Top 10 Vreemde Allergieën

Miljoenen mensen hebben last van allergieën, door behandelingen is met de meest zeer goed te leven. Echter, er zijn een aantal zeer bijzondere allergieën waar je beter geen last van kan hebben. Dit zijn de 10 meest vreemde die we konden vinden:

Sex

Sommige vrouwen zijn allergisch voor de sperma van hun man (Human Seminal Plasma Hypersensitivity). Gelukkig is er een behandeling voor deze allergie, je kunt natuurlijk altijd een condoom dragen, of de vrouw kan wennen aan de sperma door steeds hele kleine dosering toegediend te krijgen.

Fitness

Veel mensen roepen dat ze allergisch zijn voor sporten, maar sommige zijn het ook echt. Zij leiden aan “Exercise-induced anaphylaxis”. Meestal gaat het om een combinatie tussen een bepaald type eten of medicijn, en daarna sporten. Het lichaam raakt bij deze menen volledig in de war.


Zon

Nee, we hebben het niet over vampieren, maar over “photo uticaria”. Iedereen wordt rood als hij te lang in het zonlicht is geweest, maar mensen met deze allergie krijgen huiduitslag, netelroos en een pijnlijke huid na ieder contact met de zon. Mensen die deze allergie hebben gaan dan ook alleen maar volledig aangekleed naar buiten (zeg maar in een burqa).

Al het Eten en Drinken

Deze allergie komt zo weinig voor dat er nog geen eens een naam voor is. De Australische jongen Kaleb Bussenschutt kan niks eten. Hij kan alleen water drinken, en 1 merk limonade. Hij wordt de hele dag door gevoed door een machine.


Water

water

Gelukkig komt deze allergie maar heel weinig voor, 1 op de 23 miljoen mensen zijn allergisch voor water (aquagenic urticaria). Ze zijn allergisch voor de ionen in niet gedestilleerd water. Onder andere de 19e jarige Ashleigh Morris heeft hier last van. Even in bad of onder de douche is er voor haar niet bij, laat staan gaan zwemmen. Zelfs zweten levert een pijnlijke uitslag op. Natuurlijk moet ze af en toe onder de douche, dit doet ze dan voor maximaal 1 minuut, daarna heeft ze uitslag over haar hele lichaam.

Geld

In onze munten zit nikkel, en veel mensen hebben last van een nikkel allergie. Ze hebben dan overigens niet alleen problemen met geld, want nikkel vind je overal. In telefoontje, RVS, magneten, batterijen, etc.


Hout

hout

Een allergie voor een bepaald type hout valt misschien nog wel mee, maar er zijn menen die allergisch zijn voor al het hout. En dat betekent dat ze ook allergisch zijn voor papier (probeer je billen maar is af te vegen zonder!). Gelukkig voor deze mensen kun je tegenwoordig bijna alles met de computer doen.

Vibraties

vibraties

Mensen met een gevoelige huid kunnen netelroos krijgen bij te veel vibraties. Zoals eigenlijk geldt bij alle allergieën, heeft het immuunsysteem het bij het verkeerde eind, en schiet onterecht in de verdediging.

Kou

koud

Mensen die “cold urticaria” hebben, moeten oppassen bij koud weer. Hun huid wordt rood en zwelt op. Verhuizen naar een tropisch eiland dus!

Ondergoed

ondergoed

De ondergoed allergie komt vooral voor bij de ‘sterren’ in Amerika, Britney Spears en Paris Hilton lijken de ergste slachtoffers. Hun oplossing was simpel, gewoon maar geen ondergoed meer dragen. Je kunt natuurlijk ook laten uitzoeken aan welk fabricaat het ligt, meestal ben je allergisch voor katoen of polyester.

  1. DAda november 5, 2013
   • Tris mei 11, 2017
   • Loeke juli 23, 2017
   • 666-Kid augustus 2, 2018

  Jouw Reactie?