Bijna iedereen die is opgegroeid in de jaren ’90 kan af en toe nog wel eens genieten van een Happy Hardcore plaatje. Dit vonden wij de beste acts:

10. Flamman & Abraxas

Belangrijke producers in het genre, eerst van de Party Animals en later onder eigen naam, waarmee ze net iets hardere liedjes maken. Een aantal jaar terug waren het ook belangrijke mannen in de “Jumpen” hype.

9. 4 Tune Fairytales

Veel hits hebben het Nederlandse 4 Tune Fairytales niet gehaald, maar hun grote hit My Little Fantasy is een van de klassiekers in het genre.

8. Mark ‘Oh

https://www.youtube.com/watch?v=ChPV9ua6HII

De Duitse Mark ‘Oh was een van de eerste artiesten die met happy hardcore hits scoorden. Al in ’94 kwam zijn single Tears Don’t Lie uit. Hij gebruikte de standaard methode om een happy hardcore hit te scoren, versnel een oud liedje met een hoge stem en gooi er een blije beat onder, succes verzekerd!

7. Critical Mass

Zoals bijna alle Happy Hardcore acts was ook Critical Mass Nederlands. Ze scoorde hits tussen ’94 en ’99. Burnin’ Love is hun grootste hit.

6. Dune

Duitse groep met grote hits als “Can’t stop Raving”, “Hand in Hand” en natuurlijk “Hardcore Vibes”.

5. Nakatomi

Veel hits heeft ze niet gehad, maar Children of the Night blijft toch wel een van de Happy Hardcore klassiekers. Ook “Sing a Song” was een grote hit.

4. Scooter

Duitse band die al vanaf 1994 hits scoort, ze zijn eigenlijk een ‘raveband’ maar hebben ook een flink aantal nummers uitgebracht die het label Happy Hardcore verdienen. Leukste nummers zin waarschijnlijk Nessaja en Friends. Ze maken nog steeds muziek!

3. Party Animals

De Party Animals waren voor het eerst te zien in de clip van de Britse Happy Hardcore groep “Technohead”. Na dit succes besloten producers Flamman & Abraxas de Party Animals op te richten

2. Dj Paul

Begin jaren ’90 richt DJ paul Elstak het eerste hardcorelabel op: Rotterdam Records, hun eerste grote hit is “Poing”van de Rotterdam Termination Source. Vanaf 1995 brengt dj paul onder zijn eigen naam Happy Hardcore platen uit met veel succews, eerst Luv U More gevolgd door Rainbow in the Sky. in ’96 brengt hij Nederlands duurste videoclip ooit uit voor het nummer The Promised Land (0.5 miljoen gulden).

1. Charlie Lownoise & Mental Theo

Het Nederlandse duo heeft wereldwijd meer dan 3 miljoen platen verkocht. Hun eerste hit was Wonderful Days (video) die wereldwijd een succes zou worden. In het jaar van hun doorbraak, 1995, treden ze 320 (!) keer op. Tot en met eind jaren 90 hebben ze succesvolle happy hardcore platen uitgebracht.