Er zijn altijd weer nieuwe apps en websites die de trend van het moment zijn. Social media platform TikTok is er daar één van. Deze app is de plek om korte filmpjes van jezelf te delen, het liefste met goede muziek en een paar dansjes. Maar wie heeft er de meeste volgers op TikTok? Dat lees je in deze top 10 populairste TikTokkers.

10. Burak Özdemir – 56.3 miljoen volgers

@cznburak ??? #cznburak #tiktok ♬ Haleti Ruhiyem – Arabesk Remixci

Burak Özdemir is een chef en eigenaar van meerdere restaurants in Turkije. Het bereiden van Turkse recepten op een grappige manier heeft hem een grote ster gemaakt op TikTok en Instagram.

9. Dixie D’Amelio – 57 miljoen volgers

@dixiedamelio

@socialtourist essentials just dropped? ##wethetourists ##socialtouristcofounder

♬ Khandi – Ooyy

Als de naam D’Amelio je bekent voorkomt is dat niet zo raar, die komen we hoger in het lijstje van populaire Tiktokkers namelijk nogmaals tegen. Dixie D’Amelio is de oude zus van Charli. In navolging van haar zusje begon Dixie in 2020 ook video’s op Tiktok te plaatsen, en niet zonder succes, ze heeft ondertussen 55 miljoen volgers.

8. Kimberly Loaiza – 59.7 miljoen

@kimberly.loaiza

¿Tienes? ?

♬ sonido original – ROI SASTRE

De Mexicaanse Kimberly Loaiza begon haar carriere op social media in 2016 op Youtube. In 2020 bracht ze een eigen single uit “Don’t Be Jealous”, een liedje met ondertussen 230 miljoen views op Youtube. Ze is ondertussen een rijzende ster op TikTok en staat sinds 2022 in deze top 10.

7. TikTok – 60.8 miljoen volgers

@tiktok

?WE STAN STRONG WOMEN. Make a TikTok and tell us what empowers you! #marchforsisterhood girlswhocode

♬ original sound – tiktok


Het is niet gek dat TikTok zelf een van de grootste accounts op het platform heeft. Bijna alle gebruikers willen graag op de hoogte blijven van nieuwe trends en ontwikkelingen op de app. Gebruikers krijgen een kijkje achter de schermen, maar worden ook getrakteerd op leuke en nieuwe video’s van populaire TikTokkers. Zo missen ze geen enkele hype op de app.

6. Will Smith – 66.1 miljoen volgers

@willsmith

Time for a little light reading. Preorder it in my bio! ##WillTheBook ##BookTok

♬ original sound – Will Smith

Tiktok is niet het platform van de beroemde bekendheden, maar voor Will Smith wordt een uitzondering gemaakt. Meer dan 60 miljoen mensen volgen “The Fresh Prince of Bell Air”.

5. Zach King – 67.4 miljoen volgers

@zachking

I’m blown away by how many of you have watched and supported my #magic videos this year on TikTok! Love all of you, see you in 2020! #newyear

♬ original sound – zachking

Zach King was eerst een lange tijd actief op Vine: het platform waar je komische video’s van zes seconden kon delen. Toen die app ophield met bestaan, was het tijd voor Zach om over te stappen op TikTok. Ook hier wist hij binnen de kortste keren veel volgers te krijgen. Hier post hij video’s waarin hij absurde en verbazingwekkende goocheltrucs uitvoert.

3. Addison Rae – 86.7 miljoen

@addisonre

@ronronryan

♬ Chosen – Mutiny Squad

Addison Rae begon op Tiktok in 2019, haar danse video’s gingen al snel viraal. Forbes noemde haar in 2020 de beste betaalde Tiktokker van allemaal. In 2021 bracht ze een eigen single uit “Obsessed” en wist ze ook een acteer rol te bemachtigen in de film “He’s All That”, te zien op Netflix.

3. Bella Poarch – 88 mmiljoen

@bellapoarch

The wind pushed me??

♬ original sound – Big Revo

Bella Poarch is de recordhoudster van de TikTok video met de meeste likes aller tijden, hierin playbacked ze het liedje “Soph Aspin Send” van de Britse rapper Millie B. Ze heeft in 2021 ook een eigen single uitgebracht “Build a Bitch”

2. Khabane Lame – 132.6 miljoen volgers

@khaby.lame

??I will say Hi??‍♂️to my community under comments?? and Thanks for the 115mln @tiktok loveU❤️##learnfromkhaby ##learnwithtiktok ##imparacontiktok

♬ suono originale – Khabane lame

De Senegalese Khabane Lame is pas sinds 2020 actief op TikTok en nu al de op een na populairste Tiktokker. Nadat hij tijdens de corona crisis werd ontslagen begon hij filmpjes te plaatsen waarin hij “life hack” video’s belachelijk maakte. Hij doet het een stuk simpeler en zonder iets te zeggen.

1. Charli D’Amelio – 136.7 miljoen volgers

@charlidamelio

ya.girl.bri.bri97

♬ Cannibal – Ke$ha

Het duurde niet lang voordat Charli D’Amelio bij de top van TikTok hoorde. Ze had nog maar een paar maanden een account en wist meteen al miljoenen fans te vergaren. Haar specialiteit is het maken van korte dansvideo’s waarbij ze leuke en uitdagende routines maakt. Vervolgens worden haar dansjes duizenden keren gekopieerd door andere TikTokkers. Er is één ding zeker: wanneer zij op je muziek danst, wordt het een hit. Nog geen jaar geleden toen we dit lijstjes voor het eerste maakte had ze 24 miljoen volgers, ondertussen heeft ze er al 126 miljoen.

Bekijk ook de 10 populairste Nederlandse TikTokkers. Eén van onze landgenoten haalt bijna deze lijst.