Filmjaar 2016 heeft niet die echte knaller gebracht. De komende twintig films zullen daarentegen aantonen dat 2017 genoeg moois op filmgebied gaat brengen. Zeker met een aantal vervolgfilms waar vol smacht naar wordt uitgekeken.

20. Wonder Woman

Wonder Woman

Ooit was Wonder Woman een guitige televisieserie. Lang voordat superhelden weer massaal de bioscoop zouden overnemen was er sprake van een mogelijke Wonder Woman-film die met verschillende actrices, schrijvers en regisseurs werd geassocieerd. Na haar gastoptreden in Batman v Superman is het nu eindelijk tijd voor een echte Wonder Woman film waarin Gal Gadot weer de rol van de goddelijke amazone op zich neemt.

19. Dunkirk

Dunkirk

De evacuatie bij Duinkerken aan het begin van de Tweede Wereldoorlog is niet een van de meest heroïsche momenten van de geallieerden. Wellicht dat het daarom nooit een populair filmonderwerp is geweest. Christopher Nolan (The Dark Knight, Interstellar) is de man die hier toch een epos van kan maken. Hieraan zullen een soundtrack van Hans Zimmer en vaste acteurs als Tom Hardy en Cillian Murphy ongetwijfeld aan bijdragen.

18. Justice League

Justice League

Na het succes van The Avengers kon DC Comics niet achter blijven. In de Justice League stellen Batman en Wonder Woman een team van superhelden samen met onder andere Aquaman, The Cyborg en The Flash. Het doel? De kwaadaardige Steppenwolf en zijn buitenaardse hulpjes, de Parademons, tegenhouden die grootse plannen hebben waar ongetwijfeld veel doden bij zullen vallen.

17. Kingsman: The Golden Circle

Kingsman The Golden Circle

De eerste Kingsman-film gaf een leuke draai aan het Britse spionnengenre. Natuurlijk volgt er deel twee waarbij de hoofdrolspelers naar de Verenigde Staten moeten afreizen nadat hun hoofdkwartier wordt vernietigd. Daar ontmoeten ze hun Amerikaanse collega’s, de Statesman. Julianne Moore, Halle Berry en Jeff Bridges zijn enkele grote namen die meedoen.

16. Wolverine 3: Logan

Wolverine 3

Het X-Men universum blijft maar uitdijen. Het personage van Wolverine, een cynische loner, was altijd het meest geschikt voor een solofilm. Acteur Hugh Jackman speelt de wolfman met de krachtige klauwen naar eigen zeggen graag, dus volgt in 2017 alweer een derde deel dat nog geen titel heeft. Ook Patrick Stewart die niet meedeed aan X-Men Apocalypse draagt zijn telepathische steentje bij. Als basis dient de Old Man Logan comic die zich afspeelt in een alternatief universum.

15. Power Rangers

Power Rangers

De Mighty Morphin Power Rangers maakte in de jaren negentig even furore als een populaire kinderserie. Met zijn goedkope effecten zou het kinderen aanzetten tot gewelddadige stunts. Alles is goed gekomen met die generatie die zich nu kan opmaken voor een Power Rangers-film. Toch ziet het er naar uit dat de helden in hun kleurige pakken wat minder campy zullen zijn. Bryan Cranston (Breaking Bad) speelt de rol van Zordon, de mentor die vijf middelbare scholieren opleidt tot Power Rangers.

14. Spider-Man: Homecoming

Spider-Ma Homecomin

Spider-Man, krijgen we er ooit genoeg van? Met een nieuwe film in 2017 begint de tweede reboot van deze klassieke superheld. De jonge Engelse acteur Tom Holland zal de nieuwe Peter Parker/Spiderman zijn die nog op school zit. Michael Keaton is gestrikt als slechterik en Robert Downey Jr. draaft weer braaf op als Iron Man zodat de Marvel-connectie meteen is gelegd.

13. Kong: Skull Island

Kong Skull Island

King Kong is een van de grootste iconen uit de filmgeschiedenis. De avonturen van de reusachtige aap die van wolkenkrabbers houdt werden een aantal keren verfilmd. De laatste keer door Peter Jackson met een budget van meer dan 200 miljoen dollar. Dat heeft Warner Bros niet afgeschrokken om weer een King Kong-film te maken. Een sterrencast met Tom Hiddleston, Samuel Jackson en John Goodman gaat op ontdekkingstocht op een eiland waar ze een gigantische gorilla vinden.

12. The Mummy

the-mummy

The Mummy heeft een lange geschiedenis, de eerste film die de titel gebruikte draaide al in 1932 in de bioscoop. Centraal staat vrijwel altijd een Egyptische prins die per ongeluk tot leven wordt gebracht en daar niet blij van wordt. De trilogie die in 1999 startte had een humoristische en avontuurlijke toon dankzij de hoofdrol van Brendan Fraser. Een nieuwe reboot gaat het anders aanpakken. Zo krijgt Tom Cruise de hoofdrol van onderzoeker Tyler Colt. De mummie die ontwaakt is dit keer vrouwelijk en ze brengt een kwaadaardigheid mee die door de eeuwen heen flink heeft liggen sudderen.

11. King Arthur: Legend of the Sword

King Arthur Legend of the Sword

Guy Ritchie zal nooit meer zo cool zijn als met zijn eerste twee films Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. Maar hij heeft zijn flair behouden en maakt nog steeds succesvolle actiefilms. Dit keer waagt Ritchie zich aan een historisch avontuur en een echte filmklassieker: Koning Arthur. Het verhaal staat redelijk vast: de jonge Arthur trekt het zwaard Excalibur uit de steen en wordt tot koning van Engeland gekroond. Natuurlijk komen ook de tovenaar Merlijn en de mooie koningin Guinevere weer in deze film langs. Net als David Beckham in een kleine rol.