Top 10 Romantische Komedies van de laatste jaren

Eerder al keken we naar de beste Romantische Komedies aller tijden, nu een lijstje van de beste Romcoms van de afgelopen vijf jaar:

10. No Strings Attached (2011)

No Strings Attached

In 2011 kwamen er twee Romcoms met hetzelfde thema in de bios, een seksuele relatie zonder verdere verplichtingen: No Strings Attached en Friends with Benefits. Beide leuk, maar de laatste net iets leuker. Uiteraard weten vanaf minuut één hoe het uiteindelijk afloopt, maar dat maakt de film niet minder vermakelijk.

9. Forgetting Sarah Marshall (2008)

Forgetting Sarah Marshall

Een Romantische Komedie van de hand van Judd Apatow (40 Year old vigin, Knocked Up, Superbad, etc). Verwacht dus meer platte en seksueel getinte grappen, en veel naakt (Jason Segal!).


8. The Bounty Hunter (2010)

The Bounty Hunter

Een van de meest vermakelijkste films met “Miss RomCom” Jennifer Aniston. Gerard Butler speelt een bountyhunter die zijn droombaan krijgt wanneer hij zijn ex-vrouw (Jennifer Aniston) moet opsporen.

7. The Proposal (2009)

The Proposal

Sandra Bullock speelt een invloedrijke redactrice die Amerika dreigt te worden uitgezet terug naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar assistent, Ryan Reynolds, die ze al jaren het leven zuur maakt, om met haar te trouwen. Hij gaat akkoord, maar heeft wel een aantal voorwaarden.


6. Friends with Benefits (2011)

Friends with Benefits

Mila Kunis en Justin Timberlake besluiten sexbuddy’s te worden nadat ze beide een rampzalige relatie achter de rug hebben. Uiteraard worden ze uiteindelijk toch verliefd op elkaar. Woody Harrelson is geniaal als de homoseksuele sportverslaggever.

5. Easy A (2010)

Easy A

Easy A is geen standaard Romcom, maar daarom niet minder leuk. Emma Stone speelt Olive Penderghast, een onopvallende verschijning op haar school, totdat ze valselijk bekend seks te hebben gehad met een jongen. Haar imago op school verandert volledig.


4. He’s Just Not That Into You (2009)

He's Just Not That Into You

In He’s Just Not That Into You volgen we de levens van een groepje twintigers en dertigers in Baltimore die allemaal zo hun eigen problemen hebben in het liefdesleven.

3. Silver Linings Playbook

silver linings playbook
Een Romcom met humor en veel emotie. Patrizio Solitano jr. heeft een bipolaire stoornis, maar wordt ontslagen uit de psychiatrische inrichting. Hij gaat weer bij zijn ouders wonen, om de man te worden die zijn ex-vrouw Nikki wilde dat hij was. Nikki wil echter niks meer van hem weten. Dan ontmoet Patrizio Tiffany die onlangs weduwe is geworden.

2. Crazy, Stupid, Love (2011)

Crazy, Stupid, Love

Cal (Steve Carell) komt erachter dat zijn vrouw is vreemdgegaan en van hem wil scheiden. Zijn perfecte gezinsleventje stort in elkaar. Hij zit avonden lang mokkend in de bar totdat hij player Jacob (Ryan Gossling) tegenkomt, deze neemt hem onder zijn hoede, en leert hem te scoren bij de dames. Als Jacob verliefd wordt veranderd alles …

1. (500) Days of Summer (2009)

(500) Days of Summer

Tom is een hopeloze romanticus, zijn leven stort ineen wanneer hij aan de kant wordt gezet door zijn vriendin Summer. Hij gaat terug naar verschillende momenten in de 500 dagen dat ze samen waren om te kijken waar het toch is fout gegaan.

Niet genoeg aan bovenstaande films? Kijk dan ook eens onze top 10 van Romantische Films!

    1. Jules Vismale februari 9, 2016

    Jouw Reactie?