Paul de Leeuw beschikt over vele talenten, hij is televisiepresentator, komiek, cabaretier, programmamaker, acteur, maar ook zanger. Een lijstje van de tien beste nummers die hij tot nu toe heeft gemaakt.

10. Blijf tot de zon je komt halen

In 2007 is ‘Blijf tot de zon je komt halen’ de titelsong van de Symphonica In Rossa concertreeks van Paul de Leeuw. Begin november van dat jaar was het GelreDome vijf avonden tot aan de nok toe gevuld met fans! Met ‘Blijf tot de zon je komt halen’ bereikte De Leeuw ook nog de top 10 van de Nederlandse Top 40.

9. Wacht nog wat geef wel een teken

Het vierde album van Paul de Leeuw – ‘Paracdmol’ uit 1994 – bevat een aantal tophits. Naast ‘Voorbij’ en ‘Ik wil niet dat je liegt’ tref je op dit album ook ‘Wacht nog wat ik geef wel een teken’ aan. Het liedje behandelt een regelmatig bij De Leeuw terugkerend thema, namelijk de liefde.

8. Blijf bij mij

Graag gaat Paul de Leeuw het duet aan. Zo bestormde hij samen met Ruth Jacott in 1993 de hitlijsten met ‘Blijf bij mij’! De single maakte het meteen tot ‘Alarmschijf’ op Radio 3, nu 3FM. Radio 2 kon niet achterblijven en bombardeerde ‘Blijf bij mij’ tot hun ‘Paradeplaat’.

7. Droomland

Het nummer “Droomland” is een vertaling van het Amerikaanse lied “Beautiful Isle of Somewhere”, dat al door verschillende Amerikaanse artiesten is gezongen. Het oorspronkelijke lied dateert al uit 1897 en de Nederlandse vertaling werd in 1934 voor het eerst door Willy Derby gezongen. Achtereenvolgens is het ook vertolkt door Willi Alberti, Frans van Schaik, Jan Tromp en Heintje (Duitse versie). Het lied werd in 1992 nieuw leven ingeblazen toen Paul de Leeuw het samen met André Hazes op tv zong. Deze versie hoor je nog steeds overal.

6. Zonder jou

In 1995 bracht Paul de Leeuw samen met Simone Kleinsma ‘Zonder jou’ uit. Hun afzonderlijke stemmen en samenzang maken dit nummer tot een prachtige ballad! Het gevoelige ‘Zonder jou’ bereikte plek nummer drie in de Top 40. Het nummer maakte maar liefst 16 weken deel uit van deze hitlijst.

5. ‘k heb je lief

Nog langer in de Top 40 stond ‘’k heb je lief en wacht op jou’, 20 weken om precies te zijn. Samen met Peter Groenendijk heeft Paul de Leeuw dit ontroerende nummer geschreven. In de periode 1997-1998 was het veelvuldig op de Nederlandse radiozenders te horen.

4. Ik heb een euromast

Paul de Leeuw heeft ook hits gescoord als Bob en Annie de Rooij, de grootste is ‘Ik heb een euromast’. Paul de Leeuw alias Bob de Rooy scoorde hiermee in 1993 een vette carnavalshit. Het liedje stond zes weken in de Top 40 en bereikte hierin de vierde positie. Het nummer is de onbeschofte en oversekste Bob de Rooy op het lijf geschreven!

3. Voorbij

In 1994 brengt De Leeuw een succesvolle vertaling van een nummer van Jean-Paul Dréau en Riccardo Cocciante uit. Deze ballad wordt toegevoegd aan een single, waaraan ook Annie de Rooy een bijdrage levert. Dit alter ego van Paul de Leeuw staat haar mannetje met ‘Ik ben zo blij dat ik een vrouw ben’.

2. Vlieg met me mee (live)

Met Willeke Alberti beleefde De Leeuw zijn eerste, succesvolle duet. Wie kan ‘Vlieg met me mee’ niet meezingen! Vooral de live versie, aangevuld met ‘Gebabbel’, geniet landelijke bekendheid. In 1992 stond dit nummer 14 weken in de Top 40 en bereikte hierin de tweede positie. Overigens verscheen een jaar eerder, in 1991, al de studioversie.

1. Ik wil niet dat je liegt

In 1994 bereikte Paul de Leeuw de hoogste notering in de Top 40; ‘Ik wil niet dat je liegt’ is zijn meest succesvolle hit. Het origineel heet ‘La Solitudine’ en is van de hand van Laura Pausini. Tegelijkertijd met ‘Ik wil niet dat je liegt’ liet Skyradio ook haar versie horen. Een deel van het succes heeft De Leeuw hieraan te danken.