Een goede rockster maakt niet alleen goede muziek, maar maakt er op een podium ook een echte show van. En niks werkt beter dan het publiek gek te maken dan een beroemde ‘signature move’ te hebben.

10. ZZ Top: 360 graden gitaar spin

View post on imgur.com

De bebaarde mannen van ZZ Top draaiden voor het eerst hun gitaren in de video bij het liedje “Legs”. Deze speciaal gemaakte “Dean” gitaren maakten zoveel indruk dat de heren ze bleven gebruiken.

9. Axl Rose van Guns N’ Roses: Slangen dans

View post on imgur.com

Davy Jones van de Monkees was ook niet vies van een slangendans maar het was Axl Rose van Guns N’ Roses die het zijn trademark dans maakte. Guns N’ Roses, dat was nog echt sex, drugs en rock and roll, en fantastische concerten. Vooral bij de powerballads ging Axl helemaal los.

8. Gene Simmons van KISS: Tong

Gene Simmons heeft een opmerkelijk lange tong. Al snel gingen er wilde verhalen de ronde over een koeien tong die aan zijn eigen tong was vastgezet. Niks van waar, de tong is helemaal van hemzelf. Of het smakelijk is, nou eh, nee.

7. Jimi Hendrix: gitaar spelen met tanden

Jimi Hendrix, misschien wel de beste gitarist ooit, kon echt alles met het muziekinstrument. Achter zijn rug, tussen zijn benen, allemaal geen probleem. Maar het meest bijzondere was toch wel het spelen met zijn tanden.

6. Angus Young van AC/DC: “Spasm”

De meest energieke man ooit op het podium, Angus Young van AC/DC. Eigenlijk had hij meerdere signature moves. Ten eerste heeft hij altijd een schoolkostuum aan, dan is er zijn eendenloopje, maar het beroemdste zijn zijn ‘spasms’. Hij valt op de grond, maar speelt gewoon door. Moeilijk uit te leggen, het is beter om bovenstaand filmpje te kijken.

5. Mick Jagger van The Rolling Stones: Rooster Strut

View post on imgur.com

“You got the moves like Jagger”. Het zijn misschien wel zijn moves en zijn stage performance die de Stones zo groot hebben gemaakt. Zijn dansjes herken je gelijk. De beroemdste is de ‘rooster strut’, zie hierboven.

4. Lemmy van Motörhead – Gitaar geweer

Je basgitaar als Machinegeweer gebruiken. Waarschijnlijk was het Steve Harris van Iron Maiden die deze move als eerste maakte, maar Lemmy van Motörhead maakte de move echt populair!

3. Pete Townshend van The Who: Windmill

View post on imgur.com

Op de drums bij The Who was er Moon the Loon, bekend om het vermorzelen van zijn drums. Roger Daltrey draaide zijn microfoon graag in het rond, maar het beroemdste is toch wel de molen van gitarist Townshend. Of is het toch het kapotslaan van de gitaren?

2. Chuck Berry – Het Eendenloopje

View post on imgur.com

We zagen het eendenloopje bij AC/DC al even langskomen, maar het is natuurlijk het loopje van Chuck Berry.

1. Elvis Presley – Ronddraaiende heupen

Elvis zou de King niet zijn zonder zijn dans moves. Het gerucht gaat dat zijn beroemde seksueel suggestieve heupbewegingen zo gewaagd waren dat CBS hem alleen op tv liet zien vanaf zijn heupen.