Watervallen behoren tot de mooiste natuurverschijnselen ter wereld en behoren wereldwijd tot de grootste toeristenstrekpleisters in verschillende landen. Hieronder volgt een overzicht van de meest beroemde spectaculaire watervallen ter wereld.

10. Plitvice Watervallen

Plitvice-Watervallen

De Plitvice Watervallen zijn te vinden in een Nationaal Park in Kroatië. Het Nationaal Park beschikt over maar liefst 90 watervallen, naast 16 meren, beren, wolven en zeldzame vogels. Er zijn zowel kleine als grote watervallen te vinden in het Nationaal Park.

9. Huangguoshu

Huangguoshu

Huangguoshu ligt in het zuidwesten van China. Het is een klein plaatsje, dat omgeven wordt door een prachtige natuur. Het dorpje is vooral bekend geworden vanwege de enorme waterval. De waterval heeft een verval van 68 meter en is daarnaast 84 meter breed. Er loopt zelfs een pad achter deze waterval langs, dit wordt ook wel het watergordijn genoemd.

8. Gullfoss

Gullfoss
Gullfoss-2

Gullfoss is een waterval in IJsland. Het wordt beschouwd als één van de mooiste watervallen in IJsland. Het is een bekende toeristenplaats in IJsland. Het water valt in twee trappen ruim 32 meter naar beneden. Het water stort neer in een grote kloof en dat geeft een prachtig effect, aangezien dat een grote hoeveelheid stuifwater veroorzaakt.

7. Ban Gioc – Detian Waterval

Ban-Gioc-–-Detian-Waterval

De Detian Waterval is de grootste van Azië. Het bijzondere aan deze waterval is, is dat hij in twee landen ligt, namelijk China en Vietnam. Deze waterval bestaat uit 2 watervallen en valt ruim 70 meter naar beneden. Het water valt in een poel van wel meer dan 30 meter diep. De natuur varieert elk seizoen en ziet er vaak schitterend en kleurrijk uit.

6. Blauwe Nijl Waterval

blauwe-nijl-waterval

Na de Victoria Watervallen is de Blauwe Nijl Waterval, waarschijnlijk de meest indrukwekkende waterval van Afrika. Een groot voordeel van deze waterval, is dat de plek niet erg toeristisch is. Deze waterval ligt bij het dorpje Tis Abai. Het is mogelijk om door een plaatselijke gids bij deze waterval rondgeleid te worden.

5. Kaieteur Waterval

Kaieteur-Waterval

De Kaieteur waterval ligt in Guyana. De waterval is tevens de krachtigste waterval ter wereld en heeft een val van wel 228 meter. Deze waterval ligt midden in een Nationaal Park, in het regenwoud. Het water van deze waterval stort in verschillende verdiepingen naar beneden. Deze waterval is 5 keer zo hoog als de Niagara Falls.

4. Ángelwaterval

Ángelwaterval

De Ángelwaterval ligt in Venezuela en is de hoogst vrij vallende waterval ter wereld. Hij valt wel 979 meter naar beneden. De waterval is vernoemd naar de ontdekker Jimmie Angel. De waterval ligt in een Nationaal Park en wordt daarnaast gekenmerkt door zijn veelzijdige flora en fauna.

3. Niagara Waterval

Niagara-Watervallen

Dit is de grootste en misschien wel de meest bekende waterval ter wereld. De waterval ligt op de grens van Amerika en Canada. Deze waterval is eigenlijk helemaal niet zo hoog, ‘maar’ 60 meter. De waterval staat vooral bekend om zijn breedte. In Niagara wordt er zelfs elektriciteit mee opgewekt. Het is mogelijk om met een bootje dicht langs de watervallen te varen.

2. Victoria Waterval

Victoria-Watervallen
Victoria-Watervallen-2

Deze waterval ligt op de grens van Zimbabwe en Zambia. De waterval stort 106 meter naar beneden. Het is niet alleen een trekpleister voor toeristen, ook veel dieren komen er naar toe. Het is mogelijk om de waterval op eigen houtje te verkennen, maar het kan ook onder begeleiding van een gids. De nevel van de waterval creëert een prachtig microklimaat in het park rond de waterval.

1. Watervallen van de Iguaçu

Watervallen-van-de-Iguaçu

Dit is het grootste complex watervallen in Zuid-Amerika. Ze liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Er zijn ruim 300 watervallen. De watervallen kunnen tot 82 meter naar beneden vallen. De watervallen zijn totaal 2,7 kilometer breed. De meest bekende waterval in het complex is de Garganta do Diabo. Dit wordt ook wel de keel van de duivel genoemd. De watervallen liggen in twee Nationale Parken.