Sinds de introductie van smartphones is de wereld van mobiele games ontploft. Bijna iedereen heeft weleens een spelletje gedownload om op zijn telefoon te spelen. Waar sommige spellen door bijna niemand opgemerkt worden, zijn andere spellen regelrechte hits. Welke dat zijn? Je leest het in de top 10 populairste mobiele games ooit.

10. Sonic Dash – 350 miljoen downloads

Al jarenlang is Sonic een populaire videogame die vooral bij gamers uit de jaren negentig bekend is. Inmiddels timmert Sonic nog steeds aan de weg met nieuwe films, maar ook met een mobiele game die enorm veel gedownload wordt. Het is een endless runner spel, waarbij de speler vijanden en andere obstakels moet vermijden. Ondertussen moet je de welbekende ringen verzamelen om je highscore te verhogen.

9. Mini World – 400 miljoen downloads

Mini World is een zogenaamd sandbox spel, waarbij de creativiteit van de gebruiker vooropstaat. Je kunt een hele wereld ontdekken tijdens het spelen van dit spel, maar ook eigen werelden creëren. Er is ook een functie om met meerdere spelers te spelen, waardoor je samen met je vrienden de wereld kunt ontdekken. Mini World wordt door zijn design en gameplay ook wel vergeleken met Minecraft.

8. Garena Free Fire – 450 miljoen downloads

Garena Free Fire is een battle royale spel. Vijftig spelers worden op een landkaart gedropt en moeten met elkaar de strijd aangaan. De speler die als laatste overblijft, wint. Op de kaart zijn wapens, medische hulpmiddelen en andere tools te vinden. Deze maken het makkelijker om te overleven. Tijdens het spel wordt de kaart steeds kleiner, waardoor spelers gedwongen worden om elkaar op te zoeken.

Wij zoeken schrijvers
Gek op schrijven en top 10 lijstjes? Dan zoeken we jou! Alletop10lijstjes.nl ontvangt maandelijks meer dan 500.000 lezers. Wil je dat jouw teksten ook door duizenden mensen gelezen worden dan is dit je kans. Lees er hier meer over.

7. Among Us – 485 miljoen downloads

Among Us werd in 2018 ontwikkeld, maar kreeg er in 2020 enorm veel downloads bij. Dit spel stelt je namelijk in staat om op afstand met vrienden of onbekenden te spelen. Je wordt met een groep van maximaal 10 personen in een ruimteschip gezet, inclusief enkele verraders. Het doel is om je ruimteschip zo snel mogelijk te repareren, zonder vermoord te worden door de verraders. Zie je iets verdachts? Dan kun je in overleg met je teamgenoten proberen om de verraders te ontmaskeren.

6. Candy Crush Saga – 500 miljoen downloads

Candy Crush is een geliefde mobiele game voor jong en oud. Het doel van het spel is simpel: snoepjes met dezelfde kleuren op een rij krijgen, waardoor je ze wegspeelt en punten verdient. Ieder level heeft weer andere doelen en kan je beloningen opleveren. Doordat het spel bijna eindeloos veel levels heeft, werkt het enorm verslavend, maar kan ook zeer frustrerend zijn. Sterke telefoonhoesjes zijn dus aan te raden voor als je snel boos wordt bij het gamen!

5. Fruit Ninja – 500 miljoen downloads

Eenvoud is de sleutel bij spellen als Fruit Ninja. Spelers hoeven alleen maar hun vingers over het scherm te swipen om zoveel mogelijk stukken fruit doormidden te snijden. Ondertussen moet je explosieven vermijden om te voorkomen dat het level eindigt. Er zijn verschillende versies van dit spel, waaronder een VR-versie. De mobiele versie doet het nog altijd erg goed, met miljoenen downloads.

4. Clash of Clans – 500 miljoen downloads

Clash of Clans is een strategisch spel dat zich in een fantasywereld afspeelt. Als speler moet je je eigen dorp bouwen en beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Het is ook mogelijk om andere dorpen aan te vallen, om zo je eigen voorraden en voorzieningen te laten groeien. Het unieke aan dit spel is dat je in groepen van maximaal 50 spelers kunt samenwerken om zo samen sterker te worden.

3. Subway Surfers – 1 miljard downloads

Ook Subway Surfers is een endless runner spel dat succesvol is dankzij zijn eenvoud. Nadat je door een agent gezien bent terwijl je een metrostel met graffiti aan het bespuiten was, moet je vluchten voor de agent en zijn hond. Hierbij moet je bepaalde objecten ontwijken, maar kun je ook extra punten scoren.

2. Pokémon Go – 1 miljard downloads

Pokémon Go was een regelrechte hit toen het spel uitkwam in 2016. Het spel stelt je in staat om Pokémon te vangen in je eigen omgeving. Je kunt daarnaast handige gadgets en eieren vinden in Pokéstops in de buurt. Des te meer je wandelt, (of fiets, check hier voor een goede telefoonhouder fiets) des te sneller je eieren uitkomen en je nieuwe Pokémon hebt. Je kunt ook de krachten met andere spelers bundelen door gyms te veroveren.

1. PUBG Mobile – miljard downloads

PUBG Mobile is een battle royale spel. Het bijzonder aan PUBG Mobile is dat dit de voorganger was van vele bekende spellen in dezelfde stijl, zoals Fortnite en Garena Free Fire. Je hebt slechts één doel tijdens het spel: de laatste overlevende zijn. Daarvoor moet je andere spelers uitschakelen en slim omgaan met wapens.