Amsterdam is de grootste stad en de hoofdstad van ons mooie Nederland. Een stad die bekend staat op haar coffeeshops, grachten en de Wallen. Maar dit is natuurlijk niet alles wat Amsterdam te bieden heeft, in tegendeel zelfs! Amsterdam is de perfecte stad voor cultuurliefhebbers, maar ook jongeren kunnen er volledig losgaan. Zie hier een top 10 overzicht van de bezienswaardigheden in Amsterdam.

10. P.C. Hooftstraat

pc hooftstraat
Ceescamel/wikipedia

De P.C. Hooftstraat is de duurste winkelstraat van Nederland. Wereldmerken als Gucci en Louis Vuitton hebben hier een winkel gevestigd. Deze straat is prachtig om een keer door te lopen en misschien spot jij ook nog een bekende Nederlander die er regelmatig winkelt! Let wel op je aankopen, want voordat je het weet is je banksaldo leeg!

9. Albert Cuypmarkt

Albert Cuypmarkt

De Albert Cuypmarkt is een beroemde dagmarkt welke zijn naam te danken heeft aan de zeventiende eeuwse kunstschilder Albert Cuyp. De markt bestaat al sinds 1905 en wordt vanalles te koop aangeboden, van fruit tot elektronische apparaten!

8. Het Vondelpark

Vondelpark

Op mooie dagen stroomt het Vondelpark vol met mensen. Joggen, blowen of lekker relaxen. Dit prachtige park bestaat sinds 1865 en is later vernoemd naar Joost van Vondel, een beroemde dichter en toneelschrijver. In het park is ook een beeld te vinden van hem. Het Vondelpark is sinds 1996 een Rijksmonument, een prachtige bezienswaardigheid.

7. Stedelijk Museum

stedelijk museum

Een bekend museum met moderne kunst, perfect voor de kunstliefhebber. Verschillende tentoonstellingen van kunstwerken waar je je zintuigen lekker kunt prikkelen!

6. Paleis op de Dam

paleis op de dam

Het Paleis op de Dam is een Koninklijk Paleis, gelegen in het hartje van Amsterdam. Vroeger is dit gebouwd als stadhuis van Amsterdam, tussen 1648 en 1665. Sinds 1808 werd het als Koninklijk Paleis gebruikt. Tegenwoordig woont de Koninklijke familie hier niet meer, maar het is nog steeds prachtig om te bezoeken.

5. Leidseplein

Leidseplein amsterdam

Het Leidseplein is het bekendste plein van de stad en is een toeristische trekpleister. Er zijn prachtige terrassen te vinden en vaak zijn er straatartiesten te vinden. Ook zijn er uitgaansgelegenheden en kan de jeugd zich hier ook prima vermaken. Een prachtig plein om de dag genietend op door te brengen.

Tip! Ontdek het nachtleven van Amsterdam met toegang tot de beste nachtclubs barretjes in Amsterdam, met het Amsterdam Nightlife Ticket. Onbeperkt toegang tot 30+ clubs, speciale evenementen en nachtbelevingen voor maar 10 Euro. Koop jouw ticket hier!

4. Rijksmuseum

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste en vooral het belangrijkste museum wat er in Nederland te vinden is. Schrik niet, maar er zijn ruim 200 zalen! Vol met kunstwerken als de grote namen Rembrandt en Vermeer! Met toch wel het bekendste kunstwerk van Rembrandt, namelijk de Nachtwacht. Naast dit werk zijn er meer dan 1 miljoen andere stukken te vinden, een enorme collectie vol kunst. De staat is eigenaar van het Rijksmuseum en heeft als doel de Nederlandse geschiedenis laten zien aan zoveel mogelijk landgenoten en toeristen. Bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van Nederland, dan is dit absoluut een aanrader.

3. Anne Frank Huis

anne frank huis
Dennis van de Water /Shutterstock.com

Anne Frank was een joods meisje die samen met haar Joodse familie onderdook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij en haar familie verscholen zichzelf achter een boekenkast in het achterhuis. Ze werd wereldwijd beroemd vanwege haar dagboek, welke ze bijhield toen ze ondergedoken zat in het achterhuis. Dit huis is nu, sinds 1960, een prachtig museum waar je het achterhuis met eigen ogen kan zien. Alles is teruggebracht in originele staat. Het Anne Frank huis neemt je als het ware een stapje terug in de tijd en verteld je meer over de levensomstandigheden van Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verhalen zijn erg levendig en het museum wordt jaarlijks door bijna een miljoen mensen bezocht.

2. De Wallen

de wallen amsterdam
TonyV3112 /Shutterstock.com

Iedereen heeft hier wel eens van gehoord, de Amsterdamse Wallen. In het buitenland ook wel bekend als het Red Light District. De Wallen bestaat uit diverse straten die zich bevinden in het oudste deel van Amsterdam. Tientallen prostituees zijn er te zien van achter het glas (zie ook de sexy plekjes van Google Streetview). Zij hebben daar een eigen kamertje zitten en tegen betaling kunt u een kamer delen met een prostituee. Maar u kunt ook een keer lopen door deze straten, welke rood van kleur stralen. Want elke raam met een prostituee heeft rood licht aan, wat het vooral ’s avonds als het donker is leuk maakt om er een keer langs te lopen. Niet iedereen loopt hier warm van, maar toeristen zijn hier volop te vinden!

1. Grachtengordel

grachten amsterdam

Vaar met een boot rond op de unieke, prachtige grachten van Amsterdam. Miljoenen mensen zijn u al voorgegaan, de rondvaartboten zijn een van de best bezochte attracties in heel Nederland. In 1612 is men begonnen met graven van drie hoofdgrachten, de Herengracht, Prinsengracht en de Keizersgracht. Deze grachten werden in de loop der jaren flink uitgebreid, door de snelle groei van de stad Amsterdam. De grachten liggen in een cirkel om het centrum neer, je zou het kunnen zien als een gordel. De boot neemt je mee op een avontuur langs allerlei oude, historische huizen die veelal in de Gouden Eeuw gebouwd zijn. Laat je meeslepen door de verhalen over de historische huizen en over de Gouden Eeuw en geniet tegelijkertijd van het varen over de prachtige grachten van Amsterdam. Een aanrader om de stad te verkennen en een inspiratiebron voor verdere bezienswaardigheden die u vanuit de boot kunt aanschouwen.

Tip! Ontdek het nachtleven van Amsterdam met toegang tot de beste nachtclubs barretjes in Amsterdam, met het Amsterdam Nightlife Ticket. Onbeperkt toegang tot 30+ clubs, speciale evenementen en nachtbelevingen voor maar 10 Euro. Koop jouw ticket hier!