Je hebt van die acteurs (en actrices, maar het zijn toch voornamelijk mannen) die altijd het bokje zijn, en nooit het einde van de film lijken te halen. Een top tien van acteurs die het vaakst dood in de films.


Let op: deze top 10 bevat uiteraard zeer veel spoilers!


10. Steve Buscemi

steve buscemi

Steve Buscemi gaat vaak dood in zijn films, en als hij gaat, dan ook het liefst zo bloederig mogelijk. In Lonesome Dove wordt hij gescalpeerd, in Tales from the Crypt gaat hij dood aan een exotische vleesetende ziekte, in Fargo wordt hij afgeslacht met een bijl en in The Sopranos schiet Tony hem vol met een shotgun in het gezicht.

9. Al Leong

al leong

In de jaren ’80 was een actiefilm geen actiefilm als Al Leong niet een van de badguys was. Voor Al Leong betekende dat natuurlijk dat zijn karakter het einde van de film nooit haalde.

8. Samuel L. Jackson

samuel l jackson

Samuel L. Jackson speelt in zoveel films dat het niet zo gek is dat hij ook vaak het loodje legt.

7. Leonardo DiCapario

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio gaat ook verbazingwekkend vaak dood in zijn films, iedereen kent natuurlijk de sterfscène uit de Titanic, maar ook in vele andere films legt hij het loodje.

6. Danny Trejo

danny trejo

Badguys zijn vaak de Sjaak, en Danny Trejo is op en top badguy, het eind van de film haalt hij dan ook geregeld niet.

5. Michelle Rodriguez

michelle rodriguez

Het zijn toch vaker de mannen die sterven, maar we wilden graag een actrice aan het lijstje toevoegen. Als er dan iemand is die vaak dood gaat, dan is het Michelle Rodriguez, onder andere in Resident Evil, BloodRayne, The breed, Lost, Avatar en Fast & Furious.

4. Gary Busey

Gary Busey

Gary Busey heeft een echte ‘bad guy’ kop, in de jaren ’80 was hij dan ook vaak de tegenstander van de helden. En helden winnen altijd in Hollywood, dus Gary Busey ging vaak dood.

3. Mickey Rourke

mickey rourke

Net als Gary Busey wordt Mickey Rourke bijna altijd gecast als de badguy, en tja, dat houdt dus in dat je vaak het loodje legt.

2. Sean Bean

sean bean

Vraag een filmkenner de vraag: Welke acteur gaat altijd dood in de films? En negen op de tien mensen zullen ‘Sean Bean’ zeggen, maar ondanks dat hij veel dood gaat staat hij ‘slechts’ op nummer twee. Sean Bean gaat waarschijnlijk wel het vaakst dood in tv series!

1. John Hurt

John Hurt

De acteur die het vaakst het loodje legt is dus niet Sean Bean, maar John Hurt. o.a. in The Wild and the Willing, Sinful Davey, A Man for All Seasons, 10 Rillington Place, The Ghoul, East of Elephant Rock, Spectre, Alien, The Elephant Man, Heaven’s Gate, The Osterman Weekend, The Hit, After Darkness, The Black Cauldron, Jake Speed, Spaceballs, Aria, Deadline, Little Sweetheart, Scandal, L’Oeil qui ment, Monolith, Even Cowgirls Get the Blues, Contact, The Climb, All the Little Animals, You’re Dead, Lost Souls, Hellboy, Pride, Tabloid, The Proposition, V for Vendetta, Outlander, Boxes, An Englishman in New York, Ultramarines, Whistle and I’ll Come To You en Tinker Tailor Soldier Spy!