Wanneer je aan een eiland denkt, zie je misschien wel een prachtige groene oase voor je met wit zand en palmbonen aan de kust. Dit soort paradijsjes bestaan ook wel, maar er zijn ook een aantal vreemde eilanden op onze aarde te vinden. Deze eilanden hebben bijzondere inwoners, zijn door mensen gecreëerd of hebben een unieke natuur die ontzettend vreemd is. Wil je weten wat de vreemdste eilanden ter wereld zijn? Dit is de top 10.

10. Ball’s Pyramid

Dit eiland ligt in de Australische Tasmanzee en valt op dankzij zijn hoge en puntige uiterlijk. Dat is niet de enige reden waarom dit eiland uitzonderlijk is. Er is namelijk wat bijzondere natuur te vinden op Ball’s Pyramid. Zo leeft hier de Dryococelus australis, een wandelende tak waarvan eerst werd gedacht dat hij was uitgestorven. Dit beestje leeft nergens anders ter wereld dan op dit verlaten eiland bij de Australische kust.

9. Isla de las Muñecas

Dit eiland had slechts één bewoner die het eilandje heeft getransformeerd in een absurde plek: Don Julian Santana Barrera. Deze man zag in 1951 een verdronken meisje aanspoelen en besloot om poppen op te hangen om haar geest rustig te stellen. Tegenwoordig hangt het eiland vol met rottende poppen waar mythes over rondgaan. De lokale bevolking zegt dat ze met elkaar fluisteren en dat je hun ogen kunt zien bewegen in het donker.

8. Ilha da Queimada Grande

De Braziliaanse overheid heeft de lokale bevolking en toeristen verboden om dit eiland te bezoeken, wat natuurlijk niet voor niets is. Dit eiland is namelijk bezaaid met een van de gevaarlijkste giftige slangen op aarde: de lanspuntslang. Een volwassen mens kan al binnen een uur overlijden na een beet van deze slang. Op het eiland zijn er gemiddeld vijf slangen per vierkante meter te vinden, dus hier wil je ook niet komen.

7. De drijvende eilanden van het Titicacameer

Deze eilanden gemaakt van riet vind je in het Peruaanse Titicacameer. De eilanden werden gemaakt door de Uros indianen. Alles in hun leven lijkt wel van riet gemaakt te zijn: huizen, boten en de drijvende eilanden. Het riet is daarnaast ook nog eens eetbaar. De indianen hebben met hun eilanden onbedoeld een belangrijke toeristische attractie gebouwd, waardoor ze tegenwoordig van het toerisme kunnen leven.

6. Tashirojima

https://www.youtube.com/watch?v=rHLLDOyZepY.

Ben je een kattenliefhebber? Dan is dit eiland misschien wel het grootste paradijs op aarde voor je. Er leven namelijk ontzettend veel katten op Tashirojima. Dit Japanse eiland ligt aan de westelijke kant van het land en heeft een inwonersaantal van slechts 100 mensen. Voor iedere inwoner op het eiland zijn er maar liefst 6 katten op Tashirojima te vinden. Hoe zijn al deze katten terechtgekomen op een klein eilandje in Japan? De handel in zijde was een van de belangrijkste inkomsten voor de inwoners van Tashirojima. Om de zijdewormen te beschermen tegen muizen, werden er katten naar het eiland gehaald. Tegenwoordig hebben ze het eilandje helemaal overgenomen.

5. Miyakejima

Dit Japanse eiland is bekend geworden vanwege de grote vulkaanuitbarsting die op Miyakejima heeft plaatsgevonden. De giftige gassen die daarbij vrijkwamen, zorgden ervoor dat de bevolking geëvacueerd moest worden en vier jaar lang niet terug mocht komen. Deze evacuatie vond plaats in het jaar 2000, dus het is inmiddels weer toegestaan om het eiland te betreden. Soms is het nog steeds verplicht om een gasmasker te dragen.

4. North Sentinel Island

Het is de primitieve bevolking die dit eiland wereldberoemd heeft gemaakt. North Sentinel Island is namelijk bewoond door een groep mensen die nog zo primitief zijn dat ze niet eens in staat zijn om vuur te maken. Ze jagen en verzamelen en proberen natuurlijke brandjes in stand te houden om zo hun eten te koken. Deze inwoners hebben ook geen contact met de buitenwereld, behalve om overvliegende vliegtuigen weg te jagen.

3. Vulcan Point Island

Het is vooral de bizarre ligging die dit eiland bijzonder maakt. Vulcan Point Island is een klein eiland dat zich bevindt in een meer. Dit meer bevindt zich weer in het midden van een vulkaan. Deze vulkaan ligt vervolgens in een meer dat zich middenin een eiland bevindt. Vulcan Point Island is dus net het kleinste poppetje in een matroesjka pop: verstopt tussen grotere vulkanen, eilanden en meren.

2. Ōkunoshimas

De Japanners hebben het echt goed voor elkaar. Naast hun eiland vol met katten hebben ze namelijk ook een eiland dat gevuld is met konijnen. Het eiland zelf heeft geen lieve achtergrond, want Ōkunoshimas werd in de tweede wereldoorlog gebruikt als opslagplaats voor chemische wapens. Tegenwoordig is de rust teruggekeerd en zijn de konijnen hier nu de baas. Hoe dat komt? Honden en katten zijn niet toegestaan op het eiland, waardoor konijnen alle rust en vrijheid hebben om het eiland over te nemen.

1. De Palmeilanden

Deze eilanden voor de kust van Dubai zijn wereldberoemd. Ze zijn duidelijk niet natuurlijk, want deze schiereilanden zijn ontworpen in de vorm van een palmboom. De eilanden werden ontwikkeld om het toerisme in Dubai toe te laten nemen. De bladeren van de bomen zijn inmiddels volgebouwd met huizen, restaurants, winkels en andere gebouwen die vooral de toeristen in Dubai moeten aanspreken. Dat lukt, want iedereen kent deze palmeilanden wel!

Vergelijkbare lijstjes