Top 10 Rijkste mensen ter wereld (2019 update)

Op de lijst van miljardairs staan in het jaar 2019 2.153 mensen. Samen verdienen zij $8.7 biljoen. Een record, de rijkste worden steeds rijker.

Het zijn voornamelijk hoogopgeleide mannen (maar zeker niet allemaal), die eigenaar zijn van een groot miljoenenbedrijf. Het meeste geld wordt verdiend door de bazen van grote internetbedrijven. Vooral Jeff Bezos, de baas van Amazon, heeft door een stijging van 59% van de aandelen een grote sprong gemaakt. Benieuwd waar hij staat?

Hier is de top 10 rijkste personen van 2019, een lijst met alleen maar mannen. Benieuwd waar de rijkste vrouw staat? Bekijk dan dit lijstje.

10. Larry Page ($50.8 miljard)

larry page
JStone / Shutterstock.com

Larry Page startte samen met Sergey Brinn in 1996 als student de internet zoekmachine “Google”. Ondertussen is Google uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Larry Page is de CEO van Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google opgericht in 2015. Google was zo groot geworden dat een forse herstructurering noodzakelijk was. De kernactiviteiten (zoekmachine, youtube, android) bleven bij Google Inc en de andere activiteiten bij Alphabet, hier is Page verantwoordelijk voor.

9. Michael Bloomberg ($55.5 miljard)

Michael Bloomberg
LEE SNIDER PHOTO IMAGES / Shutterstock.com

De op 14 februari 1942 geboren Amerikaanse Michael Bloomsberg is een ondernemer en politicus. Hij =is de oprichter van Bloomsberg L.P., het beroemde mediabedrijf toegespitst op financieel nieuws. Hij is tevens de ex-burgemeester van New York (van 2002 tot 2013).

Bloomsberg studeerde elektrotechniek, verkreeg een Master of Business Administration aan de Harvard Business School en was een vennoot bij Salomon Brothers, voordat hij startte met zijn eigen bedrijf.

Naast zijn werk, schreef hij een autobiografie (Bloomsberg by Bloomsberg), steunde hij Barack Obama bij zijn campagnes en deelt hij de democratische standpunten bij belangrijke thema’s, zoals abortus en homohuwelijk.

8. Mark Zuckerberg ($71 miljard)

mark zuckerberg
Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

De jongste man op deze lijst is de Amerikaan Mark Zuckerberg, hij werd geboren op 14 mei 1984. Hij is de absolute baas van het populairste social media platform ter wereld, namelijk Facebook .

Hij richtte de site op tijdens zijn studie, in 2004, samen met een aantal mede studenten. Mark stopte met zijn studie, omdat hij veel werk had aan de website en meer dan voldoende geld verdiende. Mark Zuckerberg werd in het jaar 2010 verkozen tot ‘Person of the Year 2010’. En nu staat hij als broekie (van 34 jaar) tussen de oudjes op de top 10 lijst van rijkste mensen ter wereld.

7. Larry Ellison ($62.5 miljard)

larry ellison
drserg / Shutterstock.com

Op 17 augustus 1944 werd de Amerikaan Larry Ellison geboren. Hij is de medeoprichter van sofwaregigant Oracle. Hij kwam op het idee om dit bedrijf te starten door zijn werkervaring bij Ampex Corporation, waar hij een database voor de CIA ontwierp, ‘Oracle’ genaamd. .

In het verleden deed Larry mee aan zee-races in zijn boot ‘Sayonara’. Hij won er zelfs de Sydney to Hobart Yacht Race mee in 1998. Maar omdat bij deze zelfde race 6 andere zeelieden door de storm om het leven kwamen, heeft hij nooit meer mee gedaan. Wel is hij de aanvoerder en financier van Oracle-BMW Racing. Larry is in het bezit van het op zeven na grootste motorjacht ter wereld, ‘Rising Sun’ genaamd. Ook heeft hij een eigen eiland, het Hawaiise eiland Lanai. Kortom naast zijn werk kan hij in zijn vrije tijd volop genieten.

6. Amancio Ortega ($62.7 miljard)

Amancio Ortega
Imaxe Press / Shutterstock.com

De Spaanse Amancio Ortega, geboren op 28 maart 1936. Hij is een designer, ondernemer en bestuursvoorzitter. Hoewel Amancio nu 14.000 werknemers in dienst heeft, is hij heel klein begonnen. Hij kreeg zijn talent niet zomaar met de paplepel ingegoten. Zijn vader was spoorwegarbeider, waardoor hij op 14 jarige leeftijd als boodschappenjongen ging werken voor verschillende kledingzaken in het centrum van de Spaanse textielindustrie, A Coruña. Daar raakte hij geïnspireerd door de modewereld.

Amancio richtte in 1963 de Inditex Groep op en werd mede-eigenaar (voor 59,29%). Dit is de modegroep waar (inmiddels) de top merken Zara, Zara Home, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Kiddy’s Class, Tempe, Pull&Bear, Often, Stradivarius en Lefties onder vallen.

5. Carlos Slim Helu ($64 miljard)

De Mexicaan van Libanese afkomst, Carlos Slim Helu, werd geboren op 28 januari 1940. Carlos heeft zijn fortuin te danken aan zijn bedrijf Telmex, een telecomcommunicatieconcern. Hij studeerde af als ingenieur, maar hij zegt dat hij het zakendoen heeft geleerd uit de boeken van zijn vriend Alvin Toffler, een futuroloog. Hij kocht het bedrijf Telmex op van de Mexicaanse regering. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij dit slechts kon doen, doordat hij vrienden was met toenmalige president Carlos Salinas. Niet iedereen is blij met zijn leiderschap, aangezien de kwaliteit van de telecommunicatie sinds de privatisering niet is verbeterd en de prijzen zijn verhoogd. Carlos heeft zijn ‘spelletje’ echter ‘Slim’ gespeeld, aangezien hij nu in het bezit is van maar liefst $64 miljard.

4. Bernard Arnault ($76 miljard)

Bernard Arnault
Jérémy Barande / Ecole polytechnique Université Paris-Saclay / CC BY-SA 2.0

De Franse zakenman Bernard Arnault is de oprichter en voorzitter van de groep Louis Vuitton Moët Hennessy, het grootste conglomeraat van luxemerken ter wereld. Tot de groep behoren merknamen als Luis Vuitton, Bulgari en Sephora. In 2015 bereikte het bedrijf een omzet van 35,7 miljard dollar en een winst van meer dan 4 miljard dollar. Bernard Arnault eigen vermogen wordt in 2019 geschat op $76 miljard.

3. Warren Buffett ($82.5 miljard)

warren buffet
Krista Kennell / Shutterstock.com

De oudste man op deze lijst, de Amerikaanse Warren Buffett, werd geboren op 30 augustus 1930. Hij is zakenman en investeerder. Hij is afgestudeerd econoom, werkte bij verschillende bedrijven en richtte daarna zijn eigen investeringsbedrijf op. Maar zijn grootste inkomstenbron verdient hij met zijn investeringen. Hij is in het bezit van 38% van de aandelen van Berkshire Halthaway. Ook investeert hij in vele andere bedrijven met groeipotentieel, waaronder de bekende The Coca-Cola Company en Gilette. Zo kan hij rustig zijn oude dag doorbrengen en (hopelijk) ook nog volop genieten van zijn geld…
Warren Buffet is trouwens een van de vele miljardairs die de giving pledge van Bill Gates hebben getekend, hij is van plan al zijn geld aan goede doelen te geven.

2. Bill Gates ($96.5 miljard)

bill-gates
DFID – UK Department for International Development

De Amerikaanse ondernemer en filantroop Bill Gates, geboren op 28 oktober 1955, heeft de laatste jaren de lijst van rijkste gedomineerd, dit jaar moet hij zijn eerste plaats echter afstaan. Hij is vooral bekend als medeoprichter en boegbeeld van de firma Microsoft. Tijdens zijn studie, aan de Lakeside Prep School in Seattle, was hij niet weg te slaan bij een terminal, die was verbonden met een timesharing-computer bij General Electric. Een lokaal computerbedrijf nam hem in dienst om bugs (programmeerfouten) te vinden. In ruil hiervoor kreeg hij onbeperkte computertijd.

Gates realiseerde zich dat een computer software nodig heeft en richtte in het jaar 1975 Microsoft op. De laatste jaren is Bill Gates actief als filantroop, met zijn ” Bill and Melinda Gates Foundation” zet hij zich in voor minder armoede in de wereld. Hij gaat hierin zover dat hij van plan is al zijn geld weg te geven.

1. Jeff Bezos ($131 miljard)

jeff bezos - de rijkste man ter wereld 2019
lev radin / Shutterstock.com

Miljardair Jeff Bezos werd geboren op 12 januari 1964. Hij is ondernemer en investeerder. Hij richtte in 1994 de website Amazon.com op, waar eerst boeken, maar nu ook allerlei andere producten worden verkocht. Hij hield zich bezig met het maken, de e-commerce en de CEO van de website. Amazon was onder zijn leiding de grootste handelaar ter wereld. In 2000 richtte hij tevens het private Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Blue Origin op. Hij werd in 2013 de eigenaar van de krant The Washington Post, die hij kocht voor een enorm bedrag. Heb je eenmaal veel geld in handen, dan is het niet moeilijk om te krijgen wat je wilt en het werk te gaan doen dat je wilt…

In 2018 scheidde Jeff Bezos van zijn vrouw MacKenzie Bezos. Ze kreeg 4% van de aandelen Amazon en stormde direct de top 10 van rijkste vrouwen ter wereld binnen met een vermogen van $35.6 miljard! Het is dus even de vraag of Bezos in de Forbes lijst van 2020 nog steeds de rijkste man ter wereld is, maar aangezien de aandelen amazon alleen maar blijven stijgen achten we de kans zeer hoog.

  1. Anoniem mei 8, 2017
   • Anoniem april 7, 2018
  2. Illu december 21, 2017
   • Anoniem april 17, 2018
   • Anoniem mei 5, 2018
  3. Anoniemand#hansworst#rijke zwerver mei 7, 2018
   • Anoniem oktober 19, 2018
   • anoniem april 13, 2020
  4. henl februari 15, 2019

  Jouw Reactie?