Dj’s hebben het voor elkaar. Ze reizen de hele wereld over, krijgen iedereen aan het dansen en verdienen ook nog eens heel goed. Heb jij altijd al eens willen weten hoeveel een dj wel niet per jaar verdient? Je leest het hier, in de top 10 rijkste dj’s ter wereld. Dit verdiende ze in 2017.

10. Zedd (€15 miljoen)

Zedd is bekend geworden dankzij alle samenwerkingen die hij met andere artiesten doet. Selena Gomez, Ariana Grande en Hailee Steinfeld horen allemaal bij het rijtje. Bovendien harkt deze dj minstens een ton binnen voor iedere avond dat hij optreedt. Dat tikt dus lekker aan!

9. Martin Garrix (€16 miljoen)

Hij is zeker niet de enige Nederlander die je op dit lijstje tegen zult komen, maar wel de jongste. Al zeker drie jaar hoort Martin Garrix bij de best verdienende dj’s van het moment. Hoe hij zijn fortuin bij elkaar sprokkelt? Met 120 optredens in een jaar is dat geen enkel probleem.

8. Marshmello (€17 miljoen)

Je herkent deze dj uit duizenden. Marshmello treedt namelijk alleen op met een groot masker op zijn gezicht. Sommige van zijn nummers hebben meer dan 500 miljoen views op YouTube, dus het is niet gek dat deze dj een groot salaris mee naar huis neemt.

7. David Guetta (€20 miljoen)

Deze Franse dj is al heel wat jaren actief. Toch verdient hij na al die tijd nog een geweldig salaris met zijn muziek. Guetta werkt samen met allerlei wereldberoemde artiesten, maar hij is ook zo’n honderd keer per jaar op het podium te vinden.

6. Diplo (€23 miljoen)

Diplo is een van de dj’s die het tropical house genre groot heeft gemaakt. Hij scoorde laatst nog een hit met Justin Bieder, toen zijn single “Where Are You Now?” uitkwam. Met zijn eigen optredens verdient de dj ook meer dan genoeg: minstens een ton per avond.

5. Steve Aoki (€24 miljoen)

Misschien is dit wel een van de drukste dj’s die je op dit lijstje tegen zult komen. Steve Aoki heeft per jaar ongeveer 200 optredens, vaak zelfs twee op een dag. Dat loont in ieder geval wel, want dankzij al deze optredens verdient hij ieder jaar miljoenen.

4. Skrillex (€25 miljoen)

https://www.youtube.com/watch?v=2DSL5tNX3Wo

Hij was de persoon die dubstep groot maakte en is nu samen met Diplo bezig om tropical house de nieuwe rage te maken. Skrillex blijft altijd vernieuwen en doet dat ook door leuke samenwerkingen aan te gaan. Zijn hit “Sorry” met Justin Bieber is nog steeds op de radio te horen.

3. The Chainsmokers (€30 miljoen)

Dit duo is deze lijst ingestormd. The Chainsmokers hebben een ontzettend grote boost in hun carrière gehad dankzij hits als “Closer” en “Paris”. Dankzij hun goede nummers en eindeloze optredens scoort dit duo ontzettend hoog.

2. Tiësto (€32 miljoen)

Hij is inmiddels al bijna vijftig jaar oud, maar Tiësto laat zich door niets of niemand stoppen. Deze Nederlander hoort al jaren bij de top van de muziekwereld en daar blijft hij waarschijnlijk ook nog wel even. Een salaris van 32 miljoen euro is ook helemaal niet verkeerd.

1. Calvin Harris (€39 miljoen)

Met een salaris van 39 miljoen euro hoeft Calvin Harris zich nooit zorgen te maken over geld. Deze dj is van alle markten thuis. Hij produceert elektromuziek, maar hij vindt het ook leuk om af en toe een goed popnummer te produceren. Zo scoort hij hit na hit en verdient hij een lekker zakcentje. Zijn salaris voor een optreden is ook niet verkeerd. Hier vraagt de Schotse dj namelijk minstens een miljoen dollar voor.