Naast de fashion en travel influencers is er nog een ander type influencers, de ‘pet influencers’. Nu denk je misschien, is dat echt een ding? Ja zeker! De populariteit van dieren op Instagram is zo ontzettend groot dat de ene na de andere reclamedeal door de eigenaren wordt gescoord. Of de dieren het ook leuk vinden om instafamous te zijn? Zolang er lekkernij tussen die ‘deals’ zitten vast wel.

Wil jij ook genieten van deze schattige diertjes en ben je nog op zoek naar leuke dieren accounts om te volgen, zoek dan deze cuties op!

10. Politiehond Bumber @pol_bumber (50k volgers)

De Rotterdamse politiehond Bumper is een internetbekendheid. Op Facebook heeft hij meer dan 100.000 volgers en op instagram bijna 50.000. We hebben Bumber, een politiehond in opleiding, kunnen volgen vanaf hele jonge pup tot volwaardig lid van de politie.

9. @sokdepoes(340k volgers) & @bumper.zeeuw (440k volgers)

Enzo Knol is een van de populairste Nederlandse Youtubers en ook op Instagram heeft hij vele volgers. Hetzelfde geldt voor zijn ex-vriendinnetje Dee. Samen hadden ze een poes en een hond. Ondertussen zijn ze geen stelletje meer en woont Sok de Poes bij Enzo en Bumber de hond bij Dee. Hun huisdieren zijn met honderden duizenden volgers bijna net zo populair als de Youtube sterren.

8. @thiswildidea/ (1.3 miljoen volgers)

Het instagram account @thiswildidea is van fotograaf Theron Humphrey. Hij maakt de mooiste foto’s en bijna altijd is zijn hondje Maddie op die foto’s te zien. Zijn hond heeft ook al twee eigen boeken: “Maddie Lounging On Things” en “Maddie on Things: A Super Serious Project About Dogs and Physics

7. PumpkintheRaccoon (1.4 miljoen volgers)

Wasbeertjes zijn normaal gezien geen huisdieren maar dit wasbeertje dat op de Bahama’s woont is een ‘rescue’. Ze is gered door een familie toen ze gewond was geraakt tijdens een val uit een hoge boom. Nadat ze weer hersteld was kon het wasbeertje nergens terecht en heeft de familie die haar gered had besloten haar te houden. Ze hebben een hele grote tuin en het wasbeertje heeft veel vrijheid en ruimte in de buitenlucht maar komt toch elke keer weer zelf terug bij de haar nieuwe familie.

6. Marnie The Dog (1,9 miljoen volgers)

Marnie is een 18 jarige schattige Shih Tzu die door haar baasje is geadopteerd toen ze al 11 jaar was. Marnie werd gezien als een ‘lost cause’ omdat ze door haar medische afwijkingen maar niet geadopteerd werd. Ze heeft een afwijking waardoor ze een beetje scheel kijkt en constant haar tong uitsteekt. Maar juist dit heeft er voor gezorgd dat heel Instagram haar heeft omarmt.

5. @iamlilbub (2.4 miljoen volgers)

Deze kat is misschien niet de allermooiste kat op Instagram maar wel één van de grappigste katten op Instagram. Bijna op elke foto steekt ze haar tong uit (toeval?) en ze kijkt er ook maar wat raar bij. Er worden dagelijks gezellige foto’s geplaatst en ook heeft ze haar eigen merch lijn. Je kunt t-shirts, mokken en stickers kopen in haar eigen webshop. Haar prachtige groene ogen zullen je overtuigen om ook net dat ene merk kattenvoer te kopen wat ze promoot, zelfs wanneer je geen kat hebt. Zo goed is ze.

4. @marutaro (2.5 miljoen volgers)

Herinner je de film Haachi nog? Die tranentrekker met Richard Gere? Dit kan zijn tweeling broer zijn. Deze prachtige wolfachtige hond leeft in Japan en heeft een grote online following. Iedereen wilt met Marutaru spelen en knuffelen en dit kan ook één keer per jaar tijdens zijn meet&greet. Je moet er wel voor naar Japan af rijzen maar waar een wil is is een weg. Right?

3. @itsdougthepug (3,8 miljoen volgers)

De naam zegt het al, Doug is een pug. Deze schattige pug heeft inmiddels bijna 4 miljoen trouwe volgers verzameld en heeft inmiddels bijna 3.000 foto’s gepost. Doug is vooral heel populair op Instagram maar je kunt hem ook terugvinden om andere social media platformen zoals TikTok en Facebook. Doug heeft veel Hollywood vrienden zoals Ariana Grande, Chrissy Teigen en Kanye West. Wat Doug zo leuk maakt zijn de verschillende kostuums die hij draagt en de grappige Instagram stories die je dagelijks kunt bekijken.

2. @nala_cat (4.3 miljoen volgers)

Nala is één van de OG katten op Instagram. Ze was één van de eerste dieren accounts die een miljoen volgers wist te behalen. Het leuke aan het account van Nala is dat ze naast de dagelijkse cute pics ook veel IG stories plaatst waarbij je een blik achter de schermen kunt werpen. Haar eigenaar legt vaak uit hoe ze te werk gaat tijdens fotoshoots en hoe ze Nala altijd zo grappig en vrolijk voor de camera krijgt. Ook organiseert Nala, net als onze mooie Japanse hond Marutaro, jaarlijks meet & greets.

1. @JiffPom (9.4 miljoen volgers)

Wie herinnert zich nog Boo the Dog? Jiffpom is bijna een identieke kopie, alleen heeft hij een iets kleiner kapsel. Jiffpom is momenteel de populairste hond op Instagram. En niet alleen is hij de populairste hond, hij is het populairste dierenaccount op Instagram. Volg Jiff voor zijn dagelijkse avonturen in huis. Van reviews van outfits en voedsel (ja echt) tot grappige muziek video’s. Jiff is van alle markten thuis!