunnen rijk worden, maar daarvoor moeten ze wel een aantal van hun normen en waarden laten varen.

6. The Umbrella Academy

https://www.youtube.com/watch?v=LMeqY7ogdF8

Deze nieuwe serie speelt in op de hype rondom comics die worden verfilmd. The Umbrella Academy is namelijk een populaire comic die je dus in 2019 ook op Netflix kunt bekijken. Het verhaal draait om een disfunctionele familie met zeven broers en zussen. Ze verliezen op mysterieuze wijze hun vader, waardoor ze hun krachten als superhelden moeten bundelen om de waarheid te achterhalen.

5. Chambers

Chambers

Chambers vertelt het dramatische verhaal van een vrouw die een harttransplantatie heeft gekregen. Na haar operatie wil ze meer te weten komen over de persoon wiens hart ze heeft gekregen. Tijdens de zoektocht naar haar donor komt ze langzaam maar zeker meer te weten over de mysterieuze manier waarop deze persoon is overleden. Ook in deze serie vind je een beroemde actrice, want Uma Thurman speelt de moeder van de donor.

4. The Dark Crystal: Age of Resistance

The Dark Crystal is een bekende fantasyfilm die in 1982 is uitgekomen. Netflix zorgt ervoor dat het verhaal doorleeft dankzij deze nieuwe serie. Net zoals bij de originele film, wordt deze serie niet opgenomen met acteurs maar met poppen. Er komen helemaal geen digitale effecten aan te pas, want de Netflix serie is net als vroeger met echte poppen gefilmd.

3. After Life

After Life netflix serie

Ricky Gervais is misschien wel een van de bekendste comedy acteurs die Engeland kent. In 2019 speelt hij de hoofdrol in deze gloednieuwe serie van Netflix. After Life vertelt het verhaal van een man die zijn vrouw is verloren. Hij overweegt om een einde aan zijn eigen leven te maken, maar kiest er uiteindelijk voor om te gaan leven zoals hij dat wil, zonder rekening te houden met andermans gevoelens.

2. Turn up Charlie

turn up charlie

De nieuwe comedyserie Turn up Charlie heeft wederom een topacteur in de hoofdrol, misschien wel de nieuwe James Bond, Idris Elba. Hij speelt de rol van een DJ aan het begin van zijn carrière. Ondanks zijn passie en ambitie, brengt hij de meeste tijd door als oppas. Hij zorgt namelijk voor het gekke dochtertje van zijn beste vriend.

1. The Witcher

Ook deze Netflix serie is gebaseerd op een bestaand verhaal. The Witcher is namelijk de titel van een bekende boekenreeks over Geralt of Rivia. Het is zijn taak als monsterslayer om een gevaarlijk avontuur aan te gaan dat zijn lot voor altijd kan veranderen. The Witcher is de ideale serie voor iedereen die van echte fantasyverhalen houdt, inclusief tovenaars, prinsessen en de nodige monsters.