In Nederland moeten we meestal wachten tot mei voordat het zonnetje lekker schijnt. Kun jij niet zo lang wachten, dan is een van de volgende 10 bestemmingen in Europa de ideale locatie om naar toe te gaan. In het vroege voorjaar schijnt hier de zon al.

10. Sardinië

Sardinië

Voor veel grote bekendheden is Sardinië dé favoriete plek om tot rust te komen. Het kan hier dan ook erg duur zijn, maar er zijn genoeg betaalbare hotels te vinden die ook voor de normale vakantieganger heel geschikt zijn. En als je even geluk hebt dan heb je heel het strand voor je zelf op Isla Mortoria langs Costa Smerelda. Dit is een eilandje in het Noordoosten van Sardinië. Isla Mortoria en is te bereiken per boot. Ook kan je er heel leuk duiken. Genoeg activiteiten om je verblijf in Sardinië tot een succes te maken, en misschien spot je nog een celebrity.

9. Algarve

algarve (2)

Waar je vooral veel toeristen in Portugal vindt zijn de Algarve. De stranden zijn er ontzettend mooi en het is de ideale zonnige vakantiebestemming. Maar er is meer dan alleen strand. Denk niet alleen dat de Algarve volle stranden en een druk uitgaansleven hebben. Deze kuststreek in het zuiden van Portugal heeft veel natuur, authentieke dorpjes en mooie wandelroutes. Niet alleen voor feestgangers zijn de Algarve een paradijs, ook voor vakantiegangers die van rust houden is het er prima vertoeven.

8. Sicilië

Sicilië (2)

Sicilië is samen met Sardinië een van de grotere eilanden in Italië. Het eiland staat bekend als eiland met drie punten. Palermo en Syracuse zijn bekende plekjes op Sicilië en ook de vulkaan Etna mag niet ontbreken bij je bezoek aan de fantastische eiland. Je kan lekker luieren aan het strand, maar het is ook mogelijk om Romeinse amfitheaters, natuurgebieden, en mooie authentieke steden te bezoeken. Als je Sicilië bezoekt zal dat een onvergetelijke reis worden.

7. Andalusië

Andalusië (2)

Andalusië is een van de best bezochte en mooiste streken van Spanje. De regio ligt tussen twee continenten in, namelijk Europa en Afrika. Het gebied beslaat zo’n 87.000 kilometer en is twee keer groter dan Nederland. Andalusië telt 9 miljoen inwoners en is autonoom. Het klimaat is er erg warm en er valt genoeg te beleven. Je hebt er veel culturele bezienswaardigheden, geweldige natuur, en strakke lange stranden. Sla Andalusië niet over tijdens je reis naar Spanje, want het is een van de mooiste regio’s van het land.

6. Rhodos

Rhodos

Het gehele centrum van het Griekse Rhodos staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een eiland met veel historische plekken. Zo heb je het kasteel van Kritinia en een 16-eeuwse Venetiaans fort. Ook vind je op Rhodos een 30 meter hoog beeld van zonnegod Helios. Het mooie van dit Griekse eiland is dat je strandhangen kan afwisselen met cultuur en historisch erfgoed bewonderen. Rhodos is alles behalve saai en de perfecte zonnige voorjaarsbestemming.

5. Cyprus

Cyprus

Cyprus is één groot museum met allerlei opgravingen en ruïnes. De stad Kato Paphos staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst waar 2000 jaar historie te zien is. Daarnaast kan je heerlijke zonnige baaitjes vinden en lekkere luieren aan strand. De zon schijnt bijna altijd op Cyprus en is een ideale voorjaarsbestemming. De natuur van Cyprus is erg droog, maar wel groen en bloeiend. Er valt op dit eiland genoeg te beleven en aan een week heb je niet genoeg. Lekker weertje, oude culturen en mooie stranden, wat wil je nog meer?

4. Kreta

Kreta

Kreta is het populairste eiland van Griekenland onder vakantiegangers. Je hebt hier niet alleen zon, zee, strand en uitgaan, maar je vindt ook genoeg cultuur en natuur. Een vakantie naar Kreta kan niet zonder bezoekjes te brengen aan afgelegen bergdorpjes, onbekende stranden en kleine havens met bootjes. Er heerst op dit eiland een prettige, rustige sfeer en je kan er heerlijk eten. Je bent er binnen vier uur vliegen vanuit Nederland.

3. Malta

Malta

Malta is de ideale voorjaarsbestemming als je de warmte wilt opzoeken. Het eiland is gelegen tussen Sicilië en Tunesië en heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Dat is te zien aan de tempels die behoren tot de oudste gebouwen ter wereld. Daarnaast is de natuur net zo indrukwekkend met wilde bloeiende bloemen, ruige rotsen en donkere grotten. Eilanden Gozo en Comino zijn de kleine broertjes van Malta en samen vormen ze de Maltezer Archipel.

2. Balearen

Balearen

De eilandengroep Balearen trekken elk jaar veel vakantiegangers vanaf de lente tot in het najaar. De Spanjaarden noemen deze eilandengroep ook wel Islas Baleares of Illes Balears en bevinden zich in de Middellandse Zee. Het is een van de autonome regio’s van Spanje en heeft zes eilanden. De meest interessant eilanden van de Balearen zijn Mallorca, Ibiza en Formentera. Mallorca is het grootste eiland en Formentera het kleinste eiland van de regio. Mallorca is het bekendste eiland van Balearen en de meest populairste. Je vindt in het zuiden bijna 100 zandstranden waar heerlijk vertoeven is. In het noorden vind je fantastische landschappen en leent zich heel goed voor wandel- en fietstochten. Balearen is een eilandengroep die zeker het overwegen waard is voor een zonvakantie.

1. Canarische Eilanden

Canarische Eilanden (2)

De Canarische Eilanden hebben door de ligging in de Atlantische Oceaan een subtropisch klimaat. Dat maakt deze bestemming niet alleen geschikt voor de lente en zomer periode, maar een warme vakantie op de Canarische eilanden is ook prima mogelijk in de herfst en wintermaanden. Naast de vele stranden hebben de Canarische Eilanden fantastische natuur. Zo heb je op eiland Tenerife de vulkaan El Teide. Dus ben je een strandganger en een natuurliefhebber dan zijn de Canarische Eilanden absoluut het overwegen waard om een vakantie naar te boeken. Bekende eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote en La Palma. Het mooie van deze eilanden is dat ze elk zo hun eigen cultuur, karakter en toeristische highlights hebben. Vervelen doe je allerminst op de Canarische Eilanden.