Het jaar 2016 zit er al weer even op en dat is het ideale moment om even terug te blikken op de meest populaire Youtube video’s van het jaar. De muziekvideo’s domineren al jaren lang Youtube. Daarom hebben we twee top 10’s gemaakt, van de viral video’s en die van de muziekvideo’s:

Viral video’s

10. Brothers Convince Little Sister of Zombie Apocalypse

In deze video overtuigen twee broers hun zus dat de het einde van de wereld in aantocht is en de zombies er aankomen. Zo profiteren ze van het de staat waarin hun zus zich bevindt na het verwijderen van haar wijsheidstand. Het perfecte voorbeeld van hoe broeder-zuster liefde niet moet zijn.

9. The $21,000 First Class Airplane Seat

Youtube ster Casey Neistat reisde in een dure stijl en liet zijn kijkers even meekijken. Hij noemde zijn upgrade naar eerste klasse met een Emirates vlucht een van de mooiste ervaringen van zijn leven. De video kreeg maar liefst 26,7 miljoen views.

8. Donald Trump: Last Week Tonight with John Oliver

De wekelijkse show van John Oliver op HBO heeft altijd veel aandacht maar nooit zoveel als tijdens zijn sketch over de nieuwe president van de VS, Donald Trump.

7. Channing Tatum vs. Jenna Dewan Tatum’s Lip Sync Battle

We hebben Channing Tatum nog nooit op zo’n manier zien dansen. Wanneer zijn vrouw dan nog eens een sterke imitatie neerzet van zijn Magic Mike “Pony” dans, ging het dak eraf.

6. Water Bottle Flip Edition

2016 was opnieuw het slachtoffer van een nieuwe hype: flesjes water achterover gooien en ze recht laten landen. Youtube ster Dude Perfect toonde even hoe het moet en kreeg er maar liefst 41,9 miljoen views voor.

5. Grace VanderWaal: 12-Year-Old Ukelele Player Gets Golden Buzzer

Altijd een vaste waarde in de toplijsten van filmpjes die viraal gaan zijn de audities van talentenshows als America’s Got Talent. Deze keer ging het twaalfjarige wonderkind Vanderwaal met haar ukelele op een slag van onbekend naar beroemd.

4. Nike Football Presents: The Switch ft. Cristiano Ronaldo

https://www.youtube.com/watch?v=scWpXEYZEGk

In deze video wisselen de grootste voetbalster Cristiano Ronaldo en een jonge voetballer even van plaats. Deze commercial van Nike legt de nadruk op hard werken en kreeg dan ook uitstekende reviews.

3. What’s Inside a Rattlesnake Rattle?

Het vader-zoon duo van ‘What’s Inside’ gaat op zoek naar een van de mysteries van de natuur. Het leverde hen maar liefst 59,5 miljoen views op.

2. Pen-Pineapple-Apple-Pen/PIKO-TARO

Met 95 miljoen views werd deze song onthaald als de ‘Gangnam Style’ van het jaar.

1. Carpool Karaoke with Adele

De succesvolle serie van James Corden kende ongeziene hoogtes wanneer hij Adele meenam voor een carpoolrit langs de Engelse wegen. Het leverde maar liefst 135,8 miljoen views op en werd hiermee de meest bekeken viral video van het jaar 2016.

op de volgende pagina gaan we verder met de tien populairste muziekvideo’s van 2017.