Top 10 Beste Honden Films

Houd jij van honden? Smelt je bij de aanblik van zo’n vrolijk springende pup? Dan vind je onderstaande films met een hond in de hoofdrol vast extra leuk! Let wel, een aantal scènes kan tranen tot gevolg hebben.

10. K-9 – 1989

K-9 1989

Een groot aantal films portretteert de hond als trouwe metgezel van een gefrustreerde politieagent. Dit is ook het geval in ‘K-9’. De hoofdrol is voor de onorthodoxe politiehond Jerry-Lee, gespecialiseerd in het opsporen van drugs. Samen met de heetgebakerde rechercheur Michael Dooley werkt de hond aan het oprollen van een drugsbende. Tijdens hun avonturen leert Dooley steeds beter omgaan met de slimme, bijzonder eigenzinnige Jerry-Lee. Eenmaal bekend met de gebruiksaanwijzing van de hond, legt Dooley de drugsbaron het vuur aan de schenen. ‘K-9’ heeft tweemaal een vervolg gekregen; in 1999 verscheen ‘K-911’ en in 2002 ‘K-9: P.I.’.

9. Benji – 1974

Benji

‘Benji’ is de titel van de eerste film, waarin de hoofdrol wordt gespeeld door de gelijknamige bastaardhond. In deze film staat het zwervende bestaan van ‘Benji’ in een klein plaatsje in Texas centraal. Alle bewoners zien het hondje graag! Zo scharrelt ‘Benji’ zijn kostje bij elkaar. Op een bepaald moment raakt hij bevriend met een klein, wit teefje. Als zij twee ontvoerde kinderen proberen op te sporen, beleeft het tweetal spannende avonturen. In 1977 verscheen het eerste vervolg, genaamd ‘For the love of Benji’. In de periode tot 2004 zijn in totaal nog zes films gemaakt. Medio jaren ’80 zijn de ware fans getrakteerd op een televisieserie.

8. 101 Dalmatiërs – 1996

101 Dalmatians

De eerste versie van de ‘101 Dalmatiërs’ kwam uit in 1961. Een groot verschil is dat de honden in 1996 niet praten. Desondanks heeft de laatste film Disney veel geld opgeleverd! De film begint als Roger en zijn dalmatiër Pongo de lieftallige Anita en haar hond Perdy ontmoeten. Zowel de baasjes als ook de honden worden verliefd op elkaar. Niet veel later bevalt Perdy van 15 schattige puppies. Cruella De Vil – bazin van Anita – heeft haar zinnen gezet op een jas gemaakt van echt dalmatiërvel. Ze laat de puppies stelen. Gelukkig weten zij op tijd te ontsnappen. Roger en Anita besluiten om een heel groot huis te kopen, waar alle puppies inpassen.

7. Beethoven – 1992

Beethoven - 1992

De eerste – van in totaal zes films met ‘Beethoven’ in de hoofdrol – kwam uit in 1992. Hierin zien we ‘Beethoven’ opgroeien van mollige pup tot een reusachtige Sint-Bernardhond. Dit gaat niet zonder slag of stoot! Zo is vader George niet altijd even blij met zijn aanwezigheid. Maar het gaat pas echt mis als de dierenarts bovengemiddeld veel interesse in ‘Beethoven’ krijgt. Hij wil de hond gebruiken voor een medisch experiment. Gelukkig weet het gezin ‘Beethoven’ te redden! Overigens dankt de hond zijn naam aan het feit dat vrolijk blafte bij het horen van de ‘Vijfde Symfonie’ van Ludwig van Beethoven.

6. Lady en de Vagebond – 1955

Lady and the Tramp - 1955

Als je aan ‘Lady en de Vagebond’ denkt, dan verschijnt vast het beeld van de twee pastaslurpende honden op je netvlies! Dan hebben we meteen de twee hoofdrolspelers te pakken. De fraaie ‘Lady’ raakt bevriend met een zwerfhond, genaamd ‘de Vagebond’. Als de baasjes van ‘Lady’ een kindje krijgen – en dan wat minder aandacht hebben voor hun hondje – trekken ‘Lady’ en ‘de Vagebond’ veel met elkaar op. Als ‘Lady’ wordt gevangen door een hondenvanger, zoekt ‘de Vagebond’ haar later thuis op. Samen pakken zij een grote rat, die het op het pasgeboren kindje had voorzien. Als dank mag ‘de Vagebond’ bij ‘Lady’ in huis blijven wonen.

5. Homeward Bound: The Incredible Journey – 1993

Homeward Bound The Incredible Journey

De avontuurlijke familiefilm ‘Homeward Bound: The Incredible Journey’ laat zien hoe bijzonder de band tussen kinderen en dieren kan zijn. Als de jonge weduwe Laura besluit om te hertrouwen, betekent dit dat zij met haar kinderen moet verhuizen. Hun huisdieren – de honden Shadow en Chance en kat Sassy – kunnen niet mee. Hoewel zij worden ondergebracht op een boerderij en een goede verzorging genieten, missen de dieren de kinderen enorm. Al snel ondernemen zij een poging om hen terug te vinden.

4. Turner & Hooch – 1989

Turner and Hooch

In de film ‘Turner & Hooch’ wordt de hoofdrol gespeeld door een bordeauxdog. Hoewel dit ras – vanwege zijn grootte en verleden als vechthond – menigeen wat angstig maakt, gaat het hier om een rustige, aanhankelijke hond. Dit beeld wordt bevestigd in de film. Agent Scott Turner – gespeeld door Tom Hanks – stort zich vol overgave op het oplossen van de moord op Amos Reed. De enige getuige is Reed’s hond ‘Hooch’. Tegen wil en dank raakt Scott met de hond opgescheept. Ondanks het ruige uiterlijk van het dier, weet het Scott’s hart te stelen.

3. Eight Below – 2006

Eight Below

In de film ‘Eight Below’ zijn we getuige van een mislukte expeditie. Vanwege het slechte weer – en na een ongeluk – breken de drie expeditieleden hun expeditie vroegtijdig af. Noodgedwongen laten zij hun sledehonden achter. De honden moeten zich uiteindelijk zes maanden alleen zien te redden gedurende de barre winter van Antarctica. Ze voeden zich door het eten van een dode orca. Twee van de honden overleeft dit hachelijke avontuur niet. De andere worden uiteindelijk opgehaald. Leuk om te weten is dat deze film niet op Antarctica is opgenomen, maar in onder meer Noorwegen, Groenland en Canada.

2. Marley & Me – 2008

Marley & Me

Om te testen hoe zij als ouders fungeren, nemen John en Jenny labrador ‘Marley’ in huis. Dit blijkt een ware beproeving! ‘Marley’ gedraagt zich ronduit vervelend. Zo is hij ongehoorzaam en sloopt alles wat hij tegenkomt. Dan raakt Jenny zwanger. Na de geboorte van zoon Patrick krijgt John het erg druk op zijn werk. Jenny staat alleen voor de zorg voor Patrick én ‘Marley’. Als ze dan ook nog bevalt van zoon Connor, stort Jenny in. Ze dreigt ‘Marley’ uit huis te plaatsen. Zo ver komt het gelukkig niet. Het gezin wordt uitgebreid met dochter Colleen en verhuist naar een groter huis. De kinderen zijn gek op ‘Marley’ en andersom.

1. Hachi: A Dog’s Tale – 2009

Hachi A Dog's Tale

‘Hachi: A Dog’s Tale’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de trouwe hond ‘Akita Hachiko’. Elke dag vergezelt hij zijn baasje naar én van het station weer terug naar huis. Op een dag komt zijn baasje niet terug. Vervolgens gaat de viervoeter negen jaar lang elke dag op hetzelfde tijdstip naar het station om zijn baas op te wachten. Al zwervende komt hij in contact met omwonenden en werknemers. Menigeen raakt ontroerd door de standvastigheid van hond ‘Hachiko’.

  1. Eva februari 6, 2015
  2. cher februari 24, 2015
   • Willem Van Dessel juni 8, 2015
   • Demi januari 23, 2017
  3. USA-BOY mei 17, 2015
  4. Dee oktober 14, 2015
  5. Ben juni 24, 2016
  6. Jayden augustus 23, 2016
  7. Anoniem december 30, 2016
  8. sara december 30, 2016
  9. Autumn april 8, 2017
  10. Mirjam juli 30, 2017
  11. daniel maart 16, 2018
  12. daniel december 19, 2019
  13. Anoniem augustus 19, 2020
  14. Johan januari 23, 2021

  Jouw Reactie?