Bijna iedereen is wel een beetje bang voor iets. Maar een beetje bang is natuurlijk anders dan een angst die je volledige leven beheerst. Als de angst ernstige vormen aanneemt, dan spreken we over een fobie. En je hebt echt fobieën voor alles! Natuurlijk de bekende zoals hoogtevrees, bang in het donker, smetvrees, maar er zijn ook mensen bang voor dingen waar je niet zo snel aan zou denken.

Spectrofobie: bang voor spiegels en spiegelbeeld

refelctie

Spectrofobie is een grote angst om je eigen reflectie te zien in de spiegel. Meestal komt deze fobie voor bij mensen die denken ooit een geest in de spiegel gezien te hebben. Een andere mogelijkheid is dat te veel horrorfilms hebben gezien, de moordenaar die je ziet in de spiegel is natuurlijk een van dé clichés in dit genre..

Ablutofobie: fobie voor baden en wassen

bad
Het is maar te hopen dat geen van je huisgenoten lijdt aan ablutofobie, dit is een grote angst voor badderen of jezelf wassen! Zoals bij de meest fobieën komt het door een trauma in het verleden. Ook hier speelt de horrorfilm weer een grote rol. veel mensen die leiden aan ablutofobie zeggen dit gekregen te hebben door (op te jonge leeftijd) de film Psycho te hebben gezien (met uiteraard de beroemde douche scene) .

Anthofobie: angst voor bloemen

bloemen

Als je vriendin de fobie Anthofobie heeft, breng haar dan geen bloemen! Ze is er namelijk doodsbang voor!

Neofobie: angst voor al het nieuwe

Neophobia

Iemand die lijdt aan Neofobie is bang voor alles wat nieuw is. Lijden niet de meeste oude mensen aan deze fobie??

Heliofobie : bang voor de zon

zonlicht

Heliofobie, of ook wel “Vampire Madness”, is de angst voor zonlicht. De oorzaak van deze fobie komt doordat te veel zonlicht kan leiden tot huidkanker.

Hexakosioihexekontahexafobie: angst voor het getal 666

666

Hexakosioihexekontahexaphobia is de angst voor het Duivels getal, 666, “The Number of the Beast”. Oud-president Ronald Reagan en zijn vrouw Nancy lijden aan deze fobie, toen ze hun huis kochten in Bel-Air lieten ze het adres veranderen van 666 St. Cloud Road naar 668.

Nomofobie: angst voor niet mobiel bereikbaar zijn

Nomofobie

Een vrij nieuwe fobie is Nomofobie, dit is de angst om geen mobiel bereik te hebben. Kun jij geen vijf minuten zonder je mobieltje te checken op nieuwe Facebook berichten? En begint je hart harder te kloppen als je batterijen van je mobiel bijna op zijn, dan lijdt je aan nomofobie!

Taphofobie : angst om levend begraven te worden

levend begraven

Taphofobie is de angst om levend begraven te worden. Grote kans dat de mensen die hier aan lijden het boek “Het Gouden Ei” hebben gelezen, of Kill Bill 2 net iets te vaak hebben gezien.

Coulrofobie: bang voor Clowns

clowns

De enige fobie waar we ons een beetje mee kunnen identificeren, Coulrofobie, de angst voor Clowns. Grote kans dat je hieraan lijdt als je op te jonge leeftijd de horrorfilm IT hebt gezien!

Phobofobie: fobie voor een fobie

fear of phobia

Phobofobie is de angst om een fobie te hebben. Ben je mooi klaar mee!