Supermodellen zijn geen ‘gewone’ modellen. Zo zijn ze misschien wel begonnen, maar zijn tijdens hun carrière opgeklommen tot vakvrouwen in het modellenvak en veel gevraagd door modehuizen wereldwijd. Daarnaast zijn de meeste supermodellen ware celebrities geworden, doordat zij naast hun modellenwerk ook actief zijn voor goede doelen, actrice zijn geworden, een bekende persoonlijkheid aan de haak hebben geslagen of flink actief zijn op social media. Hierbij een overzicht van de 10 best betaalde supermodellen ter wereld.

10. Doutzen Kroes

Na enkele jaren afwezigheid uit de top 10 staat Nederlands trots Doutzen Kroes er weer in op de 10e plek. Haar inkomen wordt geschat op 7 miljoen euro per jaar. Dat ze terug is in de top 10 is vooral te danken aan haar nieuwe contract met L’Oréal waar zij het gezicht van wordt. Verder is Doutzen druk met haar modemerk ‘REPEAT’, een collectie van cashmier kleding. Tegenwoordig leent ze haar gezicht ook voor het goede doel. Zo zet ze zich in voor de bescherming van bedreigde diersoorten. Vorig jaar was ze naast het andere supermodel Naomi Campbell het gezicht voor de ‘Safe the Wild’ campagne van juwelenmerk Tiffany & Co. Ook was ze enkele jaren het gezicht van Victoria’s Secret.

9. Joan Smalls

Joan Smalls is afkomstig uit Puerto Rico, waar ze als studente psychologie in 2007 naar New York verhuisde om een modellencarrière te starten. En met succes! In 2011 werd zij het gezicht van het cosmeticamerk Estee Lauder en werkte vanaf 2010 voor Victoria’s Secret. Tegenwoordig is zij co-host van het populaire MTV programma ‘House Of Style’. Haar geschatte inkomen bedraagt momenteel 7,5 miljoen euro.

8. Bella Hadid

Bella Hadid heeft het modellenwerk niet van een vreemde. Haar Nederlandse moeder Yolanda Hadid was ooit een Nederlands topmodel en zelf ging ze haar zusje achterna die ook een supermodel is. Hoewel ze in 2014 startte met een opleiding tot fotografe, is ze toch met haar studie gestopt, omdat ze met haar modellencarrière veel succesvoller was. Ze is model voor talloze modemerken, zoals Ralph Lauren, Michael Kors, Dior, en Alexander Wang. Daarnaast heeft ze een zeer succesvolle Instagram account. Ook het inkomen van Bella Hadid wordt geschat op 7,5 miljoen euro.

7. Gigi Hadid

Net als haar moeder en zusje is Gigi Hadid een veelgevraagd supermodel. In 2011 werd ze model voor het gerenommeerde modellenbureau IMG Models. Ze heeft enkele jaren gelopen bij Tommy Hilfiger en heeft daarnaast contracten met het cosmeticamerk Maybelline en het kledingmerk Reebok. Ze speelde ook enkele malen in videoclips van zanger Zayn Malik, Cody Simpson en dj Calvin Harris. Financieel doet ze het iets beter dan haar zusje, met een inkomen van rond de 8,3 miljoen euro.

6. Gisele Bündchen

Heel bijzonder dat het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen in de top 10 staat, want ze is inmiddels al met pensioen. Ze is al 38 jaar en heeft er een zeer succesvolle modellencarrière opzitten. Op haar hoogtepunt was haar inkomen 33 miljoen dollar. Tegenwoordig is ze nog steeds het gezicht van van enkele merken, zoals schoenenfabrikant Arrezo, juwelier Vivara en Carolina Herrera. Momenteel is ze ook werkzaam als ambassadeur voor het milieuprogramma van de Verenigde Naties en heeft ze een autobiografie uitgebracht. Sinds 2007 staat ze in het Guinnes Book of Records als het rijkste supermodel ter wereld met een geschat vermogen van 400 miljoen dollar. Daarbij verbleekt haar huidige inkomen van 8,8 miljoen euro.

5. Cara Delevingne

De Britse Cara Delevingne is een alleskunner. Naast model is ze ook nog eens actrice. Haar carrière startte in 2011 en werd het jaar erop al ‘Model of the Year’ tijdens de Britse Fashion Awards. Sindsdien heeft ze model gelopen voor talloze verschillende modemerken, zoals Dolce & Gabbana, Burberry, Mulberry, Chanel, Stella McCartney en Jason Wu. In 2013 en 2014 was ze Victoria’s Secret model. Sinds 2012 heeft ze ook enkele malen in films gespeeld, die overigens geen echte kaskrakers werden. Ondanks dat staat haar jaarlijkse inkomen toch op 8,8 miljoen euro.

4. Rosie Huntington-Whiteley

Het Britse model Rosie Huntington-Whiteley is met bijna 32 jaar al iets ouder, maar nog steeds succesvol. Dat blijkt ook wel uit haar geschatte inkomen van ruim 10 miljoen euro. Ze is al sinds 2006 een Victoria’s Secret model en is onder andere model geweest voor DKNY, Bloomingdale’s, French Connection, Ralph Lauren en Pepe Jeans. In 2011 werd Rosie door het Amerikaanse tijdschrift Maxim uitgeroepen tot mooiste vrouw ter wereld.

3. Chrissy Teigen

Ook het Amerikaanse supermodel Chrissy Teigen boert met een inkomen van 10 miljoen euro zeer goed. Haar looks zal ze ongetwijfeld hebben geërfd van haar Thaise moeder. Crissy begon haar modellencarrière als een covergirl voor Sports illustrated. Ze niet echt een catwalkmodel, maar vooral een covergirl gebleven van talloze magazines. Zo was ze model voor Cosmopolitan, Glamour en Elle. Tegenwoordig houdt ze zich vooral bezig met het uitbrengen van kookboeken, waarvan er inmiddels al twee zijn verschenen. Verder is ze bekend van haar huwelijk met zanger John Legend.

2. Karlie Kloss

De Amerikaanse Karlie Kloss werd in 2005 ontdekt en werd ze model voor Elite Models. Sindsdien heeft ze model gelopen voor talloze modehuizen, zoals Karl Lagerfeld, Gucci, Valentino, Calvin Klein, Versace en Louis Vuitton. Tot 2014 was ook een Victoria’s Secret model. Met haar hulpprogramaa ‘Kode with Klossy’ zet ze zich in voor jonge meisjes om te leren programmeren om zo kansen op de technologische arbeidsmarkt te creëren. Daarnaast heeft ze nog een eigen jeans collectie. Haar huidige inkomen wordt geschat op zo’n 13,5 miljoen euro.

1. Kendall Jenner

Kendall Jenner is vooral ook een televisiepersoonlijkheid, bekend geworden van de tv-serie ‘Keeping up with the Kardashians’. Deze wereldberoemde Kardashian zusjes zijn haar halfzusters van moeders kant. Met de televisie-serie is ze als model ontdekt en is daarmee uiterst succesvol. Haar droombaan om model te worden voor Victoria’s Secret heeft ze in 2016 dan ook bereikt. Ze is model op talloze catwalks van Chanel, Marc Jacobs tot Dolce & Gabbana. Tegenwoordig heeft ze met haar zusje Kylie ook een eigen modelabel. Met haar geschatte inkomen van 20 miljoen euro, mag zij zich zeker het best betaalde supermodel noemen. Haar zusje is overigens niet werkzaam als model, maar is wel de jongste miljardair ooit geworden!

bron: forbes