Elk jaar zijn het weer dezelfde films die worden uitgezonden met Kerst: Home Alone, Scrooge, Jingle all the Way, Die Hard, en ga zo maar door. Maar er zijn veel meer kerstfilms, deze films zien we echter nooit op tv. De reden zou weleens te maken kunnen hebben dat ze niet echt de kerstgedachte uitstralen:

10. Santa’s Slay

Deze film geeft wel een hele bijzondere draai aan het kerstverhaal. De Kerstman is eigenlijk de zoon van de duivel, en door een verloren weddenschap met een engel heeft hij de afgelopen duizend jaar lief moeten zijn, en kadootjes moeten geven aan kinderen. De duizend jaar zijn voorbij en Santa wil wraak! De kerstman wordt gespeeld door ex WWE superster Bill Goldberg (hoe bizar ook, niet de enige worstelaar die de kerstman speelt, zie nummer 1). Verder hebben ze nog een behoorlijk aantal bekende namen weten te strikken waaronder James Caan, Fran Drescher, en Rebecca Gayheart.

9. Black Christmas

Een echte “Kerst Slayer”. Bovenstaand is de trailer van de film uit 2006 een remake van de gelijknamige film uit 1974. Het origineel wordt gezien als een van de eerste Slayers ooit. Vergelijkbaar met de Halloween films, maar dan tijdens de kerstdagen.

8. Bikini Bloodbath Christmas (2009)

De derde film alweer in de reeks van Bikini Bloodbath (al eerder genoemd in de lijst van slechtste films ooit. Eigenlijk is de film precies hetzelfde als de eerste twee: poep en plas humor, tieten, ranzigeheid, veel geweld en doden. Het enige verschil is dat de bloedbaden nu tijdens kerst plaatsvinden.

7. Rare Exports: A Christmas Tale (2010)

Een finse twist op het Kerstverhaal:
He sees you when you’re sleeping …
He knows when you’re awake …
He knows when you’ve been bad or good …
AND HE DOESN’T GIVE A F*CK!!

6. Bad Santa (2003)

bad-santa

Ok, Bad Santa is natuurlijk een hele grappige film, en wordt waarschijnlijk ook wel op tv uitgezonden, maar voor een kerstfilm is hij toch wel bijzonder, Billy Bob Thornton speelt een zuipende, vloekende, smerige kerstman. Wel een van de weinig films in deze lijst die uiteindelijk de Kerst boodschap wel overbrengt.

5. Elves (1989)

“Elves they are not working for Santa anymore!!”

Kristen en haar twee knappe vriendinnen roepen met een anti-kerst ritueel een ‘evil elf’ op. Al snel blijkt het een snode plan van Kristens opa, een Nazi tovenaar. De bedoeling is dat de elf de maagd Kristen bezwangert om zo een nieuw supervolk te creëren. Probleem is dat politieagent Dan “Grizzly Adams” Hagerty dit niet zomaar laat gebeuren!!

Verveel je je rond kerst, de hele film kun je op Youtube bekijken

4. Silent Night, Deadly Night (1984)

Een slasher film met de Kerstman in de hoofdrol. Vergelijkbaar met Scream, maar in deze film zet de dader geen Ghostface masker op, maar trekt hij een Kerstman pak aan. Onder andere een hoofdrol voor de “Scream Queen” uit de jaren ’80 Linnea Quigley (uiteraard zonder kleding, zie hier haar scene).

3. Santa Claus Conquers the Martians (1964)

santa-claus-conquers-the-martians

De Martians, een Alien volk met groene gezichten en een soort van snorkels op hun hoofd, denken dat de enige manier dat ze hun cultuur kunnen redden is door de Kerstman te ontvoeren. Er is namelijk niemand op hun planeet om de kinderen kadootjes te geven.

2. Jack Frost

jack-frost

Nee, niet de kerstfilm Jack Frost met Michael Keaton. Deze versie kwam een jaar eerder uit, en hier is het een seriemoordenaar die na een ongeluk veranderd in een grote evil sneeuwpop. De film is vooral later populair geworden, omdat dit de eerste film is waarin we een naakte Shannon Elizabeth (Nadia de uitwisselingsstudent in American Pie) zien.

1. Santa With Muscles

santa-with-muscles

De tweede film in de lijst waarin we een worstelaar zien die de rol van de Kerstman speelt. In Santa with Muscles is het niemand minder dan Hulk Hogan. Hogan speelt een crimineel, hij wordt achtervolgd door de politie en verschuilt zich in een winkelcentrum waar hij zich verkleed als de Kerstman. Nadat hij een klap op zijn hoofd krijgt heeft hij geheugenverlies, en denkt hij dat hij werkelijk de Kerstman is. Deze film is al jaren te vinden in de “Bottom 100 Movies” van IMDB.

Ook grappig om te zien, een hele jonge Mila Kunis, ze is te zien vanaf ongeveer 1 uur en 15 minuten.

De hele film is te vinden op Youtube!