Helaas is er veel te weinig muziek van Nirvana verschenen door de vroege dood van Kurt Cobain (op 27 jarige leeftijd). Maar ondanks dat ze slechts drie studio albums, en een aantal live albums hebben uitgebracht is hun invloed op de muziek industrie gigantisch geweest. Het album “Nevermind” zette in 1991 alternatieve muziek op de kaart, tot dan was dit vooral underground muziek.

10. Rape Me

Rape Me is een nummer van Nirvana’s derde album “In Utero” uit 1993. Het is een waardige opvolger van de vele klassiekers van hun succesalbum “Nevermind”.

9. You Know You’re Right

Nirvana heeft niet veel onuitgebracht materiaal achterlaten nadat Kurt Cobain zelfmoord pleegde op 25 april 1994. ‘You Know You’re Right’ was het laatste nummer dat de band samen opnam drie maanden voor Cobains dood. Het is het enige nieuwe nummer van het compilatie album “Nirvana” dat in 2002 verscheen.

8. Come As You Are

7. About a Girl

About a Girl is een nummer van het debuutalbum “Bleach” uit 1989. Echt bekendheid kreeg het nummer toen de mannen het Unplugged speelde bij hun beroemde MTV optreden.

6. All Apologies

Ook All Apologies werd gespeeld tijdens het Unplugged optreden, en is beter dan het origineel dat te vinden is op “In Utero”. Je hoort de pijn in Cobains stem bij ieder woord dat hij uitspreekt.

5. The Man Who Sold the World


We blijven nog even bij het Unplugged optreden. The Man Who Sold the World is een prachtige cover van David Bowie.

4. Lithium

De derde single van “Nevermind”, typisch Nirvana. Een rustige intro gevolgd door het keihard gitaar- en drumspel van Krist Novoselic en Dave Grohl.

3. In Bloom

Een echte meezing song van Nirvana, met een dikke vette knipoog:

He’s the one who likes all our pretty songs
And he likes to sing along and he likes to shoot his gun
But he knows not what it means
Knows not what it means and I say

2. Heart-Shaped Box

Na het succes van Nevermind moest Nirvana met hun volgende album (In Utero) bewijzen dat ze nog steeds top nummers konden maken. Met hun eerst single “Heart-Shaped Box” namen ze alle twijfel weg.

1. Smells Like Teen Spirit

Welk ander nummer dan “Smells Like Teen Spirit” kan op nummer 1 staan in de lijst van best Nirvana nummers? Een absolute monsterhit die de band wereldwijd op de kaart zette.