Netflix heeft duizenden uren kijkplezier te bieden. Veel van de series en films zijn Engelstalig, maar er zijn ook voldoende Spaanse series op het platform te vinden. Volgens sommige serieliefhebbers horen deze series bij de top van Netflix. Wil jij je Spaans verbeteren of ben je benieuwd naar de kwalitatieve series die de Spanjaarden maken? Lees dan deze top 10 Spaanse series op Netflix.

10. Historia de un clan

Historia de un clan

Deze serie is eigenlijk een vervolg op een populaire Spaanse film: “Un Clan”. In Historia de un Clan wordt het verhaal verteld van het gezin van Arquímedes. Deze vader wil het beste voor zijn katholieke gezin, maar er is te weinig geld. Daarom besluit hij zijn hele familie medeplichtig te maken in een reeks ontvoeringen. Dankzij het hoge losgeld kan Arquímedes ervoor zorgen dat zijn gezin netjes bij de upper-class blijft horen.

9. El Chapo

el chapo

El Chapo is misschien wel een van de beroemdste drugsbaronnen die Mexico ooit gekend heeft. In deze serie wordt zijn leven onder de loep genomen. Hoe heeft hij zich op kunnen werken tot een van de meest gezochte drugsbazen, hoe kwam de politie hem op het spoor en wat was uiteindelijk het einde van El Chapo?

8. Narcos Mexico

Narcos mexico

De Amerikaanse serie Narcos werd door miljoenen mensen op de voet gevolgd. In deze serie stond het verhaal van Pablo Escobar centraal, maar nu is er een Mexicaanse spin-off van de serie gekomen. Deze reeks draait helemaal om de drugswereld in Mexico. Het verhaal vertelt eigenlijk wat het begin was van de “war on drugs” die vandaag de dag nog steeds gevoerd wordt.

7. Fariña (Cocaine Coast)

Fariña

In deze nieuwe serie op Netflix word je getransporteerd naar het Spanje van de jaren tachtig. De meeste Spaanstalige series gaan over de drugswereld in Zuid-Amerika, maar ook in Spanje heerst er een klimaat waar drugshandelaars moeiteloos hun slag kunnen slaan. In deze serie wordt een jonge visser verleid om mee te werken als drugssmokkelaar. Dat is natuurlijk niet zonder risico en brengt wat gevaarlijke situaties met zich mee.

6. La catedral del mar

La Catedral del Mar

Deze historische Spaanse serie is gebaseerd op een boek met dezelfde titel. De serie vertelt een verhaal over het leven in de middeleeuwen in Spanje. De hoofdrol is weggelegd voor Arnau Estanyol, een zoon van een arme horige die weinig te zeggen heeft. Via zijn ogen leer je meer over de rol van de kerk in Spanje, zie je hoe de bevolking wordt onderdrukt en zie je hoe de kathedraal van Santa Maria del Mar tot stand is gekomen.

5. Grand Hotel

Grand Hotel

Grand Hotel is een serie die zich afspeelt in het jaar 1905. Het leven in een luxe hotel in Spanje wordt gevolgd. Het hotel wordt gerund door een familie, maar ondertussen vinden er allerlei mysteries plaats. Tegelijkertijd is er ook nog een dramatisch liefdesverhaal gaande, zodat deze serie de perfecte combinatie is tussen een romantisch drama en een detective.

4. Las chicas del cable

Las chicas del cable - cable girls

In de jaren twintig in Madrid werkt een groep vrouwen bij de telefoonmaatschappij. Hun taak is om telefoongesprekken door te verbinden. De serie laat iets zien over de positie van werkende vrouwen in Spanje, maar vertelt ook het verhaal over de families, liefdes en geheimen die deze vrouwen met zich meedragen.

3. Elite

Elite netflix serie

Door veel mensen wordt de serie Elite ook wel de Spaanse Gossip Girl genoemd. Dat is niet gek, want het verhaal gaat over een groep rijke kinderen die op een exclusieve privéschool zitten. Drie nieuwe leerlingen komen naar de school nadat hun oude school is verwoest. Ze horen helemaal niet thuis bij de elite die door de schoolgangen loopt, waardoor er een strijd losbarst op school.

2. Narcos

Narcos

De Colombiaanse Pablo Escobar hoort bij de meest beruchte drugsbaronnen aller tijden. In de bloedstollende serie Narcos wordt de jacht op deze bekende crimineel op de voet gevolgd. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig tot de jaren negentig en laat niet alleen de kant van de politie zien, maar ook van het leven in een drugskartel. Geweld, bedreigingen en moord zijn niet zeldzaam in deze wereld.

1. La Casa de Papel

La Casa de Papel

Voor veel mensen is dit de ultieme Spaanse serie op Netflix. In La Casa de Papel zit je namelijk iedere aflevering weer op het puntje van je stoel dankzij de vele spannende plottwists en criminele plannen. Een groep criminelen wil 2,4 miljard euro bij elkaar sparen door de Spaanse Munt binnen te dringen. Wanneer ze hier elf dagen lang binnen kunnen blijven, zijn ze in staat om grote hoeveelheden geld te drukken. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en met de politie op hun hielen wordt het plan alleen maar moeilijker.