Top 10 Vrouwelijke Actie Helden

Al eerder gaven de lijst van coolste mannelijke actiefilm helden, maar ook de vrouwen in actiefilms kunnen er wat van, dit vinden wij de 10 stoerste vrouwen in films:

10. Michelle Rodriguez

Race auto’s in The Fast and the Furious, Zombies afknallen in Resident Evil en boksen in Girlfight, echte actie actrice dus.

9. Pam Grier

Een gouden oude, in de jaren ’70 was Pam Grier te zien als bad-ass in Coffy en Foxy Brown.

8. Jennifer Garner


Natuurlijk jaren lang in de actieserie Alias gespeeld. Op het witte doek was ze te zien in de comic verfilmingen Electra en Daredevil.

7. Kate Beckinsale


Naast veel rollen in romantische films is Kate ook de grote ster van de Vampieren films “Underworld” en was te zien in “Van Helsing”.

6.Uma Thurman


De positie in deze lijst verdient Uma natuurlijk door de rol als “The Bride” in de Kill Bill films. Eigenhandig neemt ze wraak.

5. Michelle Yeoh


Meer dan 20 actiefilms en al haar stunts voert ze zelf uit. In het westen vooral bekend door haar rol in Crouching Tiger Hidden Dragon

4. Milla Jovovich


Voormalig model, maar nu voornamelijk in de weer met actiefilms als Resident Evil en Ultraviolet.

3. Angelina Jolie


Tombraider, Wanted, Mr. and Mrs Smith, allemaal actiefilms met Angelina.

2. Sigourney Weaver


Oftewel, Ellen Ripley uit de Alien films. De enige vrouw die in staat is om het gevaar uit de ruimte op te ruimen.

1. Linda Hamilton

linda-hamilton

De ultieme bad-ass actie chick is toch wel Linda Hamilton uit de Terminator films. Nog een relatief onschuldig meisje in deel 1, maar in deel 2 heeft ze zich in de gevangenis omgetoverd tot een en al actievrouw!