Het is belangrijk om niet alleen bezig te zijn met je werk, maar om ook dingen te doen die je tot rust brengen of vrolijk maken. We hebben allemaal andere hobby’s waar we voldoening uit halen, maar er zijn een aantal hobby’s die bij erg veel mensen in de smaak vallen. Wil je weten welke dat zijn? Dit is de top 10 populairste hobby’s ter wereld.

10. Gamen

gamen

Er wordt vaak gedacht dat vooral jongeren het leuk vinden om te gamen, maar niets is minder waar. Jong en oud genieten ervan om af en toe een spelletje te spelen. De ene persoon speelt graag een voetbalspel, terwijl de ander het leuk vindt om een groot avonturenspel te spelen. Dan zijn er ook nog verschillende partyspellen die je met meerdere personen kunt doen. Gamen met je vrienden? Het kan zelfs op afstand wanneer jullie allemaal een headset dragen.

9. Tuinieren

tuinieren

Voor sommige mensen is het onderhouden van hun tuin een noodzakelijk kwaad, maar er zijn veel mensen die echt genieten van middagen in hun tuin. Ze zorgen ervoor dat hun bloemen goed groeien en hebben hun gras altijd op de perfecte lengte. Tuinieren is ook populair bij mensen die graag hun eigen eten willen verbouwen. Het onderhouden van een moestuin is vaak tijdrovend, maar dat is ideaal wanneer tuinieren echt je hobby is. Heb je geen tuin, dan kun je ook prima binnen kweken met behulp van een kweekkast en een led kweeklamp.

8. Muziek

muziek

Van muziek kan je op allerlei manieren genieten. Zet bijvoorbeeld je favoriete cd op en zing mee terwijl je de afwas doet of dans in de woonkamer op de grootste hits. Natuurlijk is het bezoeken van concerten ook belangrijk voor echte muziekliefhebbers. Sommige mensen zijn zo fanatiek dat ze zelf muziek willen maken. Ze leren om een instrument te spelen of zingen in een band. Dat maakt muziek een van de meest veelzijdige hobby’s waar je in je eentje en met anderen van kan genieten.

7. Verzamelen

Het is fijn om omringd te worden door dingen waar je van houdt. Dat is de reden waarom verzamelen zo’n populaire hobby is. Je kunt alles verzamelen wat je maar kunt bedenken, van munten tot Pokémonkaarten en antiek speelgoed. Voor veel verzamelaars is het juist leuk dat het veel tijd en moeite kost om zeldzame spullen op te sporen. Misschien moet je wel meerdere markten afstruinen om die ene munt te vinden of ben je altijd in gesprek met andere verzamelaars in de hoop dat je een eerste druk van een bepaald boek vindt.

6. Vogelspotten

Vogelspotten

Ben je graag in de natuur en zoek je een hobby die helemaal gratis is? Dan is vogelspotten een goede keuze. Iedereen kan naar buiten gaan en zoeken naar vogels in de omgeving. Een verrekijker en vogelgids maken de klus wel wat makkelijker. Vogelspotters houden van deze hobby omdat het erg rustgevend is. Je bent vaak de hele dag buiten in stille gebieden. Het enige waar je naar hoeft te luisteren is de zang van de vogels. Vervolgens is het de sport om zo snel mogelijk te herkennen welke vogel je hoort.

5. Televisiekijken

tv kijken

We hebben bijna allemaal een televisie in huis, dus het is niet gek dat dit een populaire hobby is. Vroeger was je overgeleverd aan het zendprogramma van de Nederlandse omroep, maar inmiddels is televisiekijken helemaal anders. Je kunt op ieder moment je favoriete serie of film opzetten. Veel mensen zouden televisiekijken misschien niet meteen als hobby noemen, terwijl ze urenlang voor de buis kunnen zitten.

4. Knutselen

Knutselen

Er zijn talloze manieren om je creativiteit te uiten. Dat valt allemaal onder het kopje knutselen, waardoor deze hobby zo populair is. Sommige mensen breien, terwijl anderen kaarten maken, diamond painten of tekenen. Knutselen wordt ook steeds makkelijker, want het internet is gevuld met goede ideeën. Het grote voordeel van deze hobby is dat het gewoon thuis kan en dat je alle vrijheid hebt om te ontdekken wat jij leuk vindt om te maken.

3. Vissen

vissen

Net als vogelspotten is vissen een hobby die perfect is voor echte rustzoekers. Je krijgt de kans om even aan de dagelijkse drukte te ontsnappen terwijl je aan de oever van een meer of rivier zit te wachten. Je kunt op bijna iedere plek op aarde vissen, want zelfs ijsvissen is populair. Voor ervaren vissers is het een leuke uitdaging om op zoek te gaan naar de grootste vangst, waarbij ze natuurlijk het beste materiaal gebruiken.

2. Reizen

reizen

Vraag je mensen wat hun hobby is, dan staat reizen vaak hoog in het rijtje. Dat is niet gek, want iedereen houdt wel van een vakantie op zijn tijd. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, van een kleine kampeervakantie in België tot een wereldreis waarbij je meerdere continenten bezoekt. Het mooie aan deze hobby is dat je het helemaal op jouw manier invult. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn, vooral wanneer je creatief denkt.

1. Lezen

lezen

Kijk je na een drukke werkdag uit naar een rustige avond met je favoriete boek? Dan ben je niet alleen, want lezen is de populairste hobby ter wereld. Jong en oud duiken graag in een goed boek, of dat nu fictie is of een waargebeurd verhaal. Het mooie aan deze hobby is dat je elke keer weer naar andere werelden wordt getransporteerd. Duur hoeft het ook niet te zijn, vooral wanneer je je boeken bij de bibliotheek haalt.