Sportief op vakantie in Europa? Ver weg of dichtbij? Om te voorkomen dat door de bomen het bos niet meer wordt gezien, zetten wij tien populaire bestemmingen voor een sportieve vakantie op een rij:

Raften over de Moldau in Tsjechië

De Moldau in Tsjechië stroomt langs schilderachtige plaatsen als Cesky Krumlov. Verschillende organisaties organiseren meerdaagse raftexcursies. Langs de Moldau liggen verschillende campings waar men kan overnachten. De bagage wordt van camping naar camping vervoerd, terwijl de vakantiegangers in de raft stroomafwaarts varen en heerlijke dagen op het water zullen hebben.

Zeilen langs de Griekse cycladen

Voor wie de boot meer in eigen hand wil houden, is een zeilvakantie langs de kust van de Griekse archipel een aanrader. De zeilers varen van eiland tot eiland en hebben tijdens hun zeilvakantie de gelegenheid om de verschillende eilanden te bezoeken of te genieten van een heerlijke oeso in de Griekse zon.

Fietsen in het Franse Loiredal

Langs het Franse Loiredal liggen meer dan honderd kastelen die allemaal de moeite van het bezichtigen waard zijn. De fietsroutes in het Loiredal komen er vlak langs. Omdat het dal relatief vlak is, is het niet nodig een zeer geoefende fietser voor deze vakantie te zijn. Een redelijk goede conditie is wel handig.

Paardrijden in Ierland

Ierland is nog niet zo dicht bevolkt en er is dan ook nog veel ruig land waardoor de paardenliefhebber heerlijk kan paardrijden. De tochten lopen vaak langs de prachtige Keltische ruïnes die het land rijk is.

Wandelen langs de Lycian Way in Turkije

De Lyciërs zijn een oud handelsvolk dat Turkije heeft bevolkt. Een van hun belangrijkste handelsroutes is nu een uitgezette langeafstandswandeling. Wandelaars lopen langs de Turkse kust en zien regelmatig de azuurblauwe zee onder hen liggen. Na een kleine afdaling is het mogelijk om tijdens de wandeling een verkoelende duik in het water te nemen.

Survival in de Ardennen

Voor wie echt tot het uiterste wil gaan, is een survivaltocht in de Ardennen een aanrader. Zelf vlotten bouwen om aan de overkant van snelstromende rivieren te komen. Koken gebeurt op een zelfgemaakt houtvuur. Tijdens deze sportieve vakantie leert men net over de grens, zijn of haar grenzen kennen!

Skiën in de Zwitserse Alpen

Skiërs komen aan hun trekken in de Zwitserse Alpen. Dit hooggelegen gebied is voor skiën en snowboarden nog steeds onovertroffen. De hoogste en mooiste pistes liggen bij Sankt Moritz. Voor een lekker warm en gezellig onderkomen kunt u kijken op casamundo.nl.

Kanoën in Zuid-Frankrijk

Wanneer de winter voorbij is, is het tijd voor een zonnige zomervakantie in Zuid-Frankrijk. Een bekend gebied voor fijne kanotochten is de Ardeche, maar ook iets zuidelijker is het fijn kanoën langs de Gorges de Gardon. De steile rotsen langs deze rivier zijn zeer indrukwekkend.

Golfen in Spanje

Voor golfers is de Spaanse zuidkust bij Marbella een waar paradijs. Hier liggen de grootste en fraaiste golfbanen van Europa. Allemaal 18-holes vanzelfsprekend. Een golfvaardigheidsbewijs wordt bij veel banen wel gevraagd.

Zeevissen in Nederland

Zeevissers ten slotte wonen prima in Nederland. In eigen land zijn er veel mogelijkheden voor een heerlijke sportieve visvakantie op volle zee.