Vloggen is populair! Enzo Knol en Dylan Haegens zijn de helden van de huidige generatie jonge kinderen zijn. Ze hebben duizenden of zelfs miljoenen kijkers die iedere dag naar hun nieuwste avonturen kijken.
Vraag aan een kind wat hij later wil worden en grote kans dat het antwoord “vlogger” is. Niet zo gek, want de succesvolste youtubers verdienen bakken met geld en lijken het perfecte levenje te leiden. Wat we vaak niet zien is dat het hard werken is en burn-out bij vloggers steeds vaker voorkomt.
Hoe dan ook, dit zijn op dit moment de 10 populairste Nederlandse vloggers.

Peildatum november 2021

10. Milan Knol (1.4 miljoen)

Voorheen was dit kanaal bekend onder de naam DagelijksHaaDee, maar nu heet het gewoon “Milan Knol”. Milan is de oudere broer van Enzo Knol (de nummer 5 op deze lijst). Op het kanaal upload hij samen met zijn vrienden Matthy en Melvin dagelijks twee video’s op YouTube. Hierin kun je nieuwe gaming video’s bekijken. Milan komt ook voor in de video’s van zijn broer Enzo en heeft nog een tweede kanaal, namelijk DitisMilan.

9. MeisjeDjamila (1.4 miljoen)

Djamila begon in 2011 met het plaatsen van haar eigen geschreven liedjes op Youtube. Ze begeleid zichzelf met de gitaar. Haar populariteit was groeiende, maar het echte succes kwam in 2013 toen ze begon met het testen van producten. In 2018 behaalde ze de magische grens van 1 miljoen abonnees op haar Youtube kanaal. De liedjes die Djamila op Youtube plaatste heeft ze in 2017 ook echt uitgebracht op een cd. Ook speelde ze in dat jaar in haar eerste film “Misfit”.

8. Siv HD (1.8 miljoen)

Robbert van Eijndhoven is de persoon achter het kanaal Siv HD. Hij maakt vooral League of Legends video’s. Robbert speelt in dit computerspel als ‘streamer’, waarbij zijn verrichtingen door middel van een webcam zijn te volgen. Daarnaast hoor je het commentaar van Robbert tijdens het spelen van de game. Robbert maakt zijn video’s in het Engels, dat is slim want zijn publiek is potentieel veel groter.

7. Dylan Haegens (1.9 miljoen)

Ongeveer één keer per week verschijnt er een filmpje op het YouTube kanaal van de Limburger Dylan Haegens. Hij wordt bij het schrijven van de scripts en de productie geholpen door zijn vriendin Marit Brugman. Teun Peters is zijn cameraman en Rick Vermeulen houdt zich bezig met het design en de animaties. De laatste jaren zijn vooral de top 10 video’s erg populair bij de kijkers. Iets wat wij als top 10 lijstjes website natuurlijk alleen maar kunnen waarderen. De video’s van Dylan zijn zeer professioneel. Hij heeft duidelijk kaas gegeten van YouTube SEO. Dat wil zeggen: zorgen dat je bovenaan komt te staan in de zoekresultaten van Youtube. Een ervaren tekstschrijvers kan daarbij helpen. Na plaatsing van deze video’s volgen er met gemak een half miljoen views. Ook verschijnt er één keer per twee weken een Cliffhanger serie op zijn kanaal.

6. Stuk TV (2.5 miljoen)

In Stuk TV gaan de drie heren Giel, Thomas en Stefan STUK voor de kijkers. Op hun website www.stuk.tv kunnen mensen een unieke opdracht indienen. De populairste van de ingediende opdrachten wordt uitgevoerd door de drie vrienden. Ook voeren zij weleens opdrachten uit die niet zijn opgegeven. Zo zijn er in de filmpjes allerlei lachwekkende situaties te zien, zoals het plaatsen van een eigen kunstwerk in een museum, een poging tot het verkopen van een wietplant in een tuincentrum of een nachtelijk bezoek aan een casino. Iedere woensdag om 17.00 uur plaatsen de drie heren een nieuwe video op het kanaal van Stuk TV.

5. Enzo Knol (2.6 miljoen)

Enzo Knol is al sinds 2013 een populaire vlogger. Hij kwam op het idee om te gaan vloggen door zijn oudere broer Milan (de nummer 9 van deze lijst). Doordat hij in één van zijn eerst geplaatste filmpjes (in februari 2014) tijdens een stunt ten val kwam en zijn arm brak, werd hij in één klap razend populair. Elke dag worden er twee video’s op het kanaal van Enzo Knol geplaatst, eentje van een moment uit zijn dagelijks leven en eentje waarbij hij een gamevideo speelt. De filmpjes uit het dagelijks leven van Enzo Knol zijn vooral humoristisch, maar ook worden er soms serieuze onderwerpen aangesneden, zoals gescheiden ouders of pesten.

4. NiceNienke (3.4 miljoen)

Nienke Helthuis is in Nederland niet zo bekend als vlogger, haar volgers komen voornamelijk uit Brazilië. Per toeval werd ze hier zeer populair toen ze een filmpje “Trying to speak Brazilian Portugese” online zette. Ze maakte een reis naar Brazilië en door de video’s die ze daar opnam werd ze nog populairder. Ze heeft ondertussen al 3.4 miljoen video’s waarvan zo’n 90% uit Brazilië komt.

3. Nikkie Tutorials (13.8 miljoen)

Op het YouTube kanaal van Nikkie Tutorials geeft Nikkie de Jager uitleg over make up. Zij laat daarbij ook zien hoe je jezelf het beste kunt opmaken en hoe je ultra cool creaties kunt creëren met make up. Ze spreekt hierbij in een perfect aangeleerd Amerikaans accent. Nikkie kwam op het idee om filmpjes te gaan maken toen zij zelf bezig was met het oefenen van het aanbrengen van oogpotlood, na het zien van een YouTube filmpje. Niet alleen in Nederland is zij populair, ook in Amerika heeft zij volgers.

2. Kwebbelkop (14.9 miljoen)

Jordi van den Bussche is een van de meest succesvolle Nederlandse vloggers. Hij heeft het slim bekeken, want hij maakt zijn video’s in het Engels, en heeft zo dus een veel groter publiek. Kwebbelkop plaatst al sinds 2008 video’s op Youtube. Sinds 2012 plaatst hij bijna dagelijks video’s van zijn gaming avonturen, vooral Minecraft en Grand Theft Auto zijn populair. In 2015 behaalde hij voor het eerste 100 miljoen views, en zijn kanaal is nog steeds groeiende, nu in 2019 staat de teller op meer dan 11 miljoen.

1. Jelly (22.5 miljoen)

Jelle van Vucht (Jelly) was huisgenoot van Kwebbelkop (de nummer 2 in de lijst) en veelvuldig te zien in zijn video’s. In 2014 is hij zijn eigen kanaal begonnen en is ondertussen met 14,1 miljoen volgers populairder dan zijn vriend. Ook Jelly maakt gamingvideo’s die hij voorziet van commentaar. Vooral Grand Theft Auto is populair bij Jelly.

Op zoek naar meer leuke youtube kanalen & video’s?