Top 10 Beste Nederlandse films op Netflix (2018)

Aan het einde van een lange dag plof je op de bank met een drankje en een lekkere snack. Het is tijd om te Netflixen, maar wat ga je kijken? Er zijn tegenwoordig zoveel films en series te zien dat het moeilijk is om een keuze te maken. Wil je graag een Nederlandse film zien? Bekijk dan hier de top 10 Nederlandse films op Netflix.

10. Bride Flight

Drie vrouwen stappen in 1953 op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland. Deze vlucht wordt ook wel de “bruidsvlucht” genoemd, aangezien het vliegtuig gevuld is met vrouwen die naar hun verloofde reizen om te emigreren en te trouwen. De jonge Frank stapt ook op het vliegtuig en speelt vanaf dat moment een grote rol in het leven van de drie vrouwen.

9. De Heineken Ontvoering

De bekendste ontvoeringszaak van Nederland werd in 2011 verfilmd. Vier mannen ontvoeren Alfred Heineken en zijn chauffeur. Hun doel is om 35 miljoen gulden aan losgeld te verdienen. Twee weken lang wordt Heineken in een loods opgesloten, terwijl de politie de criminelen op de hielen zit.

8. Oorlogswinter

De winter van 1945 was een van de zwaarste tijden in de Tweede Wereldoorlog. Vanwege de kou was er bijna geen eten te vinden in het westen van Nederland. Veel gezinnen trekken dan ook naar het oosten om hun gezin te kunnen voeden. De jonge Michiel kan het niet aanzien en wil niets liever dan een handje helpen in deze zware tijden. Lees ook onze top 10 van Nederlandse oorlogsfilms.

7. Riphagen

Dries Riphagen is een bekende crimineel uit Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdient hij een fortuin door Joodse duikers op te sporen en te verraden. De Nazi’s zijn blij met hem, maar een jonge politieagent doet er alles aan om deze crimineel te ontmaskeren.

6. Het Diner

Twee jongens van vijftien jaar doen iets gruwelijks wat de rest van hun leven kan verpesten. Hun ouders gaan met elkaar uit eten, maar vermijden het onderwerp de hele avond. Er zijn alleen maar een paar vage bewakingsbeelden gevonden, dus moeten de ouders de waarheid over hun zonen onthullen?

5. Alles is Liefde

Rond de feestdagen wordt een groep Amsterdammers gevolgd. Hun liefdeslevens zijn ontzettend verschillend. Sommige stellen zijn al jaren getrouwd, anderen ontdekken de liefde pas net of beginnen aan een nieuwe relatie. Deze hartverwarmende komedie is vooral perfect op een koude winterdag. Deze film zetten we op nummer één in onze lijst van beste Nederlandse romcoms!

4. De Gelukkige Huisvrouw

Lea en Harry lijken alles voor elkaar te hebben. Ze zijn jong, rijk en ontzettend gek op elkaar. Tijdens de geboorte van hun eerste kindje gaat het mis. De bevalling was traumatisch en Lea wordt opgeslokt door een heftige postnatale depressie.

3. Komt een Vrouw Bij de Dokter

De player Stijn heeft alles in het leven, tot zijn vrouw borstkanker blijkt te hebben. Hij komt in een achtbaan aan emoties terecht en maakt lang niet altijd de beste keuzes voor zijn gezin.

2. De Marathon

Vier Rotterdamse vrienden werken al jarenlang samen in een garage. De zaken gaan alleen niet goed, dus ze dreigen hun baan te verliezen. Hun oplossing? De marathon van Rotterdam lopen om sponsorgeld binnen te halen. Het resultaat is een hilarische film met hier een daar een aantal ontroerende momenten.

1. Zwartboek

Rachel Stein is de ster van de revue en zit ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar verblijfplaats wordt gebombardeerd en ze moet op de vlucht. Ze kan naar het zuiden van Nederland vluchten, maar de reis is levensgevaarlijk. Tijdens deze spannende thriller van Paul Verhoeven zit je constant op het puntje van je stoel.