Top 10 Nieuwe series & films op Netflix in mei 2019

Netflix heeft een reputatie als de streamingdienst met de beste originals. Elke maand worden er weer nieuwe films, series en documentaires uitgebracht die miljoenen keren worden bekeken door alle abonnees van Netflix. In mei zal het niet anders zijn, want ook in deze maand komen er weer goede nieuwe releases uit. Dit is de top 10 nieuw op Netflix in mei.

Het volledige overzicht van ieder maand nieuw op Netflix vind je hier.

10. Flinch (3 mei)

Netflix maakt niet alleen maar films en series, maar ook realityseries en spelshows. Flinch is een van de nieuwe aanwinsten en is de perfecte spelshow voor mensen die graag willen lachen. De deelnemers krijgen namelijk de meest absurde en hilarische opdrachten voor hun neus die ze natuurlijk zo goed mogelijk moeten uitvoeren. Uiteraard zijn er ook angstaanjagende opdrachten, dus dit spel is alleen voor echte waaghalzen.

9. The Society (10 mei)

Alle tieners van een welvarend dorpje worden op een dag wakker met een bijzondere verassing: alle volwassenen en kinderen uit het dorp zijn verdwenen. Dat betekent natuurlijk maar één ding: ongestoord alles doen wat je van je ouders niet mag. In deze serie ontdekken de tieners echter dat het al heel snel een grote chaos wordt wanneer er geen ouders zijn om toezicht te houden. Voor ze het weten zijn ze een gevaar voor zichzelf.

8. The Last Summer (3 mei)

Deze film is een romantische komedie die draait om een aantal tieners uit Chicago. Het is hun laatste zomer in de stad, want ze hebben net de middelbare school afgerond en maken zich klaar om te gaan studeren. Nog één zomer hebben ze om met elkaar door te brengen, waarin ze geconfronteerd worden met hun onderlinge relaties, maar ook met hun dromen over de toekomst.

7. When They See Us (31 mei)

When They See Us wordt ook wel een limited serie genoemd door Netflix. Dat komt doordat de serie slechts vier afleveringen zal hebben. Het vertelt het waargebeurde verhaal over vijf zwarte jongens die worden beschuldigd van een verkrachting in Central Park. De “Central Park Five” heeft uiteindelijk dertien jaar in de gevangenis gezeten, terwijl ze volledig onschuldig waren. Deze serie duikt volledig in het tragische verhaal over deze vijf jongens.

6. The Perfection (24 mei)

Deze nieuwe thriller is niet voor mensen met een zwak hart. Het verhaal gaat over Charlotte, die de cello op topniveau kan bespelen. Het is haar echter nooit gelukt om door te breken omdat ze haar droom aan de kant moest zetten voor haar zieke moeder. Nu haar moeder is overleden, krijgt Charlotte alle ruimte om haar droom waar te maken. Wanneer ze terugkeert naar haar oude leermeester, heeft hij al een vervanging gevonden: Lizzie. Dat is voor Charlotte voldoende om in een gigantische neerwaartse spiraal terecht te komen waarbij niets of niemand veilig is.

5. Tuca & Bertie (3 mei)

Liefhebbers van Bojack Horseman zullen blij zijn met deze nieuwe serie op Netflix. Tuca & Bertie wordt namelijk door dezelfde tekenaar gemaakt. De cartoon vertelt het verhaal van twee dertigjarige vrouwelijke vogels die allebei in hetzelfde appartementencomplex wonen. Met de juiste dosis volwassen humor zal ook deze tekenfilm vast een succes worden.

4. Wine Country (10 mei)

Een aantal van de meest bekende actrices van komedieshow Saturday Night Live bundelen hun krachten in deze nieuwe film. Het verhaal draait om een vrouw die haar vijftigste verjaardag viert samen met al haar beste vriendinnen. Met actrices zoals Amy Poehler, Rachel Dratch, Ana Gasteyer, Maya Rudolph en Tina Fey weet je in ieder geval zeker dat deze film hilarisch zal worden.

3. Knock Down the House (1 mei)

Netflix brengt in mei ook een politieke documentaire uit. De documentaire volgt het verhaal van een aantal vrouwen die hun best doen om een plek in het Amerikaanse senaat te bemachtigen. De documentaire richt zich voornamelijk op Alexandria Ocasio-Cortez, die moet zien te vechten voor haar positie als vrouw in de politiek.

2. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (3 mei)

Netflix weet al lang dat series, films en documentaires over seriemoordenaars het goed doen. Het is dan ook niet gek dat er nu een film is gemaakt over een van de meest beruchte seriemoordenaars van Amerika: Ted Bundy. De film vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de vriendin van Bundy, die lange tijd nooit heeft geloofd in de vreselijke dingen die haar vriend heeft uitgehaald.

1. Dead to me (3 mei)

Christina Applegate en Linda Cardellini spelen de hoofdrollen in deze nieuwe zwarte komedie van Netflix. De serie gaat over twee weduwen: Jen en Judy. Waar de één verbitterd is door de dood van haar man, kan de ander wat beter met haar situatie dealen. Een van de vrouwen heeft echter een groot en duister geheim dat hun vriendschap op scherp kan zetten.