Top 20 Films 2017 Om Naar Uit Te Kijken

10. Thor: Ragnarök

Thor Ragnarök

In 2017 zal alweer de derde Thor-film verschijnen, dit keer met de veelbelovende titel Ragnarök. Dat verwijst naar het eindgevecht tussen goed en kwaad in de Noorse mythologie. Iemand anders dan Chris Hemsworth is inmiddels ondenkbaar in de titelrol. Zijn kwaadaardige tegenhanger Loki wordt weer trouw gespeeld door de veelgevraagde Tom Hiddleston. En ook Thor: Ragnarök is een waar zoekplaatje van sterren met rollen voor Anthony Hopkins, Jeff Goldblum, Idris Elba en Cate Blanchett.

9. T2: Trainspotting 2

t2

Regisseur Danny Boyle loopt al jaren rond met het idee voor een vervolg op zijn beroemdste film Trainspotting. Hiervoor heeft hij het boek Porno van Irvin Welsh op het oog, de Schotse schrijver die ook Trainspotting schreef. Maar Boyle wilde wachten tot de originele acteurs doorleefd genoeg waren om de rollen realistisch te kunnen spelen. Inmiddels is het zover en keren Ewan McGregor, Robert Carlyle, Ewan Bremmer en Johnny Lee Miller terug als de personages die hen wereldberoemd maakten.


8. Beauty and the Beast

Beauty and the Beast

Het verhaal van Beauty and the Beast blijft zeer populair en is dan ook een aantal keren verfilmd. Waarschijnlijk de meest geliefde versie is de Disney-animatie uit 1991. Deze dient dan ook als basis voor een zogenaamde live action remake, kortom gespeeld en gezongen door echte acteurs. De grote klapper is natuurlijk dat Emma Watson (Harry Potter) de hoofdrol van Belle zal spelen. Haar landgenoot Dan Stevens zal veranderen in het Beest. Disney bespaart kosten nog moeite en verzamelde een aantal bekende namen die soms alleen hun stemmen lenen, waaronder Ian McKellen, Ewan McGregor, Emma Thompson en Luke Evans.

7. The Dark Tower

The Dark Tower

The Dark Tower is een serie boeken van Stephen King waarin hij het verhaal vertelt van een revolverheld die een queeste begint naar de mysterieuze Donkere Toren. Door het grote aantal boeken en de vele zijpaden in het verhaal wordt The Dark Tower vaak onfilmbaar geacht. Verschillende mensen hebben geprobeerd om het verhaal naar de bioscoop te brengen om uiteindelijk te falen. Het is de Deens regisseur Nikolaj Arcel, die in Hollywood aan de weg timmert, gelukt om een begin te maken. Idris Elba speelt de hoofdrol van Roland Deschain terwijl Matthew McConaughey de rol van zijn duistere tegenstrever Walter Padick op zich neemt. Naar het schijnt zal op de film een televisieserie volgen waarin vele verhaallijnen kunnen worden uitgediept.


6. Ghost in the Shell

Ghost in the Shell

Ghost in the Shell (1995) wordt over het algemeen gezien als een van de beste anime aller tijden. In 2017 zal eindelijk een Amerikaanse live action remake verschijnen. De redelijk onervaren regisseur Ruper Sanders (Snow White and the Huntsman) moet dit moeilijke project in goede banen leiden. Daarbij zal hij flink op de vingers worden gekeken door puristen. Bovendien kwam de film vooral in het nieuws vanwege de casting van Scarlett Johansson als Majoor Motoko Kusanagi. Veel fans vinden dat die rol door een Aziatische actrice zou moeten worden gespeeld, hoewel men in Japan Johansson vanwege haar sciencefictionrollen uitermate geschikt vindt. De rest van de cast is een interessante mix van Westerse en Oosterse zwaargewichten met onder andere Juliette Binoche en Takeshi Kitano.

5. Alien: Covenant

Alien Covenant

Na veel geharrewar is er dan toch een opvolger van Prometheus die tegelijkertijd als Alien prequel geldt. Een nieuwe Alien-film met Ridley Scott als regisseur is altijd spannend. Niet iedereen was even tevreden over Prometheus maar de film zag er in ieder geval prachtig uit. Scott moet ook een groot aantal vragen beantwoorden die zijn blijven liggen. Noomi Rapace leek lange tijd geen zin te hebben in een vervolg maar doet toch weer mee, net als Michael Fassbender die de onvoorspelbare robot David speelt.


4. The Lego Batman Movie

The Lego Batman Movie

The Lego Movie (2014) was een overdonderd succes bij jong en oud waardoor het Deense speelgoedmerk een glorieuze comeback kon maken. Dat vraagt natuurlijk om meer films. De figuur Batman is nooit uitgeput en speelde bovendien al een prominente rol in het origineel. Vanzelfsprekend kom The Joker ook weer langs (ingesproken door Zachary Galifianakis.) Ongetwijfeld wordt dit een van de grote kassuccessen van 2017.

3. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Pirates of the Caribbean Dead Men Tell No Tales

De vijfde Pirates of the Caribbean film zal ongetwijfeld meedingen naar de titel van Kaskraker van 2017. Maar dan moeten de makers, gezien de concurrentie, wel flink uitpakken. Ze wisten in ieder geval Orlando Bloom te verleiden tot een terugkeer nadat deze deel 4 oversloeg. De excentrieke kapitein Jack Sparrow krijgt dit keer te maken met de Spaanse spookkapitein Salazar (Javier Bardem). Beide kapiteins zijn op zoek naar de drietand van Poseidon die de bezitter macht geeft over alle zeeën.

2. Guardians of the Galaxy Vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2

De grote filmverrassing van 2014 zou altijd een vervolg krijgen. Het wordt daarmee de vijftiende film in het Marvel-universum. Peter Quill, ook wel eens Star Lord genoemd, moet nog steeds achter zijn ware identiteit komen. Hij zal daarbij worden geholpen door zijn kameraden uit het eerste deel, Gamora, Drax, Rocket en natuurlijk Groot, naast een paar nieuwe Guardians. Als deel twee weer een megasucces wordt zal een derde deel vanzelfsprekend onvermijdelijk worden.

1. Star Wars: Episode VIII

Star Wars Episode VIII

Je hebt succesformules voor de bioscoop, en dan heb je Star Wars. The Force Awakens, het eerste deel in een nieuwe trilogie werd juichend ontvangen. Het bekende verhaal met nieuwe personages en oude bekenden groeide uit tot een van populairste films aller tijden. The Force Awakens eindigde met een geweldige cliffhanger waarbij nieuwe heldin Rey een zwijgende Luke Skywalker confronteerde en zijn lightsaber teruggaf. Zoals altijd bij Star Wars gaan fans zich te buiten aan allerlei speculaties hoe het verhaal nu verder moet. Velen hopen namelijk op een terugkeer naar de duistere toon van The Empire Strikes Back. De perfect getimede trailers zullen ervoor zorgen dat niemand zal vergeten dat er een nieuwe Star Wars in de bioscoop verschijnt, ongetwijfeld rond Kerst 2017.

    1. Frank januari 17, 2017
      • remon januari 14, 2018

    Jouw Reactie?