Wie geniet er nou niet van een prachtig uitzicht over een natuurgebied, stad of de zee? Dankzij skywalks kan je de meest bijzondere uitzichten bewonderen en het gevoel krijgen alsof je middenin je omgeving zweeft. Deze luchtbruggen zijn overal ter wereld te vinden, maar er zijn een aantal exemplaren die echt opvallen. Welke dat zijn lees je in de top 10 extreme skywalks.

10. 5 Fingers

5 fingers skywalk

In de Oostenrijkse Alpen vind je deze skywalk waarbij je een prachtig uitzicht krijgt over de omringende bergen. Deze luchtbrug heeft zijn naam te danken aan zijn vorm: er steken namelijk vijf kleine luchtbruggen uit de Alpse bergen. Vanaf ieder plateau kan je weer iets anders zien of beleven. Zo is er een speciaal fotoplateau, maar is er ook een luchtbrug met een gat in de bodem, waardoor je de wereld onder je kunt zien.

9. Tamborine Rainforest Skywalk

Tamborine Rainforest Skywalk

Deze skywalk vind je in Australië, waar in Queensland een prachtig ongerept stukje natuur ligt. Je bewondert de natuur vanaf hoge hoogte op 1,5 kilometer lange skywalk. Tijdens je wandeling zie je de toppen van de bomen, kan je het dierenleven in de omgeving zien en eindig je bij een prachtig uitkijkpunt van waaruit je overzicht hebt over een stuk van het regenwoud.

8. East Taihang Skywalk

Je hebt vast het filmpje weleens gezien van een Chinese man die zich dood schrikt wanneer het glas van een skywalk begint te barsten. Een prank gelukkig! Deze skywalk en hele gemene grap is te vinden bij de Easty Taihang bergen in China waar een skywalk tegen een bergwand is gemaakt op een hoogte van 1.180 meter.

7. Langkawi Sky Bridge

Langkawi Sky Bridge

Bovenop de Machinchang berg in Maleisië is deze indrukwekkende skywalk gebouwd. De luchtbrug torent ongeveer 900 meter boven de jungle uit, waardoor je de omgeving op een unieke manier kunt ontdekken. Niet alleen de jungle is te zien, maar ook de oceaan en omringende eilanden van Maleisië zijn allemaal zichtbaar wanneer je op de Langkawi Sky Bridge staat. De luchtbrug is 125 meter lang, dus er valt genoeg te zien.

6. Glacier Skywalk

Glacier Skywalk

In Canada kan je een uniek stukje natuur ervaren door over een luchtbrug te wandelen. De Glacier Skywalk hangt op een hoogte van 280 meter en kijkt uit over de Sunwapta Valley. Deze rotsformatie is de moeite waard om te bezoeken, aangezien het eeuwenoude rotsen met een rijke geschiedenis zijn. Ook deze skywalk heeft een bodem gemaakt van glas, dus het is de perfecte keuze voor echte durfals.

5. Tiefenbachkogl Viewing Platform

Tiefenbachkogl Viewing Platform

Heb je nog niet genoeg gehad van de Oostenrijkse Alpen? Dan kan je ook nog een bezoekje brengen aan het Tiefenbachkogl Viewing Platform. Je vindt deze skywalk vlakbij het skiplaatsje Solden. Vanaf het platform heb je 360 graden zicht over de indrukwekkende bergen in de omgeving. Na een bezoek aan het platform kan je direct naar beneden op je ski’s.

4. The Ledge

De skyline van een grote stad is altijd een indrukwekkend aanzicht. In Chicago kan je de stad vanaf hoge hoogten bekijken wanneer je een bezoek brengt aan The Ledge. Deze skywalk bevindt zich in de Willis Tower: een toren van maar liefst 442 meter hoog. Een glazen box steekt iets uit over de 103e verdieping van het gebouw, zodat je alle omringende wolkenkrabbers van bovenaf kunt bekijken.

3. SWFC Skywalk

SWFC Skywalk

Vernieuwende en opvallende architectuur vind je volop wanneer je Shanghai bezoekt. De SWFC Skywalk is hier een goed voorbeeld van. In het Shanghai World Financial Center is deze skywalk te vinden op een hoogte van 474 meter. Dankzij de transparante vloer en de grote glazen ramen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Zorg er alleen voor dat je geen hoogtevrees hebt!

2. Chamonix Skywalk

Chamonix Skywalk
Chamonix Skywalk

Het is de hoogste skywalk van Europa en zeker niet geschikt voor mensen die bang zijn aangelegd. Deze luchtbrug in de Franse Alpen heeft namelijk de vorm van een glazen doos die boven de bergen uit torent. Het uitzicht vanaf de doos is fantastisch, want niets of niemand belemmert je zicht. Je moet alleen niet te lang naar beneden kijken, want dan zie je dat je maar liefst een kilometer boven de grond zweeft.

1. Grand Canyon Skywalk

Grand Canyon Skywalk
Grand Canyon Skywalk2

De Grand Canyon is een van de grootste attracties van Amerika en een heus natuurwonder. Dat is niet gek, want in dit natuurgebied vind je om de tien meter weer een prachtig nieuw uitzicht over de unieke rode rotsen. Vanuit een glazen skywalk op 1200 meter hoogte geniet je nog meer van je omgeving. Volgens de regels van deze luchtbrug moet je je alleen maar op je spectaculaire omgeving focussen, want camera’s zijn niet toegestaan.