Er zijn zoveel mooie steden die het bezoeken waard zijn dat je wel een top 100 lijstje zou kunnen maken. Laten we beginnen met tien steden in Europa die je zeker niet mag missen en ideaal zijn voor een leuk stedentripje.

Parijs

Parijs

Parijs, de stad van de liefde en van de wijn. Wat typisch aan Parijs is dat de toeristen echt alles fotograferen. De Eiffel toren en dan het perfecte panorama vanaf de top. Vergeet bij een bezoekje aan Parijs zeker niet de Arc de Triomphe, het Louvre, Montmartre en de Sacre Soeur. Lekker eten kan u in de Marais buurt waarin u typische Franse cafés en restaurants zult vinden die u enkel daar aantreft. Voor verliefde koppels is een tochtje op de Seine met een glaasje wijn een echte aanrader. (Zie ook de top 10 bezienswaardigheden in Parijs)

Athene

Athene

Athene is de oudste stad van Griekenland en tevens ook de hoofdstad. In Athene kan u nog zien hoe de mensen werkelijk vroeger leefden. Athene heeft zijn oudheid altijd weten te kunnen bewaren. Als u zich interesseert voor kunst en geschiedenis dan mag u Athene zeker niet vergeten. In het oude stadscentrum zal u oude theaters en andere monumenten vinden. Helaas zijn dit allemaal overblijfselen want niets staat nog in zijn geheel, het zijn allemaal overblijfselen. Akropolis is een stad die u gezien moet hebben, hier kunt u nog ongerept en lekker Grieks eten.

Madrid

Madrid

Spanje, een fantastisch land waarin u zeker een aantal keren geweest moet zijn. De verse Sangria met fruit loopt er in liters van de trappen af en de tapas kan u al heerlijk ruiken op straat doorheen het centrum. ’s Avonds wordt er doorheen het hele centrum feesten en dansen georganiseerd zoals ze dat alleen in Madrid kunnen. In de zomer kan het best warm worden dus dan is het aangeraden om u zeker goed in te smeren met zonnebrandolie. Madrid is de Spaanse stad waar u het echte Spaanse leven nog kan herkennen.

Londen

Londen

De meeste kranten beschrijven Londen als een stad waar in u zich nooit zal vervelen. In werkelijkheid zal u zich er ook nooit vervelen. In Londen kan u shoppen tot u er werkelijk bij neervalt. Heeft u na een tijd genoeg van al die mooie spullen dan wachten de musea op u. Werkelijk Londen is een stad die niet mag ontbreken aan deze top 10. Lekkere Engelse thee drinken we op elke hoek van de straat en het Engels eten overtreft ook alle verwachten. Heerlijk eten doet u pal in het midden van de stad en uitrusten en het groen bewonderen in het Regents Park.

Porto

Porto

De havenstad van Portugal waarin u nog het echte Portugees leven kan bewonderen. Er zijn wel duizenden redenen om te gaan: u wandelt nog in de oude smalle schippersstraten van het oude centrum waar het heerlijk eten en de porto u zo tegemoet komt. Porto is op zich een kleine stad maar de echte attracties zijn Ribeira en Douro. De 2 steden liggen op een worpafstand van Porto en deze zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ribeira is enkele jaren uitgeroepen tot het Unesco werelderfgoed omdat de Portugese gouden eeuw daar begon, een reis om vanalles te ontdekken.

Istanbul

Istanbul

Deze is de nummer 6 meer dan waard. De metropool van Turkije en tevens de grootste stad van het land. Istanbul is een vrije drukke stad omdat er alleen al in de stad zo een 15 miljoen mensen. Als u dan bedenkt dat er ook ongeveer zo een aantal mensen alleen al in heel Nederland woont. Een rondvaart op de Bosporus is een echte aanrader als u iets meer van de stad wil ontdekken. U vaart langs geweldige paleizen en andere mooie authentieke gebouwen.

Napels

Napels

Vele die Napels hebben gezien, zijn bijna geïmmigreerd naar Italië. Napels is de3de grootste stad van het land en vanuit de hele stad ziet u de vulkaan Vesuvius opduiken vanuit het niets. De smalle straatjes en de wapperende waslijnen zoals dat in veel filmen voorkomt is daar absoluut een feit. Dat ze goed kunnen koken, hebben ze in Napels ooit al bewezen want de pizza komt vanuit Napels. Het is dan ook niet te verwonderen dat de lekkerste pizza’s worden gebakken in Napels. Als u door de stad wandelt komt u daar vanzelf achter. Vergeet de prachtige kastelen en kerken niet te bezoeken.

Berlijn

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is tevens ook de mooiste stad van het land. In Berlijn kan u niet alleen maar shoppen en genieten van het Duitse eten want Berlijn bevat eens schatkist van historische gebeurtenissen. Alleen al aan de bekende Spree rivier zal u overblijfselen vinden van de Berlijnse muur die Duitsland in twee splitste vroeger. In de stad zal u nog een echt douanekantoor kunnen spotten ‘’ chechpoint Charly ‘’. Dit douanekantoor staat bekend omdat er vroeger veel mensen van de ene kant van Duitsland naar de andere kant probeerden te komen. Ontdek alles over de Duitse geschiedenis in Berlijn.

Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen is een één van de mooiste steden van België en verdient het om daarom in deze top tien te worden opgenomen. U kan gemakkelijk over en weer rijden maar het is ook altijd aangenaam om zeker eens een weekend in Antwerpen te blijven. De stad ligt naast de bekende Schelde rivier. Shoppen en musea bezoeken kan u het gemakkelijkste doen vanuit de grote markt. Het is gemakkelijker om uw weg snel te vinden als u vanuit vertrekt. Er zijn nog duizenden dingen te bewonderen en te ontdekken in Antwerpen en daarom is het aan u!

Hamburg

Hamburg

Als laatste verdient Hamburg een ereplaatsje in de top tien. Hamburg is een Duitse stad die helemaal aan het water ligt. Waarschijnlijk zult u daar meer water vinden dan in Amsterdam en Venetië samen. Oude bezienswaardigheden zal u er aantreffen en shoppen kan u tot een gat in de gat doen. De horeca serveert de lekkerste bieren en dat samen met de lekkerste gerechten. Lekker eten hoeft in Hamburg helemaal niet duur te zijn. De rondvaarten omheen de stad zijn een absolute aanrader als u Duitsland ook vanuit het water wil leren kennen.