10 Grootste versierders onder de dieren

De volgende 10 diersoorten gaan helemaal los in hun zoektocht naar een mannetje of vrouwtje om mee te paren. Sommige hebben met meer partners sex in 2 weken dan de meeste mensen in hun hele leven:

10. Bruine breedvoetbuidelmuis

Tijdens het 2 weken durende paringsseizoen gaat deze muis helemaal los. De vrouwtjes paren met meerdere mannen en elke sessie duurt tussen de 5 en 14 uur. Door de slet uit te hangen verhoogd het vrouwtje haar kans om bevrucht te worden door een sterk mannetje. De mannetjes overleven de sex partij vaak niet.

9. Hangende Vlieg

hangende vlieg

Onno Zweers/wikipedia/CC BY-SA 3.0

Wanneer het mannetje een vrouwtje wil versieren brengt hij haar een dood insect. Wanneer het vrouwtje accepteert doen ze de daad, het vrouwtje manoeuvreert zich op zijn kop en eet tijdens de sex haar snack op (het mannetje houdt haar vast aan haar pootjes). Is de snack te klein, dan is de vrijpartij over voordat het vrouwtje bevrucht is.

8. Tuimelaar

parende tuimelaar

Een van de weinige diersoorten die net als de mens sex heeft voor zijn plezier (naast reproductie). De sex duurt overigens niet zo lang, een minuutje, maar er zijn wel altijd meerdere sessies.

7. Agama atra

Bij deze hagedissen strijden de mannetjes om de vrouwtjes door hard met hun staart tegen elkaar te slaan. De winnaar krijgt de vrouwtjes en de kleuren, de verliezer heeft geen vrouwtjes en wordt saai grijs.

6. Leeuwen

leeuwen paren

Slechts een paar van de mannetjes hebben recht om met de vrouwtjes te seksen, maar dan heb je ook wat als leeuw, een groep van 3 tot 30 leeuwinnen. Deze worden allemaal in dezelfde periode vruchtbaar en verwachten dan meerdere keren per uur bereden te worden. Wordt ze niet bevrucht, dan wordt ze 2 weken later weer vruchtbaar en moet de man weer aan de slag!

5. Walrussen

walrus paren

De Walrussen proberen de vrouwtjes aan het land te versieren door geluiden te produceren, o.a. onderwater bellen, klikjes, tanden klappen en fluiten. De mannetjes hebben meerdere vrouwen die ze onderwater bevruchten, om ze allemaal te plezieren heeft de walrus een penis van zo’n 75 centimeter.

4. Bankivahoen

bankivahoen

De wilde broer van de kip houdt duidelijk van de vrouwtjes. Het is zelfs zo erg dat hij er geen problemen mee heeft om ook met zijn eigen familie te paren. De vrouwtjes hebben hierop echter een goede truck bedacht, ze houden het sperma vast tot na de copulatie, en kunnen hierna nog beslissen of ze dit sperma gebruiken om de eieren te bevruchten.

3. Gevlekte Hyena

parende gevlekte hyena

De vrouwen zijn de baas bij de gevlekte hyena’s. De vrouwtjes hebben wel mannelijke trekjes, hun vagina komt zo’n 17 centimeter naar buiten. De mannen kunnen alleen penetreren vanuit een specifieke positie en de vrouwtjes bepalen dan ook welk mannetje toegang krijgt.

2. Bronsvleugeljacana

bronsvleugeljacana

Ook hier zijn de vrouwtjes weer de baas, zij zijn zelfs 60 procent groter dan de mannetje. Ze leggen nog net zelf de eieren maar het uitbroeden en opvoeden laten ze aan de mannetjes over. Hierna gaan ze verder op jacht naar mannen, soms veroveren ze zelfs het nest van een ander vrouwtje om de kuikens te vermoorden en zo van de vader weer een vrijgezel te maken.

1. Bonobo’s

bonobo paren

De Bonobo’s zijn de ergste sexverslaafde dieren die er zijn. Ze hebben altijd en met iedereen sex. Hetroseksueel, homoseksueel, moeders met zonen, niks is ze te gek. Het motto is dan ook ‘make love, not war’. Sex gebruiken ze om conflicten op te lossen.

  1. hannah juli 5, 2012
  2. Tamara september 21, 2012
  3. Lien december 8, 2013
   • Sanne januari 23, 2017
  4. marsha april 14, 2017
  5. Lisa mei 20, 2017
  6. pipo juli 11, 2017
  7. Anoniem oktober 15, 2018
  8. faith juli 11, 2019
  9. tina oktober 13, 2020
  10. de gangster oktober 13, 2020
  11. Wubbe Oksel november 26, 2020
  12. horselover februari 4, 2021

  Jouw Reactie?