Zon, zee, strand, sex, en alcohol, veel alcohol! Dat zijn toch wel de belangrijkste ingrediënten van een jongerenvakantie. Op de volgende tien plaatsen in Europa zijn al deze ingrediënten volop te vinden:

10. Blanes

jongervakantie  2

Blanes, het meest zuidelijke plaatsje van de Costa Brava (waar ook Lloret de Mar te vinden is). Alles wat jongeren willen op een vakantie is aanwezig: kilometers strand, grote disco’s en kroegen, en veel leuke activiteiten. Populair onder de Nederlanders zijn de Nederlandse feestcafe’s Gotcha en de Sunset. De Arena en Las Vegas zijn de grootste discotheken van Blanes.

9. Albufeira

jongervakantie 10

Albufeira in de Algarve is the place to be in Portugal voor jongeren. Het oude centrum is sfeervol met veel winkeltjes, terrassen en pleinen. In het nieuwe gedeelte, de “Praia de Oura”, vind je de “Strip”. Hier vind je ontelbaar veel bars, kroegen en disco’s.

8. Argelès sur Mer

jongervakantie 9

Argelès sur Mer wordt ook wel het ‘Lloret de Mar van Frankrijk’ genoemd. Dit is de plek voor een jongerenvakantie in Frankrijk. Prachtig gelegen aan de Middellandse Zee in Zuid-Frankrijk en vlakbij de Pyreneeën. Hierdoor kun je naast feesten ook leuke actieve uitstapjes maken, zoals canyoning, raften, mountainbiken en/of abseilen.

7. Rimini

jongervakantie 8

Wil je feesten in Italië? Ga dan naar Rimini aan de Adriatische kust. Je vindt hier de beste discotheken van Europa: de Blow Up, Life, Malindi Beach, en wat je zeker niet mag missen zijn de lasershows en live-acts van L’Atro Mondo. Baia Imperiale is de grootste discotheek van Europa en geheel gebouwd in Romeinse stijl, en met een verlicht zwembad! Als je in Rimini bent is het beroemde Venetië, om de hoek, ideaal dus voor een dagtripje!

6. Mallorca (el arenal)

jongervakantie  3

Het eiland Mallorca is ideaal voor een leuke jongerenvakantie. Prachtige stranden, een binnenland met bergen, en natuurlijk heel veel kroegen en disco’s. Wat ook leuk is, je kunt ook duiken in Mallorca!

5. Poreç

jongervakantie 5

Istrië in Kroatië wordt een steeds populairdere plek voor jongeren om op vakantie te gaan. Poreč is de meest levendige badplaats in de regio. Prachtige stranden met kristalhelder water aan de Adriatische kust. Overdag kun je je vermaken met vele wateractiviteiten als waterskiën, parasailing, zeilen, duiken, of gewoon lekker in de zon bakken. ’s Nachts ga je helemaal los in de grote disco’s of een van de vele kroegen. Ook vanuit Poreç kun je weer makkelijk een dagje naar Venetië.

4. Sunny beach

jongervakantie 6

In 5 jaar is sunny beach in Bulgarije uitgegroeid tot de “place to be” voor jongeren. Het strand is mooi, de dames nog mooier, maar het mooiste is natuurlijk, Bulgarije is goedkoop! En wist je dat je ook een kijkje kan nemen in het nabij gelegen Istanbul?

3. Salou

jongervakantie 1

Salou heeft een goudgeel strand van maar liefst 13 kilometer lang, genoeg plek dus om lekker in de zon te bakken. Zeer populair onder Nederlanders, en er zijn dan ook drie Nederlandse feestcafés, Stamkroeg ’t Gat van Nederland, Enjoy en de Skihut. En dan is er natuurlijk de megadiscotheek Pacha, iedere week kun je hier feesten met de Partysquad! Salou ligt 100 kilometer van Barcelona, ga hier dus zeker ook een dagje naartoe!

2. Lloret de mar

jongervakantie 4

Lloret de mar in de Costa Brava is natuurlijk legendarisch onder de Nederlanders. In één vakantie gaat het je nooit lukken om alle cafés en disco’s te bezoeken. De grootste disco’s zijn Colossos en Revolution, hier kun je ook grote namen als Tiësto, Chucky en Vato Conzalez verwachten!

1. Chersonissos

jongervakantie 7

Dankzij oh oh Cherso kun je Chersonissos alleen nog maar uitspreken met een dik Haags accent. We hebben allemaal kunnen zien dat je in Chersonissos de hele dag kunt feesten. De boulevard met ontelbare kroegen en discotheken en het beroemde Star Beach zijn de plekken waar je moet zijn. Vooral in de laatste worden de vetste feesten gegeven als Beach Flirt, Love Star en Recovery. Bekende discotheken zijn Amnesia, Matrix en Copa Cabana. Zoek je een leuke kroeg, bezoek dan Bio Bio, New York, Cameo en ’t Hof van Holland