Een liefdesslot is voor veel verliefde stelletjes het ultieme symbool. Samen hang je een slot op, om vervolgens de sleutel weg te gooien. Zo is jullie liefde voor altijd bezegeld. Er zijn een aantal bekende locaties waar je veel van dit soort slotjes vindt. Wil jij graag je liefde vieren? Dat kan op een van deze bekende plekken in de top 10 liefdesslot locaties.

10. Montevideo, Uruguay

Montevideo

In de hoofdstad van Uruguay staat een bijzondere fontein met een belangrijke betekenis. De fontein op het grote plein heeft een plakkaat met daarop een tekst die een belangrijke belofte doet. Wanneer twee geliefden hun initialen op een slotje schrijven en deze aan de fontein vastmaken, wordt hun liefde bezegeld. De fontein maakt ook de belofte dat je op deze manier terug zal keren naar dit plein, samen met je geliefde.

9. Malá Strana, Praag

Malá-Strana-District
Anjo Kan / Shutterstock.com

Malá Strana is een van de oudste wijken van Praag, en daarmee een van de mooiste. Zo vind je de Praagse Burcht in deze wijk, net als een beroemde slotjesbrug. De brug ligt net onder de burcht en is bezaaid met liefdesslotjes. Dat is niet voor niets, want er is een legende die met deze brug te maken heeft. Hier ontmoetten twee geliefden elkaar, die beiden uit rivaliserende Praagse families kwamen. Op de brug konden ze hun liefde in het geheim doorzetten.

8. Huangshan, China

huangshan liefdesslotjes
Stripped Pixel / Shutterstock.com

China kent talloze bergen, maar Huangshan is letterlijk een van de meest geliefde. Er wordt gedacht dat de granieten rotsen van dit gebergte de geboorteplaats zijn van de traditie om liefdesslotjes op te hangen. Het is dus niet vreemd dat je ontelbaar veel slotjes vindt in deze regio. De hekken langs de wandelpaden zijn bezaaid met slotjes. Geliefden hangen het slot samen op, en gooien de sleutel vervolgens in de afgrond.

7. Slagersbrug, Slovenië

slagersbrug
Jelena990 / Shutterstock.com

De meeste locaties waar liefdessloten hangen, zijn vrij oud. Dat zijn namelijk de meest romantische plekken om je liefde te vereeuwigen. De Slagersbrug in Slovenië vind je in de hoofdstad Ljubljana. Deze brug is helemaal niet zo oud, want hij stamt uit 2010. Toch zijn er al veel sloten te vinden.

6. Luzhkovbrug, Moskou

Luzhkovbrug
Vladimir Zhupanenko / Shutterstock.com

In Moskou heeft men liever niet dat je slotjes aan de railing van bruggen hangt. Daar heeft de stad iets slims op gevonden. Zij hebben namelijk speciale metalen bomen geplaatst die gemaakt zijn voor liefdesslotjes. Wanneer je over de Luzhkovbrug wandelt, kom je grote trossen sloten tegen die allemaal symbool staan voor de liefde tussen twee mensen.

5. Brooklyn Bridge, New York

Brooklyn-Bridge-sloten

Er zijn ontelbaar veel bruggen te vinden in New York, maar de Brooklyn Bridge is misschien wel een van de bekendste. Deze brug verbindt Manhattan met Brooklyn, twee beroemde wijken in de stad. De iconische brug wordt langzaam maar zeker versierd met steeds meer liefdesslotjes. De stad is daar alleen niet zo blij mee, want het ophangen van deze sloten is niet toegestaan.

4. Ponte Milvio, Rome

Ponte Milvio
Kraft74 / Shutterstock.com

Ponte Milvio is een brug die over de Tiber in Rome gaat. Voor veel mensen werd het een populaire bestemming voor liefdesslotjes, nadat ze het boek “Ho voglia di te” lazen. Ook Rome is niet zo blij met deze slotjes. Het gewicht zorgde er namelijk voor dat de oude brug beschadigd raakte. Daarom worden de sloten regelmatig weggehaald met een betonschaar. Daar gaat de eeuwige liefde.

3. Most Ljubavi, Servië

Most Ljubavi
stolekg / Shutterstock.com

Je vindt deze brug in een parkje in de Servische stad Vrnjačka Banja. Het is een van de beroemdste bruggen in de stad, waar al meer dan honderd jaar sloten worden opgehangen. Hierdoor kan je de railing van de brug bijna niet meer zien, waardoor het een populaire locatie is geworden om foto’s te maken. Bezegel je hier je liefde, dan doe je dat samen met duizenden andere mensen.

2. Hohenzollernbrug, Keulen

Hohenzollernbrug
Ugis Riba / Shutterstock.com

Ook in Keulen vind je een beroemde brug met ontelbaar veel slotjes. De sloten worden opgehangen bij de Hohenzollernbrug, tussen het voetpad en de treinrails. Wanneer je van de ene naar de andere kant van de brug loopt, zie je constant slotjes. Geliefden hangen hier hun slot op en gooien de sleutel in de Rijn. Zo weten ze dat hun liefde voor altijd is.

1. Pont des Arts, Parijs

Pont des Arts

Jarenlang was deze brug in Parijs een van de meest beroemde plek om jouw liefde te vieren met een slotje. De Pont des Arts was bezaaid met ontelbaar veel liefdessloten, terwijl de sleutels allemaal in de Seine werden gegooid. Daar kwam verandering in toen de stad bang werd dat de railing in zou storten door het extra gewicht. Alle slotjes werden verwijderd en er kwam een nieuwe railing die liefdesslot-proof was. Toch zijn er nog veel geliefden die een manier vinden om hun slot op of rondom de brug op te hangen.