De keuze tussen luxeauto’s – je zou zelfs kunnen zeggen uitzonderlijke voertuigen – is zowel breed als beperkt…. alles is een kwestie van visie. Van de Lamborghini tot de Bugatti, of Aston Martin tot de Maybach, er is keuze genoeg. Maar welke auto’s zijn nu de duurste? Dat ontdek je in deze top 10 van de duurste auto’s ter wereld.

Door de vele nieuwe dure auto’s is het ondertussen een top 16 geworden, we vonden het zonde om auto’s uit de lijst te schrappen!

16. Aston Martin Valkyrie – $3,2 miljoen

Aston Martin Valkyrie

Matti Blume/CC BY-SA 4.0/wikimediacommons

Aston Martin Valkyrie straatversie

Vauxford /CC BY-SA 4.0/wikimediacommons

De Aston Martin Valkyrie, ook wel bekend als AM-RB 001 of Nebula) is gemaakt in samenwerking met Red Bull Racing. Deeze auto is samengesteld uit een koolstofvezel structuur en een V12 motor. De inzittenden van deze ‘ster van de circuits’ bevinden zich in een liggende positie, die doet denken aan de Formule 1. Er is een straatversie en een circuitversie (AMR Pro). Van de erste worden 150 exemplaren gemaakt, van de de tweede slechts 25. Prijskaartje? $3,2 miljoen.

15. Bugatti Veyron by Mansory Vivere – $3,3 miljoen

Deze auto is gebouwd om een van Bugatti’s eigen vrienden te herdenken: Meo Costantini. Costantini was een van de oldtimers in de Italiaanse autosport, een aristocraat die dol was op mechanica. Hij speelde een belangrijke rol in het maken van de autosport tot wat het nu is. Twee keer winnaar van de Targa Folorio in een Bugatti 35, verdiende hij dit eerbetoon.

Onder de prototype-uitstraling van deze wagen zit een W16-motor die het mogelijk maakt om een topsnelheid van 254 km/u te bereiken. Minder krachtig dan de Veyron Super Sport, maar goedgemaakt in design: een mix van koolstofvezel en aluminium siert de carrosserie op elegante wijze en geeft hem het uiterlijk van een voertuig van de toekomst.

14. Lykan Hypersport – 3,4 miljoen dollar

Lykan Hypersport

Steve Lagreca / Shutterstock.com

De W Motors Lykan HyperSport, die in januari 2013 op het Autosalon van Qatar werd onthuld, heeft niet alleen een subliem carbonontwerp, maar ook een mechanisch ontwerp van RUF, de beroemde Duitse specialist. In dit opzicht is hij uitgerust met de 750 pk sterke twin-turbo motor, die zorgt voor een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 2,8 seconden en een topsnelheid van 395 km/u.

13. McLaren P1 LM – $3,6 miljoen

De LM-versie, in werkelijkheid een GTR die door Lanzante, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de autosport, voor de weg is omgebouwd, heeft het absolute record voor een wegauto gevestigd op de Nürburgring. De P1 LM was in staat om het beroemde circuit in slechts 6:43.20 uur te voltooien. De McLaren P1 LM kan dan ook uitpakken met een 1.000 pk 3.8 biturbo V8. En dus ook met een serieus prijskaartje.

McLaren P1 LM

J.Robert Williams / Shutterstock.com

12. Pagani Huayra Roadster BC – $3.6 miljoen

Pagani Huayra Roadster BC

Roland Woon / Shutterstock.com

Pagani heeft voor deze roadster een nieuw soort koolstofvezel gebruikt. Hiermee is carrosserie stijver en ook nog eens lichter. Resultaat is een roadster die slechts 1250 kilo weegt. In combinatie met de AMG 6,0-liter V12 en de 500 kilo aan downforce haal je met deze Pagani een topsnelheid van 280 km/h en maximale G-kracht van 2,2.

11. Lamborghini Sian – $3.6 miljoen

lamborghini sian

Krivosheev Vitaly / Shutterstock.com

De Sian is onderhuids in principe een Aventador. Dat betekent dat de Sian dezelfde 785 pk sterke V12 motor als de Aventardor heeft. De Sian beschikt daarnaast over een 48 Volt hybride systeem. Hiermee bereikt het totale aantal paardenkrachten maar liefst 819. Dit is goed voor een sprint van 0 – 100 in 2,8 seconde en een topsnelheid van 350 km/h. De Sian is gelimiteerd tot een oplage van 63 stuks.

10. Bugatti Chiron Super Sport 300+ – $3.9 miljoen

Als je meer wilt dan de standaard Chiron, dan kom je bij deze uitvoering uit. Met een limited edition van 30 stuks is het een collectors item. Bugatti heeft de 8,0-liter W16-motor uit de standaard Chiron met 100 pk opgevoerd waardoor je beschikt over 1600 pk.

9. Lamborghini Veneno Roadster – $4,5 miljoen

Lamborghini Veneno Roadster - voorkant

Lamborghini Veneno Roadster - achterkant

Dong liu / Shutterstock.com

Uitgerust met de 750 pk V12 6,5 l, staat de Lamborghini Veneno Roadster op de zesde plaats in het klassement. Ondanks de twee aanwezige rolbeugels om de passagiers meer veiligheid te bieden – wat het gewicht heeft verhoogd tot 1490 kg (40 kg meer) – blijven de acceleratie- en topsnelheidsmogelijkheden spectaculair: van 0 tot 100 km/u in slechts 2,9 seconden, voor een topsnelheid van 355 km/u. De prijs is even spectaculair: 4,5 miljoen dollar.

8. Koenigsegg CCXR Trevita – $4,8 miljoen

Koenigsegg CCXR Trevita

Koenigsegg

De Koenigsegg CCXR Trevita is letterlijk bedekt met diamanten…. Voor de Trevita heeft de Zweedse fabrikant een nieuwe buitenafwerking ontwikkeld die bestaat uit het coaten van de koolstofvezels met een met diamantstof geïmpregneerde hars. Met meer dan 800 pk biedt deze Zweedse hypercar een volwaardige racewagen voor gebruik op de openbare weg. Met name de aerodynamica van dit model valt op. Van 0 naar 100 km/h gaat in 3,2 seconde en de topsnelheid ligt op 395 km/h.

7. Bugatti Divo – $5,8 miljoen

Bugatti Divo - voorkant

VanderWolf Images / Shutterstock.com

Bugatti Divo

Simone Migliaro / Shutterstock.com

De Divo is de meest wendbare en dynamische auto die ooit door Bugatti is gemaakt; een perfect eerbetoon aan de 110e verjaardag van het merk in 2019. Het is een imposant voertuig, waarvan de productie beperkt zal blijven tot slechts 40 exemplaren. Door de combinatie van adembenemende acceleratie en verbeterde offset is deze auto niet gemaakt om iemand onverschillig te laten, maar is hij ontworpen voor het betere bochtenwerk. De Divo is een nieuwe interpretatie Bugatti’s filosofie “shape follows performance” die streeft naar maximale aerodynamische efficiëntie.

6. Mercedes Benz Maybach Exelero – $8 miljoen

Mercedes Benz Maybach Exelero voorkant

Simon Davison/flickr

Mercedes Benz Maybach Exelero achterkant

LSDSL/CC BY-SA 3.0/wikimediacommons

Zoals vele andere auto’s in deze lijst, is de Mercedes-Benz Maybach Exelero een zeer bijzonder model. In opdracht van Fulda, een Duitse dochteronderneming van Goodyear die zijn nieuwe banden wilde testen, maakte de Exelero zijn debuut in 2004. Mercedes bouwde dit juweel op basis van een “Maybach” en gaf het dezelfde 690 pk (510 kW) twin-turbo V12 motor. De maximumsnelheid wordt geschat op 350 km/uur. Deze enorme coupé met limousinecomfort is een echte mijlpaal in de wereld van de prestigieuze auto’s. Mercedes was nooit van plan om hem op de markt te brengen, wat de aanzienlijke prijs verklaart en ook waarom dit model zo begeerd is.

5. Bugatti Centodieci – $9 miljoen

Het is een misverstand dat de Centodieci de opvolger van de Chiron is. De Centodieci is qua design gebaseerd op de EB110 uit de jaren 90. De Centodieci is geen serieproductiemodel, het is een limited edition. Onderhuids heeft de Centodieci veel van de Chiron. Zoals 8.0 liter zestien cilinder die in deze hypercar een slordige 1.600 pk levert. Dit is 100 pk meer dan in de Chiron.

4. Rolls Royce Sweptail – $13 miljoenr

De Rolls Royce Sweptail werd onthuld op de Villa d’Este elegantiewedstrijd in mei 2017. Ware het niet voor de nummer één in deze lijst, dan zou hij gewoon de duurste auto ter wereld zijn. Rolls Royce reageerde op een verzoek van een verzamelaar die zijn eigen auto wilde maken. Onder de motorkap is de zeer chique Engelse auto voorzien van een 6.75 liter V12 motor. De fabrikant heeft echter niet gecommuniceerd over de prestaties van deze wagen.

3. Pagani Zonda HP Barchetta – $15 miljoen

pagani zonda hp barchetta

VanderWolf Images / Shutterstock.com

Deze Pagani is een echte hypercar waarvan Zonda er slechts drie gebouwd heeft. Het is met een prijs van 15 miljoen euro één van de duurste auto’s. Een laag gewicht in combinatie met de 6,0-liter V12 middenmotor staan garant voor een ultieme beleving. Deze bijzondere auto kun je alleen open rijden. Een dak, zelfs een soft top, is niet in het design opgenomen.

2. Bugatti La Voiture Noire – $18,7 miljoen

Bugatti La Voiture Noire

Art Konovalov / Shutterstock.com

Bugatti La Voiture Noire - zijkant

Bascar / Shutterstock.com

Bugatti La Voiture Noire - achterkant

Grzegorz Czapski / Shutterstock.com

De Bugatti La Voiture Noire officieel de duurste nieuwe auto aller tijden. Als een moderne interpretatie van Jean Bugatti’s Type 57 SC Atlantic, gebruikt de zwarte auto dezelfde 8,0-liter turbomotor als de Chiron, met een vermogen van 1479 pk (1102 kilowatt). Hij beschikt over zes uitlaatpijpen, nieuwe wielen, een agressief ‘custom-profiel’ en een gigantische verlichte badge die de merknaam aangeeft. Elk onderdeel is met de hand vervaardigd en de koolstofvezelcoating heeft een intense zwarte glans, die alleen onderbroken wordt door een ultrafijne vezelstructuur. Stephan Winkelmann, grote baas van Bugatti, beschrijft de supercar als “een coupé met het comfort van een luxelimousine en de kracht van de beste sportwagens.”

1. Rolls-Royce Boat Tail – $28 miljoen

Ook deze auto kent een gelimiteerde oplage van slechts drie stuks. De auto is het resultaat van een uniek project waarbij de Rolls-Royce designers de romp van een zeilboot op het chassis van de bekende Phantom hebben ontworpen. Het resultaat is een ultra luxe convertible met dezelfde 6,75-liter V12 motor als in de Phantom. Aan boord vind je onder meer twee champagne koelers en zelfs een kaviaar koeler. Prijskaartje: rond de 25 miljoen euro.