Ieder jaar wordt er in Amerika de competitie gehouden van ‘lelijkste hond in de wereld’. En lelijk, dat zijn ze! De meeste van deze honden zijn Chinese gekuifde naakthonden, maar ook met andere rassen kan het volledig mis gaan.

10. Princess Abby

Abby is de winnares van de lelijkste hond competitie van 2010. Ze is een Chihuahua waar een hoop mis mee is, haar achter poten zijn verkeerd gedraaid, en hetzelfde geldt voor haar ruggengraad. Haar ogen die constant dichtknijpen helpen ook niet bij haar uiterlijk. Bekijk hier hoe lelijk Abby is!

9. Pabst

Pabst is de winnaar van de competitie in 2009. En dat is knap als Boxer mix!

8. Rascal

Het zat in Rascals bloed om een lelijkerd te worden. Zijn moeder, opa en oma deden allemaal mee aan de Ugly Dog competities. Rascal is een Chinese gekuifde naakthond, en naakt dat is ze. Haar huid zit onder de wratten en plekken.

7. Gus

2008 was eigenlijk niet het jaar van Gus, hij was een poot en een oog kwijt geraakt, en had kanker door zijn hele lichaam. Maar, hij mocht zich in dat jaar wel kronen dat Lelijkste Hond in de Wereld! Hij kon er helaas maar 5 maanden van genieten, maar hopelijk heeft hij een hoop hondenbrokjes gewonnen.

6. Munchkin

Munchin heeft al meerdere wedstrijden gewonnen, is op tv geweest en heeft in tijdschriften geposeerd. Niemand weet precies wat voor ras Munchin is. De Amerikaanse dierenarts houdt het op “Canardly” als in “You can hardly tell what she is”.

5. Miss Ellie

Ook Ellie is uitgeroepen tot de lelijkste van allemaal. Hij was op dat moment al 17 jaar oud.

4. Hubble

Wow, die wil je niet tegenkomen in een donker steegje. Hubble heeft de competitie gewonnen in Engeland, het tragische was dat hij toen niet eens een huis had, hij leefde in het asiel. Hopelijk heeft het winnen van de competitie hem een leuk huis opgeleverd.

3. Elwood

Ook Elwood is weer een Chinese gekuifde naakthond, hij won in 2007. De baas is zeer blij met Elwood, en natuurlijk de prijs van $1000. De fokker had gezegd dat Elwood eigenlijk geëuthanaseerd zou worden, omdat hij te lelijk zou zijn om te verkopen.

2. Ug

De lelijkste honden competitie is zeker ergens goed voor. Ug, een pointer mix, deed mee aan de competitie terwijl hij het asiel zat. Nadat er foto’s van Ug in alle Engelse kranten stonden waren er op eens duizenden mensen die deze hond wel in huis wilde nemen. Het nieuwe baasje heeft trouwens de naam veranderd van Ug naar Doug. bekijk de knappert hier.

1. Sam

De lelijkste, en de bekendste, van allemaal moet toch wel Sam zijn. Hij heeft de Ugliest Dog competitie dan ook drie keer gewonnen. Helaas is Sam in 2005 aan kanker overleden.