Waar je vroeger nog keek hoe jouw oudere broer of vader een game aan het spelen was, doe je dit nu op Twitch. De laatste jaren kun je terecht op verschillende websites om gamers in actie te zien, maar Twitch blijft het meest populaire platform. Wij gaan nu de 10 populairste Twitch streamers met jou doornemen.

10. Myth

Op Twitch en YouTube is hij bekend als Myth of TSM Myth, maar zijn echte naam is Ali Kabbani. Kabbani is een Syrisch-Amerikaanse streamer die Fortnite op professioneel niveau speelt. In juli 2021 voegde hij zich officieel toe tot de top 10 van de meeste populaire streamers op Twitch. Myth heeft meer dan 7 miljoen volgers, en is meer dan 158 miljoen keer bekeken.

9. Ibai

Ibai Llanos Garatea is zijn volledige naam, maar op Twitch is hij gewoon te vinden als Ibai. Hij is afkomstige uit Spanje en speelt verschillende games, ook is Ibai presentator voor G2 Esports. Met 8.3 volgers op Twitch is het dus geen wonder dat hij in de top 10 staat. In 2020 won Ibai de award voor streamer van het jaar, deze werd uitgereikt door de Esports Awards. In 2021 werd hij door Forbes uitgeroepen tot één van de meest invloedrijke Spanjaarden ter wereld.

8. Pokimane

Pokimane is een Marokkaans-Canadees Twitch streamer, in het echt is ze bekend als Imane Anys. Ze is de meest gevolgde vrouwelijke streamer op Twitch. Imane streamt voornamelijk League of Legends en Fortnite content, en is lid van de sociale entertainmentgroep OfflineTV. Op dit moment heeft ze 8.3 volgers op Twitch.

7. TheGrefg

TheGrefg heet in het echt David Cánovas Martínez. De Spanjaard speelt voornamelijk Fortnite en Minecraft, en heeft daar tot nu toe een Twitch fan base van 8.5 miljoen volgers mee opgebouwd.

6. xQcOW

Zoals je ziet is zijn Twitch naam nogal lastig uit te spreken, maar je mag hem ook gewoon Félix Lengyel noemen. Dit is namelijk zijn echte naam. De Canadese streamer was in het verleden een professionele Overwatch-speler, hij speelde in de Overwatch World Cup voor Team Canada in de jaren 2017, 2018 en 2019. Vandaag de dag is xQcOW een variété-streamer voor Luminosity Gaming, dit is een Canadese esports-organisatie. Met zijn 9.4 miljoen volgers staat hij net niet in de top 5.

5. Shroud

De Canadese streamer Michael Grzesiek kun je op Twitch vinden onder de naam Shroud, hij heeft op dit moment 9.8 miljoen volgers op Twitch. Shroud speelt voornamelijk first person shooters, en battle royal games. Zoals PlayerUnknown’s Battlegrounds, Escape from Tarkov, Apex Legends en Counter Strike Global Offensive. Deze laatste game speelde hij in het verleden op professioneel niveau. Zijn fans en collega’s noemen hem één van de beste richters binnen de gaming community.

4. Rubius

Rubius is een Spaans-Noorse gamer en vlogger. Op zijn Twitch kanaal heeft hij op dit moment 10.3 miljoen volgers. Je kunt op zijn kanaal terecht voor games zoals GTA V, Minecraft en Among US. Zijn echte naam is overigens Rubén Doblas Gundersen.

3. Auronplay

Raúl Álvarez Genes is op Twitch bekend als Auronplay en heeft zo’n 10.7 miljoen volgers. De Spanjaard speelt verschillende games zoals Minecraft en Fortnite, en staat bekend om zijn humor. Hij is al vanaf 2006 actief op YouTube.

2. Tfue

Tfue is een Amerikaanse Esporter en streamer, hij speelt voornamelijk Fortnite. In het echt gaat hij door het leven onder de naam Turner Tenney. Tfue speelde in het verleden voor de Esports teams Rogue, FaZe Clan en Denial Esports. Op dit moment heeft Tfue 10.7 miljoen volgers op Twitch.

1. Ninja

Als je tegen een gamer Ninja zegt, weten ze meteen over wie je het hebt. Hij is de meest populaire streamer op Twitch en heeft op dit moment 17 miljoen volgers, hij steekt dus ver boven de rest uit. Zijn echte naam is Richard Tyler Blevins. Blevins begon met streamen toen hij actief was in verschillende Esports teams, die Halo 3 speelde. Eind 2017 begon Ninja met het spelen van Fortnite. Zijn populariteit explodeerde toen hij in 2018 Fortnite speelde met Drake, Travis Scott and JuJu Smith-Schuster.