Film is een populair thema voor veel youtubers. Reviews, gekke lijstjes, en diepte analyses, alles kun je vinden op het populaire videoplatform. Wij zetten de 10 Youtube kanalen op een rij die je zeker moet volgen als je van films houdt.

10. WatchMojo

https://www.youtube.com/watch?v=wBDKLtr8eWc

Het zal je niet verbazen dat wij dol zijn op top 10 lijstjes. HET Youtube kanaal gespecialiseerd in top 10 lijstjes met betrekking tot film, muziek en comics is Watchmojo. Als je vaker youtube filmpjes kijkt dan kan het bijna niet anders dan dat je ze bent tegengekomen.

9. Crash Course Film History

Je hebt vast wel eens gehoord van het Youtube kanaal Crash Course. Met veel humor leer je onder andere over de wereld geschiedenis, mythologie, sociologie en nu hebben zeook een cursus over de geschiedenis van de film.

8. The Film Theorists

Je hebt het analyseren van films, en je hebt over-analyseren van films. Hou je van het laatste, dan ga je genieten van de video’s van The Film Theorists.

7. Looper

Lijstjes! Daar zijn we gek op “Movie Bloopers That Were Too Good To Cut”, “Scenes Acted So Badly We Can’t Forget Them”, “16 Action Films You Need To Watch Before You Die”, etc, etc. etc. Er zijn vele vergleijkbare kanalen als Screenrant en Whatculture, maar wij vinden Looper het leukste.

6. kaptainkristian

Hij noemt het zelf visuele liefdesletters, en waarom ook niet. De liefde voor film en andere popcultuur druipt er van af in zijn video essays.

5. Now You See It

Ook Now You See It maakt video essays. Het gaat voornamelijk over bepaalde film technieken en bekende film ’tropes’.

5. Nerdwriter

Nerdwriter maakt geweldige video essays over films, muziek, kunst, maar ook bijvoorbeeld Donald Trump. Het is dus even zoeken op zijn kanaal naar video’s over film, maar waarschijnlijk ga je de rest ook kijken!

4. Lessons from the Screenplay

Lessons from the Screenplay focust zoals de naam van het kanaal wel doet vermoeden op het vertellen van verhalen en het schrijven een goed script.

3. CinemaSins

CinemaSins vertelt je in een minuut of 10 wat er allemaal mis is in een film. En dat is vaak heel veel! Dit doen ze niet om de films af te zeiken, maar gewoon voor de humor. Het is overigens ook een perfecte manier om er weer even snel achter te komen wat er allemaal in een film gebeurde. Ga je The Amazing Spider-Man 2 kijken, maar weet je niet meer wat er in deel 1 gebeurde? Kijk even naar de cinamsins aflevering en je bent volledig up tot date!

2. Chris Stuckmann

Chris Stuckmann maakt al Youtube video’s sinds 2009, een ware veteraan dus. Als je op zoek bent naar objectieve reviews dan ben je bij Chris aan het juiste adres. Hij reviewt niet alleen nieuwe films maar ook oude. Om de week heeft hij ook een “Hilariocity” waarin hij de aller slechtste films reviewt of een “Retro Rewind” video waarin hij klassiekers en cultfilms bespreekt.

1. Every Frame Painting

Als je meer wilt leren over het maken van films ben je bij Every Frame a Painting aan het juiste adres. Helaas maken ze geen nieuwe video’s meer maar er staan genoeg pareltjes op hun kanaal om je een paar dagen te vermaken. Hun beroemdste video is “Jackie Chan – How to Do Action Comedy” zie hierboven.

Op zoek naar meer leuke youtube kanalen & video’s?