Top 10 RomCom Films met Jennifer Aniston

Als je denkt aan Jennifer Aniston, dan denk je aan Friends. Én aan romantische komedies! Jennifer Aniston staat ook wel bekend als heuse romcom Queen. Het is dan ook mogelijk om een volledige top 10 van haar beste romcoms op te stellen (en dan staan niet eens alle romantische komedies erin waarin Aniston heeft gespeeld!)

10. The object of my affection – 1998

object-of-my-affection-jennifer-aniston

In deze film – gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen McCauley – speelt Jennifer Aniston de rol van Nina. Als haar homoseksuele vriend George wordt gedumpt, biedt zij hem onderdak aan. Al snel wordt Vince – Nina’s vriend – erg jaloers op de bijzondere band, die Nina en George met elkaar opbouwen. Ondanks de spanningen in hun relatie, raakt Nina zwanger van Vince. Ze besluit om het kind samen met George op te voeden. Het duurt niet lang of Nina ontdekt dat ze gevoelens koestert voor George. Dit maakt de situatie nog gecompliceerder!

9. The switch – 2010

The-Switch

In deze film – gebaseerd op het korte verhaal ‘Baster’ van de hand van Jeffrey Eugenides – speelt Jennifer Aniston de rol van de alleenstaande Kassie. Het feit dat ze geen partner heeft, weerhoudt Kassie er niet van om invulling te geven aan haar kinderwens. Ze kiest voor kunstmatige inseminatie. Al snel vindt ze een geschikte donor; de charmante Roland lijkt de ideale vader. Tijdens de inseminatie gaat het mis! Kassie krijgt niet Roland’s zaad toegediend, maar dat van haar beste vriend Wally.

8. Picture perfect – 1997

Picture-Perfect-jennifer-aniston

In de vele romantische komedies – waarin Jennifer Aniston een hoofdrol speelt – spelen ook andere, bekende acteurs een rol. Zo zien we in ‘Picture perfect’ Kevin Bacon terug. De film toont ons een inkijkje in het roerige liefdesleven van Kate. Zij ontmoet een man, die ze heel erg leuk vindt. Kate heeft haar portie liefdesverdriet wel gehad; ze besluit om de man in kwestie te testen. Daarom huurt ze een acteur – genaamd Nick – in, die haar vriendje moet spelen. Dan wordt Nick verliefd op Kate!

7. Along Came Polly – 2004

Along-Came-Polly-jennifer-aniston

In 2004 maakte Aniston een romantische komedie (met de nadruk op komedie) samen met komedieveteraan Ben Stiller. Stiller speelt Reuben Feffer die op zijn huwelijksreis zijn vrouw in bed betrapt met een andere man. Het moge duidelijk zijn dat het een kort huwelijk betreft. Thuisgekomen ontmoet hij Polly (Aniston) en hij is verliefd. Polly is echter een heel ander type dan Ruben. Ruben heeft een serieuze baan als risicoverzekeringsvertegenwoordiger, en risico’s neemt hij dan ook niet graag. Polly daarentegen is een ‘free spirit’. Verwacht in de film veel typische flauwe “Ben Stiller” humor, maar ook een vleugje romantiek.

6. Just Go With It – 2011

Brooklyn-Decker-in-Just-Go-With-It-2011

In 2011 maakte Aniston een romcom met een andere comedie legende, Adam Sandler. Ook hier weer een combinatie van flauwe humor zoals we die kennen in de films van Adam Sandler en romantiek. Adam Sandler speelt een plastisch chirurg die zijn vrouwen uitzoekt op uiterlijk. Niet zo gek dus dat hij een relatie begint met supermodel Brooklyn Decker. Aniston speelt de assistent van Sandler. Sandler vraagt Aniston mee te gaan naar Hawaii samen met een (nep) vriend, hier komen ze er echter achter dat ze gevoelens voor elkaar hebben. Mannen waren vooral blij met de bikini scene waarin ze liet zien op haar 42e nog net zo’n strak lijf te hebben als supermodel Brooklyn Decker!

5. The good girl – 2002

The-Good-Girl

Ben je bekend met het verhaal ‘Madame Bovary’ van Gustave Flauberts? Hiervan is ‘The good girl’ – in een modern jasje gestoken – afgeleid. Justine Last – gespeeld door Jennifer Aniston – leidt een saai leven. Ze is getrouwd met de altijd wiet rokende Phil en werkt als caissière in de plaatselijke supermarkt. Dan komt Thomas bij haar werken. Al snel raakt Justine volledig in de ban van deze bijzondere man; ze gaat geheel op in zijn excentrieke levensstijl afgeleid van een boek. Op een bepaald moment merkt Justine dat de affaire verandert in een obsessie. Kan ze zich van Thomas losmaken?

4. The bounty hunter – 2010

Bounty-Hunter

In 2010 trakteerde Jennifer Aniston haar fans op ‘The bounty hunter’. Hierin speelt ze samen met Gerard Butler. Laatstgenoemde speelt de rol van premiejager Milo. Hij krijgt de opdracht om zijn ex-vrouw Nicole – gespeeld door Jennifer Aniston – op te sporen. Wat Milo niet weet is dat Nicole werkt aan het oplossen van een moordzaak. Om die reden is ze op de vlucht geslagen. Al snel is hij haar op het spoor; ondanks hun geruzie voelen ze een bepaalde verbondenheid. Helemaal als blijkt dat hun levens in gevaar zijn!

3. The break-up – 2006

The-Break-Up-jennifer-aniston

Samen met Vince Vaughn – die ook heeft meegeschreven aan het script – speelt Jennifer Aniston in ‘The break-up’ de sterren van de hemel. Hoewel ze dolverliefd zijn, strandt hun relatie. Wel hebben ze dan een appartement gekocht. Zowel Gary als ook Brooke weigert om afstand te doen van dit gezamenlijk bezit. Ze besluiten om het appartement in tweeën te verdelen. Dan breekt een periode aan waarin ze elkaar tot het uiterste tergen! Ondanks de pesterijen bloeien de gevoelens voor elkaar weer op.

2. Marley & me – 2008

marley and me

In ‘Marley & me’ wordt de hoofdrol gespeeld door een hond. Meer in het algemeen zien we het verhaal door de ogen van John (Owen Wilson). Hij is samen met Jenny, gespeeld door Jennifer Aniston. Voordat het stel hun kinderwens omzet in een actie, besluiten zij om een hond in huis te nemen. Zo kunnen zij – als toekomstige ouders – hun vaardigheden oefenen! Hond Marley laat zich niet zo gemakkelijk opvoeden; het dier lapt werkelijk waar elke regel aan zijn poot. Ondanks zijn streken, is de familie – uitgebreid met zoon Patrick en dochter Colleen – verknocht aan Marley. Ook in het lijstje van hondenfilms bezit deze film een hoge positie!

1. He’s just not that into you – 2009

Hes-Just-Not-That-Into-You-jennifer-aniston

In ‘He’s just not that into you’ zien we hoe vele levens – respectievelijk die van Gigi, Conor, Anna, Ben, Neil, Beth, Janine en Mary – in elkaar grijpen. Op bepaalde momenten weten ze niet eens van elkaars bestaan af! Wat terugkomt in bijna elke relatie is het zogenaamde ‘meisjes plagen kusjes vragen syndroom’. Vrouwen interpreteren de gedragingen van mannen gewoonweg verkeerd. Vaak – zo ook in ‘He’s just not that into you’ – komt het erop neer dat de man de vrouw niet leuk genoeg vindt. Ook in ons lijstje van beste romantische komedies bezet deze film een hoge positie.