Muziekvideo’s

10. Starboy

Deze hit van The Weeknd ft Daft Punk is de enige die in staat is het weekend te doen stoppen. De videoclip begint met de moord op iemand die het weekend net wou inzetten. En daarna wordt de boel aan diggelen geslagen met een kruis die evenzeer een Star Wars laser zwaard kon zijn.

9. Hymn for the Weekend

Met Coldplay en Beyoncé werken twee topartiesten samen voor deze hit. Het is niet meteen het typische lied dat je in clubs hoort maar deze hit kreeg veel bijval. Toch kreeg het ook kritiek voor het onbewust promoten van stereotypen.

8. I Took a Pill in Ibiza (Seeb Remix)

Het was slechts de tweede single van Mike Posner maar het werd meteen zijn beste. Hij werd genomineerd voor een Grammy Award. In de clip neemt hij een mysterieuze pil waardoor zijn hoofd veranderd in papier-maché.

7. Pillowtalk

Pillowtalk is het bewijs dat Zayn nog steeds succesvol is na het verlaten van One Direction. Het bereikte de nummer één plaats in verschillende plaatsen en kreeg 25 miljoen views in slechts drie dagen tijd.

6. Cheap Thrills

Hoewel Sia al een aantal hits heeft gescoord, is het de eerste keer dat ze op nummer één raakte. Niet toevallig omdat Sean Paul meehielp.

5. Hasta el Amanecer

Nicky Jam heeft de eer om de enige niet Engelstalige video te zijn die de lijst haalt. De clip die maar liefst 900 miljoen views haalde begint in een wasserette, waar iedere goede romance begint.

4. Closer

Dit is met gemak de beste lyric video van het jaar. Critici beweerden dat dit nummer een instant klassieker is. Het gaat over een voormalig koppel die opnieuw samen tracht te komen.

3. Work

Als Rihanna en Drake samenwerken om een nummer te maken, dan weet je dat het een grote hit wordt. Het was dan ook een groot commercieel succes. Er bestaan twee videoclips voor dit nummer. Het ene speelt zich af in een nachtclub terwijl het tweede meer intiemer is als Rihanna en Drake zich alleen in een kamer bevinden.

2. This is what you came for

Op nummer 2 staat opnieuw Rihanna met een grote hit. Deze keer in samenwerking met Calvin Harris. De videoclip focust zich voornamelijk op Rihanna. Met succes zo blijkt achteraf.

1. Work from home

Deze video bereikte meer dan 1 miljard views, nog voor de maand oktober. De video werd geprijsd omwille van de omgekeerde rollen waarin de vrouw de leiding neemt op een bouwwerf.