Top 10 Superhelden Films om naar uit te kijken in 2014 en 2015

Superhelden zijn gemaakt voor film. Ze dragen kleurige pakken en beschikken over speciale krachten en zwaktes die wij gewone stervelingen niet kennen. Heerlijke personages voor fantasierijke avonturen vol actie en special effects. Veel van de succesvolste films aller tijden behoren dan ook tot het genre van de superheldenfilm. Ook in 2014 en 2015 keert de superheld weer regelmatig terug op het witte doek. Dit zijn de tien superheldenfilms waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Deze superhelden films zijn ondertussen allemaal gemaakt. Bekijk daarom ook eens ons lijstje van superheldenfilms van 2020 tot 2022 om naar uit te kijken.

Captain America: The Winter Soldier – Maart 2014

Captain America The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier is zowel een vervolg op The First Avenger als een spin-off van The Avengers waarin hij samenwerkte met een team bekende superhelden als The Hulk en Iron Man. Uit The Avengers doet ook Black Widow, gespeeld door Scarlett Johanson, weer mee. De film blijkt tot nu toe een groot succes te zijn en was drie weken lang de best bezochte film in de Verenigde Staten. Voor Captain America is de Koude Oorlog nooit afgelopen.

The Amazing Spider-Man 2 – April 2014

Amazing Spider-Man 2

Overdag is Peter Parker een sullige jongen, ’s avonds de superlenige superheld Spiderman. De eerste reeks films met Toby MacGuire en Kirsten Durst was zo succesvol dat nu met nieuwe acteurs de Spiderman mythologie wordt uitgebreid. Andrew Garfield speelt Spiderman in zijn tienerjaren en Emma Stone zijn eerste liefde. Electro, de slechterik gespeeld door Jamie Foxx, zou dit keer wel eens te sterk kunnen zijn voor de jeugdige spinnenman.

X-Men: Days of Future Past – Mei 2014

X-Men Days of Future Past

Vol verwachting wordt door fans uitgekeken naar het zevende deel van X-Men. En het wordt heerlijk ingewikkeld nu alle bekende personages als Mystique, Wolverine en Magneto samen met hun jongere versies uit X-Men: First Class de wereld moeten redden. Dat kan nooit goed gaan!

Guardians of the Galaxy – Augustus 2014

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy is een minder bekend superheldenteam van Marvel Comics dat eindelijk een kans krijgt in de bioscoop. De verfilming speelt zich af in de toekomst, waar de piloot Peter Gill (gespeeld door Chris Pratt) de leiding heeft over een bijeengeraapt team helden (met onder andere actieveteraan Vin Diesel). Een door Gill gestolen bol blijkt veel krachtiger dan gedacht. Donkere krachten waren hiervan al op de hoogte en zullen alles doen om het in handen te krijgen.

Teenage Mutant Ninja Turtles – Oktober 2014

Teenage Mutant Ninja Turtles

De tekenfilmserie Teenage Mutant Ninja Turtles was in de jaren ’80 van de vorige eeuw enorm populair. De door pizza geobsedeerde Ninja schilpadden zijn aan een tweede leven begonnen dat zo succesvol bleek dat een film onvermijdelijk moest volgen. De jolige superhelden worden weer bijgestaan door de bijdehante reporter April O’Neill, een rol die geknipt is voor Megan Fox.

Sin City: A Dame to Kill For – Augustus 2014

Sin City A Dame to Kill For

Sin City uit 2005 was een van de origineelste comic boek verfilmingen in tijden. Hard, gemeen en met een zeer apart gevoel voor humor ging men elkaar te lijf in de onderwereld waar het altijd lijkt te regenen. Eindelijk komt er een vervolg dat gemaakt wordt door hetzelfde team als de eerste film. Jessica Alba, Mickey Rourke en Bruce Willis doen weer mee en worden bijgestaan door nieuwe gezichten als Joseph Gordon-Levitt en Lady Gaga. Kijken wie dit keer het einde zonder kleerscheuren haalt.

The Avengers: Age of Ultron – Mei 2015

Avengers age of ultron

Een van de vervolgfilms die voor superheldliefhebbers niet snel genoeg in de bioscoop kan gaan draaien. De eerste verfilming van The Avengers uit 2012 was een ongekend succes. Regisseur Joss Whedon wist een heel eigen sfeer en gevoel voor humor toe te voegen aan het genre. Vanzelfsprekend keren The Hulk, Iron Man, Thor en alle andere helden terug in wat wordt omschreven als een duister avontuur. In ieder geval zullen er veel rake klappen vallen.

The Fantastic Four – Juni 2015

Fantastic Four 2015

The Fantastic Four is een klassiek superheldenteam van Marvel. De eerste twee verfilmingen Fantastic Four (2005) en Fantastic Four: The Rise of the Silver Surfer (2007) waren ondanks commercieel succes niet erg geliefd bij de fans van de originele comics. Een derde poging met nieuwe acteurs moet daar verandering in brengen dankzij een meer realistische en rauwe interpretatie. Want zulke gave superhelden als Invisible Woman en The Human Torch verdienen eindelijk een film van hetzelfde kaliber als The Avengers

Ant-Man – Juli 2015

Ant-Man Movie

Ant-Man is een iets minder bekende creatie van onder andere Stan Lee, de bedenker van Spiderman. Door de jaren heen werkte Ant-Man samen met zowel The Avengers als The Fantastic Four. Ant-Man is een wetenschapper die met insecten kan communiceren en dankzij een uitvinding controle over ze heeft. Een verfilming is al jaren in ontwikkeling en volgend jaar komt deze nieuwe superheld in de bioscoop. Met Paul Rudd in de hoofdrol als jonge held en Michael Douglas als de eerste Ant-Man. Een leger van kruipende insecten zal gegarandeerd een belangrijke bijrol spelen.

Batman vs Superman – 2016?

Batman superman

De ultieme confrontatie tussen superhelden komt eraan! Wie dacht dat we na The Dark Knight trilogie afscheid moesten nemen van Batman vergist zich. Zack Snyder, regisseur van 300 en The Watchmen, waagt zich aan verfilming van een klassiek duel tussen de twee populairste superhelden ooit. Over het verhaal zelf tast men nog in het duister. In ieder geval is duidelijk dat Ben Affleck de rol van Batman op zich neemt terwijl Henry Cavill op herhaling gaat als Superman nadat hij de rode cape droeg in Man of Steel. Uithoudingsvermogen en gadgets tegen supernatuurlijke kracht. Is dat een eerlijk gevecht?