Wanneer je een lijst hebt van de top 10 meidenbands dan mag een top lijst van de top 10 boybands zeker niet ontbreken.

10. East 17 (UK)

East 17 is een jongensband uit Londen opgericht in 1992. Ze hebben plaatjes gemaakt tot en met 1999. Easy 17 was net even iets anders dan de andere boyband. Hun muziek was ruwer, ze maakten gebruik van rap invloeden en teksten gingen vaak over politieke onderwerpen. Maar daarnaast hadden ze ook genoeg zoetsappige liedjes om ze toch echt in de categorie boyband te scharen. Hun grootste hits zijn “It’s Alright” en “Stay another day”.

9. Five (UK)

Five, ook wel bekend onder de naam 5ive, komt ook uit Engeland. Simon Cowell (natuurlijk nu bekend van Idols) had de 5 jongens onder contract. De band is “gemaakt”, wat wil zeggen dat er audities zijn geweest om 5 verschillende type jongens bij elkaar te brengen, eigenlijk het bekende concept achter iedere boyband. Je neemt een stoere jongen, een knappe jongen, een lieve jongen, een wilde jongen en een donkere jongen en het succes is (of in ieder geval was in de jaren 90 verzekerd). De eerste hit van Five was Slam Dunk (Da Funk), daarna kwamen hits als “Got the Feeling” en “Everybody get Up”.

8. One Direction (UK)


De huidige generatie jonge meisjes is het er waarschijnlijk niet mee eens dat we de populairste Boy Band van het moment, One Direction, slechts een achtste plaats geven in deze lijst. Onthoud echter dat de band nog vrij nieuw is (opgericht in 2010) en daarom op dit moment ook nog niet kan tippen aan de andere bands in de lijst. Wie weet als ze nog een aantal jaren bij elkaar blijven en nog vele grote hits scoren dat ze een hogere positie in deze lijst kunnen scoren. Meisjes, om jullie tegemoet te komen hebben we wel een top 10 One Direction liedjes voor jullie gemaakt!

7. Boyzone (Ierland)

Boyzone is een boyband uit Ierland, ze zijn een van de meest succesvolle bands in Groot Brittannië. Ze zijn gestart in 1993, in 2000 zijn ze gestopt om in 2007 weer terug te komen. Boyzone maakt vooral ballads en luchtige popliedjes, een aantal grote hits zijn “Love me for a reason”, “Words” en “No matter what”. Ronan Keating heeft nog een tijdje lang succesvol een solo carrière gehad.

6. Westlife (Ierland)

Nog succesvoller dan zijn eigen band Boyzone was de Ierse boy band Westlife die werd in 1998 werd opgericht door Boyzone zanger Ronan Keating. De oorspronkelijke formatie bestond uit Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan en Brian McFadden. Filan nam de meeste teksten voor zijn rekening. Vooral in Groot Brittannië had de band grote successen, onder andere 14 nummer één hits, hiermee staan ze op de derde plaats samen met Cliff Richard en achter Elvis Presley en The Beatles. In Nederland sloeg vooral het nummer “Uptown Girl” (cover van Billy Joel) aan. In 2012 is Westlife ermee gestopt.

5. Take That (UK)

Take That is waarschijnlijk de bekendste boyband uit Engeland, in hun eerste succesperiode heeft de band 8 nummer 1 hits gehad in Engeland. Bijna alle leden hebben nadat ze in 1996 stopte een succesvolle solo carrière gekregen, met als bekendste natuurlijk Robbie Williams en Gary Barlow. Sinds 2006 is de groep weer bij elkaar en maken ze weer nieuwe nummers.

4. ‘N Sync (USA)

’N Sync wordt nu vooral gezien als de boyband met superster Justin Timberlake. Vanaf half jaren 90 was ’N Sync een van de best verkopende bands wereldwijd, met singles als “I want you back”, “Bye Bye en Bye” en “It’s Gonna Be Me” trokken ze overal volle zalen (vooral met tienermeisjes).

3. Boyz II Men (USA)

Boyz II Men wordt ook wel een R&B groep genoemd, maar het is natuurlijk net zo goed een boyband. Met hun ballads lieten ze meisjes wereldwijd weg zwijmelen. Ze zijn begonnen in 1986 en maken tot op heden nog met z’n drieën muziek. Ze zijn een van de best verkopende bands allertijden!

2. The New Kids On the Block (USA)

Het fenomeen ‘boyband’ begon in 1984 met the New Kids On the Block. Het was een van de eerste keren dat een band werd samen gesteld door een producer doormiddel van audities. Ze hebben wereldwijd in de jaren ’80 en ’90 meer dan 70 miljoen albums verkocht. En ook de New Kids On the Block deden aan het eind van de jaren 00 mee aan de hype om weer terug te komen, sinds 2007 maken ze weer muziek. Vlak voordat de New Kids succesvol werden was Mark Wahlberg (nu een van Hollywoods grootste sterren) onderdeel van de groep. Hij brak later solo wel door als de rapper Markie Mark. De broer van Mark, Donnie Wahlberg is wel bij de band gebleven.

1. Backstreet Boys (USA)

Er kan maar een boy band op nummer één staan, met 130 miljoen verkochte platen de meest succesvolste boyband tot nu toe, de Backstreet Boys. Het idee van de producers was om weer een nieuw band a la de New Kids on the Block te creëren. In 1991 werden de jongens bij elkaar gezocht, de eerste twee Howie en AJ werden gevonden in een talenten bak met foto’s. Nick Carter was pas 12 jaar, maar kwam door de audities en werd bandlid nummer 3. Kevin was 9 jaar ouder, maar ook hij kwam door de audities. Kevin stelde voor om ook zijn neefje Brian in de groep te nemen, en zo was de boyband compleet. Na vele kleine optredens door het land kwam in 1993 de grote doorbraak van de Backstreet Boys in Amerika. Twee jaar later volgde met de single We’ve Got It Goin’ On” ook de doorbraak in Europa en de rest van de wereld. Tot de begin jaren van ’00 scoorde ze hit na hit. Daarna was het even stil rondom de band (behalve vele privé problemen van de jongens, lees: drugs & drank verslavingen), maar sinds 2005 brengen de jongens weer albums uit, overigens wel een stuk minder succesvol dan de eerste albums.