Het verhaal van de fictieve Mowgli of Tarzan kennen we allemaal, zij werden opgevoed door dieren in de jungle. Maar ook in het dagelijkse leven zijn er kinderen die opgevoed werden door dieren, hieronder staan 10 kinderen die echt opgevoed werden door dieren. Toen ze gevonden werden vertoonden ze allemaal dierlijke trekken en gedrag, iets wat bij velen de rest van hun leven een probleem bleef. Ze konden zich namelijk maar moeilijk aanpassen aan het leven tussen de mensen.

10. Dina Sanichar – Wolvenkind

Dina Sanichar wordt ook wel het wolvenkind van de Sekandra genoemd. Hij werd in 1867 ontdekt toen jagers hem op handen en voeten achter een wolf aan zagen lopen. Hij leefde ruim 6 jaar samen met de wolven in een grot, maar de jagers die hem vonden vermoorden de wolf en brachten de verwilderde jongen naar het weeshuis. Dina had een voorkeur voor rauw vlees en heeft nooit normaal leren spreken. Helaas heeft hij dus nooit kunnen vertellen over zijn leven met de wolven.

9. Bello


Bello is een Nigeriaanse jongen die als klein kind door zijn ouders achtergelaten werd omdat hij zowel geestelijk als lichamelijk gehandicapt zou zijn. Naar verluid hebben chimpansees hem opgenomen in de groep en toen mensen hem in 1996 op de leeftijd van 2 jaar zagen liep hij als een chimpansee op zijn knokkels en vertoonde hij dezelfde gedragseigenschappen. Hij heeft zich nooit meer kunnen aanpassen aan het menselijk leven en is op 11 jarige leeftijd om onduidelijke redenen om het leven gekomen.

8. Daniel

Daniel werd gevonden in 1990 in het Andes gebergte in Peru waar hij samenleefde met geiten. Hij liep op handen en voeten die behoorlijk onder het eelt en littekens zaten. Hij heeft zich gedurende 8 jaar in leven weten te houden door geitenmelk te drinken en wortels en bessen te eten. Hij heeft nooit leren spreken met mensen, met de geiten leek hij wel te kunnen communiceren.

7. Rochom P’ngieng

het verhaal van de Cambodjaanse Rochom P’ngieng lijkt misschien wel het meest op dat van Mowgli uit de Jungle boek. Op haar 10e verdween ze, en pas op haar 29e werd ze weer ontdekt, ze had 19 jaar in de jungle gewoond. Ze kon niet wennen aan een leven tussen de mensen en probeerde steeds terug de jungle in te vluchten. Ook kleren scheurde ze het liefst van haar lijf en kroop ze liever dan dat ze op twee benen liep.

6. Kamala en Amala

Kamala en Amala werden in 1920 gevonden door missionaris Joseph Singh nadat hij in een dorpje in Midnapore India een gerucht hoorde over twee geesten die samenleefden met de wolven. De meiden waren destijds 1,5 en 8 jaar oud. Ze liepen op handen en voeten en hun lichaam was inmiddels zo vergroeid dat rechtop staan helemaal niet meer mogelijk was. Ze aten rauw vlees, scheurden kleren van hun lijf en huilden ’s nachts als wolven. Het verhaal van Singh wordt overigens in twijfel getrokken. Er wordt gezegd dat hij het verhaal heeft verzonnen om geld in te zamelen voor zijn goede doel.

5. John Ssebunya

In 1999 werd John Ssebunya gevonden in een boom in Uganda tussen de Apen. Hij verzette zich stevig, wilde zich niet laten vangen en werd daarbij geholpen door de apen zelf. John heeft als kind van 3 zijn vader zijn moeder zien vermoorden en is destijds de jungle ingevlucht. Op 6 jarige leeftijd werd hij gevonden en liefdevol opgevangen. Inmiddels spreekt en zingt John.

4. Vanya Yudin

https://www.youtube.com/watch?v=cymZq1VblU0

Vanya Yudin is niet echt opgevoed in het wild, het is het trieste verhaal van een jongen die door zijn moeder gedurende 7 jaar opgesloten werd in een kleine ruimte met alleen maar vogels om hem heen. Zijn moeder had nooit een woord met hem gesproken en het enige wat hij kende was het tjirpen van de vogels. Ook flapperde hij met zijn armen om eten te krijgen net zoals baby vogels dat doen.

3. Marcos Rodríguez Pantoja

Marcos Rodríguez Pantoja werd op het platteland van Spanje in 1950 verkocht aan een geitenherder. Hij was toen zeven jaar en moest helpen bij het herdeden. De herder overleed echter snel en Marcos heeft daarna 12 jaar met wolven geleefd. Op zijn negentiende is hij ontdekt. Het kostte veel moeite om weer tussen de mensen te leven. Er is een film over zijn verhaal gemaakt Entrelobos (Among Wolves) waarin hij zelf ook kort te zien is.

2. Traian Caldarar

Traian Caldarar werd in 2002 gevonden in Roemenië. Hij was toen ongeveer 6 jaar oud en heeft gedurende 3 jaar tussen de zwerfhonden geleefd. Toen hij gevonden werd was hij naakt en lag hij in een doos. Naast hem lag het karkas van een hond waar hij blijkbaar van at. Hij gedroeg zich als een hond, altijd op zoek naar eten en gefrustreerd als dat er niet is. Na elke maaltijd slaapt hij als een hond. Het heeft jaren gekost, maar ondertussen gaat het een stuk beter met Traian.

1. Oxana Malaya

Een ander verhaal van verwaarlozing is dat van Oxana Malaya, zij werd door haar aan alcohol verslaafde ouders aan haar lot overgelaten. Ze vond haar toevlucht in het gebied achter haar huis waar ook wilde honden leefden. Hier heeft zij zeker 5 jaar van haar leven doorgebracht en veel gedragskenmerken van de honden overgenomen. Lopend op handen en voeten gromde en blafte ze mee zoals honden doen. Toen men haar wilde helpen verdedigde de wilde honden haar.