Londen is een van de leukste steden van Europa. De Britse hoofdstad heeft zelfs zoveel te bieden per vierkante kilometer, dat het lastig is een lijst van beste bezienswaardigheden samen te stellen. Hieronder vind je onze top 10. Als je zelf nog suggesties hebt, laat het dan gerust weten door een reactie achter te laten!

10. Kerkers verkennen in de Tower of London

Tower of London

De Tower of London is een sinister, middeleeuws kasteel meteen aan de rivier de Thames met een bloederig verleden. Het deed namelijk lange tijd dienst als gevangenis en talloze vijanden van de koning zijn hier op de binnenplaats onthoofd. De lugubere kerkers zijn vandaag de dag gelukkig op vrijwillige in plaats van gedwongen basis te bezoeken. Een waarschuwing is op zijn plaats: dit kasteel is niet geschikt voor hen met een zwakke maag!

9. Leren over oorlogsgeschiedenis in de HMS Belfast

hms belfast

Misschien dat voor veel mensen een museum gelijk staat aan stille, saaie hallen met schilderijen aan de wand, maar in het Imperial War Museum van Londen is daarvan absoluut geen sprake. De HMS Belfast, onderdeel van het museum, is namelijk een legendarisch oorlogsschip dat deel heeft genomen aan talloze zeeslagen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Binnenin het schip kun je alles te weten komen over het fascinerende maar beangstigende leven van mariniers in oorlogstijd.

8. Het beste theater ter wereld bekijken in Shakespeare’s Globe

Shakespeare's Globe
Padmayogini / Shutterstock.com

Wanneer het aankomt op puur volksvermaak en onderhoudend theater, dan staat Shakespeare eenzaam aan de top. Shakespeare’s Globe midden in het centrum van Londen is een tot op de inch nauwkeurige reconstructie van het oorspronkelijke theatergebouw uit 1599. Hier kun je dus niet alleen de beroemdste theaterstukken ter wereld zien, maar ook kun je je moeiteloos terug wanen in het gezellige en onstuimige Engeland van Shakespeare.

7. Op de foto met beroemdheden in Madame Tussauds

Madame Tussauds
Jaguar PS / Shutterstock.com

Tegenwoordig mag je de musea van Madame Tussauds dan wel over heel de wereld vinden, toch gaat er niets boven het origineel in Londen. Hier vind je zelfs nog wassen beelden van twee eeuwen geleden, toen de uit Frankrijk afkomstige vrouwe Tussaud hier haar museum net geopend had. Erg populair bij het publiek is natuurlijk op de foto gaan met Hitler, The Beatles, Charlie Chaplin, Prins Charles of Arnold Schwarzenegger.

6. Londen bekijken vanaf The Shard

The Shard

Veel mensen denken bij Londen aan statige paleizen en imponerende Victoriaanse musea. Toch vind je verspreid door de metropool heen ook talrijke futuristische wolkenkrabbers, waarbij The Shard zelfs de hoogste van de Europese Unie is. Vanaf het uitkijkplatform van deze 310 meter hoge constructie van staal en glas heb je een weergaloos uitzicht over de stad. Dit is een attractie die je tijdens een bezoek aan Londen absoluut niet mag missen!

5. Als een koning of sultan winkelen in Harrods

Harrods
Cedric Weber / Shutterstock.com

Londen is zonder meer een van de beste steden om te winkelen, vrouwen weten daar alles van. Wil je écht luxueus winkelen, dan kun je niet om Harrods heen. Dit grootste warenhuis van Europa biedt bijna honderdduizend vierkante meter aan luxeartikelen waar je heel erg snel heel erg veel geld kunt uitgeven. Verder kent het indrukwekkende gebouw maar liefst 32 restaurants, is er een dresscode en heb je de mogelijkheid een persoonlijke assistent te huren om je tijdens het winkelen te adviseren.

4. Kijken naar de Queen’s Guard bij Buckingham Palace

Buckingham palace
meunierd / Shutterstock.com

Iedereen kent ze wel, de soldaten van de Queen’s Guard die in hun zwart met rode uniformen en hoge zwarte bontmutsen Buckingham Palace bewaken. Onverstoorbaar staan ze bij dag en bij nacht, bij regen en bij zonneschijn voor de poort van het paleis van de koningin. De bijzonder plechtige wisseling van deze wacht is erg populair bij toeristen en een van de meest gefotografeerde ceremonies ter wereld.

3. Een ritje maken in het London Eye

the eye

Je hebt natuurlijk vast wel eens een reuzenrad op de kermis of in een attractiepark gezien, maar het London Eye doet de naam reuzenrad pas echt eer aan. Het is namelijk maar liefst 135 meter hoog! Je hoeft niet bang zijn eruit te vallen, want de 32 capsules zijn volledig gesloten. Een rit duurt ongeveer een half uur en is vooral ’s avonds als de verlichting in de stad aan gaat een adembenemende belevenis.

2. Mensen kijken op Piccadilly Circus

Piccadilly Circus
Stuart Monk / Shutterstock.com

Ja, Londen heeft inderdaad eersteklas musea, prachtige Victoriaanse architectuur en uitmuntende winkelmogelijkheden, maar dat is natuurlijk geen reden de mensen uit het oog te verliezen. Piccadilly Circus is ideaal geschikt om even bij de fontein te zitten en de vele duizenden inwoners van een van ’s werelds meest multiculturele steden gade te slaan. ’s Avonds, als de uitgaansgelegenheden hun deuren openen en de neon-reclameborden aan gaan, heerst hier bovendien een unieke, onvergetelijke sfeer.

1. Bijkomen in de Kew Gardens

kew gardens

Londen is een enerverende stad, maar soms wil je na dagenlang de toerist uithangen het ook wel eens iets rustiger aan doen. De meer dan tweeënhalve eeuw oude Royal Botanic Gardens in Kew in het zuidwesten van de stad, zijn gelukkig ideaal geschikt om de verkeersdrukte en mensenmassa’s even te ontvluchten. Verwar een bezoek aan deze tuinen echter niet met een saaie wandeltocht door het park. Met exotische planten en bouwwerken van over heel de wereld zijn de Kew Gardens namelijk zonder meer spectaculair te noemen.

Regel je stedentrip naar Londen alvast bij Bebsy. Dankzij jarenlange ervaring regelen zij de beste deals. En bij aanmelding krijg je direct 25 euro korting!