De volgende tien dieren zijn het snelste op het land. We hebben een aparte lijst gemaakt met de snelste vogels, geen van onderstaande dieren is sneller dan de vogels. Ook is er een vis, de Zeilvis, die met een topsnelheid van 110km/uur al deze landdieren op snelheid verslaat.

10. Afrikaanse wilde hond 71 km/uur

Afrikaanse wilde hond

Wanneer de Afrikaanse wilde hond aan het jagen is kan hij snelheden halen van 71 km/uur. Dit gaat over kleine afstanden, wel kunnen ze 5 kilometer lang ongeveer 60 km/uur volhouden. De wilde hond mist dan ook bijna nooit zijn prooi.

9. Echte hazen – 72 km/uur

Jackrabbit

Echte Hazen, of ook wel een Jackrabbit, kan niet alleen super snel rennen, maar kan door zijn sterke achterpoten ook sprongen maken van 3 meter. Sommige halen zelfs de 6 meter.

8. Hazewindhond – 74 km/uur

Greyhound

Het snelste hondenras is de hazewindhond (Greyhound), dit type hond is dan ook speciaal gefokt om mee te racen.

7. Leeuw – 80 km/uur

leeuw

Je bent niet voor niks de “Koning van de Jungle”. Alhoewel, het is vooral de koningin die hoge snelheden behaald. Lang houden ze de topsnelheid van 80 km/uur niet vol, ongeveer 20 meter.

6. Indische antilope – 80 km/uur

Indische antilope

De Indische antilope kan zijn topsnelheid van 80 km/uur maar liefst 1.5 kilometer volhouden.

5. Gnoes – 80.5 km/uur

gnoes

De gnoes, ook wel bekend als wildebeesten. Ze zijn bekend om hun migratie, ze leggen duizenden kilometers per jaar af om in ieder seizoen op de goede plek te zijn. Gelukkig kunnen ze met hun snelheid de afstand snel afleggen, ze halen snelheden van 80.5 kilometer per uur.

4. Springbok – 88 km/uur

Springbok

De springbok leeft in de droge binnenlanden van Zuid-Afrika. Het dier dankt zijn naam aan zijn hoge sprongen. Maar ze zijn ook snel, ze halen snelheden van zo’n 88 km/uur.

3. Gaffelbok – 88.5 km/uur

Gaffelbok

De gaffelbok, of ook wel pronghorn, behoort net als de Springbok en de Gnoes tot de antilope familie. Met 88.5 km/uur is hij het snelste van de familie.

2. Bulvleermuizen- 96.6 km/uur

Bulvleermuizen

De vleermuis is een zoogdier, en vandaar opgenomen in deze lijst. De Bulvleermus is een familienaam, er zijn ongeveer 100 verschillende type Bulvleermuizen. Vooral de Guanovleermuis kan zeer hoge snelheden behalen. Ze doen dit door perfect gebruik te maken van de wind.

1. Jachtluipaard (Cheeta) – 104.4 km/uur

jachtluipaard

Het snelste landdier is het jachtluipaard, ook wel bekend als de Cheeta. In minder dan 3 seconde kan hij van 0 naar 100 km/uur versnellen. De topsnelheid ligt rond de 105 km/uur. Dit houden ze overigens niet lang vol, ze rennen meestal maximaal 60 seconde per sprint.