De genetische loterij hoef je niet gewonnen te hebben om er aantrekkelijk uit te zien voor het andere geslacht. Je kan de natuur namelijk een handje helpen. Uit de volgende tien onderzoeken is naar voren gekomen hoe je er als man of vrouw aantrekkelijk uit kan zien voor het andere geslacht:

Witte tanden

witte tanden

Uit een studie van de Universiteit van Leeds is naar voren gekomen dat mensen met witte tanden aantrekkelijker worden gevonden. In de studie vergelijken ze tanden van mensen met de staart van een pauw! Niet teveel koffie en sigaretten dus!

Vrouwen moeten meer lachen

meer lachen

Geluk is een van de meest aantrekkelijke emoties bij een vrouw, blijkt uit een studie met de naam: “Happy Guys Finish Last: The Impact of Emotion Expressions on Sexual Attraction” . Een simpel glimlachje helpt bij vrouwen om meer aantrekkelijk te zijn voor de mannen.

Mannen moeten serieuzer kijken

brood

Mannen daarentegen moeten wat minder lachen, en vaker serieus kijken. Volgens een studie van de University of British Columbia was geluk bij mannen juist een van de minst aantrekkelijke kenmerken bij mannen.

Op zoek naar een flirt? Speel dom

dom

Vrouwen moeten zich dommer voordoen dan ze zijn, althans als ze opzoek zijn naar een one night stand. Uit een studie van de Universiteit van Texas bleek dat mannen die op zoek zijn naar een ‘fling’ aangetrokken waren tot vrouwen die zich dom en onvolwassen gedragen.

Echte mannen hebben GEEN baarden

man met baard

Wat blijkt uit een studie van Oxford? vrouwen vinden mannen met baarden minder aantrekkelijk dan mannen met een baard. Wel vonden de dames mannen met een baard agressiever overkomen en van een hogere sociale status, maar er niet beter uitzien. Helaas hipsters …

Eet groente en fruit voor een betere huid

fruit en groente

Door veel groente en fruit te eten wordt de huid een stuk aantrekkelijker, blijkt uit een studie van PLoS ONE. Fruit en groente zit vol met antioxidanten die de huid een natuurlijke gloed geven. Een portie groente en/of fruit per dag was genoeg om de deelnemers van het onderzoek aantrekkelijker te maken.

Vrouwen met rode lippen

rode lippen

Volgens een studie van de Universiteit van Manchester zijn de lippen het meest aantrekkelijk lichaamsdeel van vrouwen, en dan vooral als ze rood zijn. Mannen keken zeven seconde naar de rode lippen van vrouwen, en slechts 0.95 seconde naar de ogen en 0.85 seconde naar haar haar. Zouden ze soms borsten niet hebben meegenomen in het onderzoek?

Mannen moeten ‘hard to get’ spelen

hard to get

Uit deze studie blijkt dat vrouwen een man aantrekkelijker vinden wanneer ze niet precies weet hoe hij over haar denkt. De man blijft dan langer in ‘haar hoofd zitten’. De studie suggereert dan ook dan mannen aan het begin mysterieus moeten zijn.

Mannen moeten een T-shirt met een ‘T’ erop dragen

t shirt

Wat er toch allemaal niet onderzocht wordt … Uit een studie van de Nottingham Trent University blijkt dat vrouwen mannen met een T-shirt met daarop groot de letter “T” geprint 12% aantrekkelijker vinden. waarschijnlijk lijkt door de “T” de schouders van de man breder en de taille smaller, waardoor de ideale “V vorm” ontstaat.

Mannen moeten meer chillen

relax

Een inkoppertje lijkt ons, vrouwen vinden stressbestendige mannen aantrekkelijker dan gestressede mannen. De verklaring ligt niet alleen in het feit dat de man waarschijnlijk plezieriger is in de omgang, maar ook dat het omgaan met stress in de genen vastligt, en vrouwen zoeken natuurlijk het beste voor de toekomstige kinderen.

bron: businessinsider.com