Geen enkel gezin is compleet zonder een huisdier. Wanneer je een hond in huis wilt halen, moet je wel zeker weten dat deze goed overweg kan met kinderen. In principe kun je iedere hond dit leren, mits je goed socialiseert vanaf het eerste moment! Er zijn echter kinderen die eerder aangeraden worden bij kinderen dan andere, dit heeft te maken met hun zachtaardig karakter, maar ook met hoe sterk deze honden zijn. Een Engelse bulldog kan, mocht het toch een keer fout gaan, bijvoorbeeld minder schade aanrichten dan een rottweiler. Dus nogmaals, socialisatie van je pup met kinderen is het belangrijkste, dat gezegd hebbende staan de volgende tien hondenrassen bekend als kindvriendelijk.

10. Boxer

boxer

De boxer staat bekend als een hondensoort die lekker wild en onstuimig is, maar die ook ontzettend trouw is aan zijn baasjes. Deze honden zijn dus goed in het beschermen van je huishouden en zijn vrij dominant tegenover andere honden. Voor kinderen zijn deze dieren wel ontzettend lief en zorgzaam. Doordat een boxer veel energie heeft, is deze hond de perfecte match met kinderen die graag rondrennen in de tuin. Samen kunnen ze hun energie goed kwijt tijdens het spelen. Houd er rekening mee dat Boxers wel flink kunnen kwijlen.

9. Cavelier King Charles

Cavelier king charles

Een Cavelier King Charles hond herken je aan zijn kleine postuur en lange haren. Deze hondjes hebben lange hangoren en een sierlijke staart waar ook lange haren op groeien. Het zijn perfecte gezelschanshondjes, aangezien ze het liefste bij hun baasje zijn. In de avond liggen deze honden dan ook het liefste op je schoot. Overdag hebben ze meer dan genoeg energie, aangezien ze spaniëls zijn. Dat betekent dat het echte jachthonden zijn die graag rennen. Cavelier King Charles honden hechten zich snel aan je en zijn door hun knuffelige aard perfect voor kinderen. Let wel op dat in dit hondenras, zoals bij zovelen, de laatste jaren veel erfelijke aandoeningen zijn ingefokt. Het schedel is te klein waardoor sommige last hebben van continue hoofdpijn. Let dus goed op bij het zoeken naar een geschikte fokker.

8. Engelse Bulldog

engelse bulldog

De Engelse Bulldog is gek op aandacht! En dat zullen ze ook opeisen, maar in een gezin met kinderen zullen ze dat waarschijnlijk niet te kort komen. Ook bij de kleine compacte Bulldog geldt helaas weer dat er een aantal erfelijke aandoeningen in het ras zijn gefokt zoals slechte knieën en luchtwegen. Houdt hier rekening mee bij het uitzoeken van een puppy.

7. Newfoundlander

Newfoundlander

Deze honden hebben een gemiddeld gewicht rond de 60 kilo en zijn dus zeker geen kleine schoothondjes. Ondanks hun grote formaat zijn Newfoundlanders wel echte knuffelaars. Ze gaan gemakkelijk mee in een gezin en hebben geen sterke eigen wil. Wel is het belangrijk om deze honden van jongs af aan te laten wennen aan het gezinsleven en om ze goed op te voeden. Wanneer je dat doet, heb je een ontzettend lieve hond in huis die veel van kinderen houdt. Houdt er wel rekening mee dat zo’n grote hond ook zeer veel eet. Gelukkig kan je tegenwoordig hondenbrokken thuis laten bezorgen.

6. Beagle

Beagle

Wanneer je op zoek bent naar een levendige, intelligente en vooral niet te grote hond, dan is de Beagle een goede keuze. Deze honden zijn ontzettend sociaal, zowel bij mensen als bij andere honden. Hierdoor passen ze gemakkelijk in vrijwel ieder gezin. Ze zijn compact en lekker stevig en kunnen dus lekker rollebollen met de kinderen (mits gesocialiseerd, we blijven het zeggen). Kinderen worden op slag verliefd op deze hond door zijn knuffelige aard. Beagles vinden namelijk niets fijner dan lekker spelen en geaaid worden door de leden van hun gezin.

5. Berner Sennenhond

Berner

De Berner Sennenhond past ook perfect bij het gezinsleven, aangezien dit ras ontzettend trouw is aan zijn baasjes. Deze honden zijn vaak op zoek naar erkenning en vinden het fijn om zo dicht mogelijk bij je in de buurt te zijn. Hierdoor worden ze ook echt maatjes met de kinderen in het gezin. Ze zijn vrij rustig en hebben geen behoefte om uren te rennen, wat natuurlijk niet betekent dat ze geen aandacht nodig hebben!

4. Labradoodle

Labradoodle

Sommige kinderen hebben allergieën voor honden en kunnen daarom niet met iedere hond samenwonen. De Labradoodle is in dat geval een goede keuze. Deze kruising tussen een Labrador en een Poodle is namelijk hypoallergeen, waardoor de meeste kinderen met allergieën geen klachten ervaren. Bovendien hebben Labradoodles een ontzettend leuk karakter. Ze zijn vrolijk, spelen graag en houden zeker van knuffelen. Hierdoor zijn het echte allemansvrienden die moeiteloos met kinderen samen kunnen wonen. Ook kinderen met gedragsproblemen gaan goed samen met deze hondensoort, ze worden dan ook vaak getraind tot hulphond. Vaak bieden de honden steun, rust en wat gezelligheid.

3. Cockerspaniël

cockerspaniel

Weer een Spaniël in dit lijstje van kindvriendelijke honden. De Cockerspaniël is van nature een jachthond en dus zeker een dier dat veel energie heeft. Hierdoor zijn ze het gelukkigste in gezinnen die lange wandelingen maken in de natuur of die een grote tuin hebben. De honden hebben mooie lange hangoren en zijn middelgroot. De dieren zijn niet gauw bang en hebben een nieuwsgierige persoonlijkheid. Ze vinden het daarom alleen maar leuk om nieuwe mensen en dieren te leren kennen. Daardoor is de Cockerspaniël een echte kindervriend. Samen met kinderen kunnen deze honden hun energie kwijt en nieuwe dingen ontdekken.

2. Labrador Retriever

Labrador

Wanneer je het hebt over echte gezinshonden, dan heb je het over de Labrador Retriever. Deze dieren leven al jarenlang gelukkig samen met mensen. De honden zijn intelligent en vinden het leuk om altijd bezig te blijven. Hierdoor hebben ze genoeg ruimte nodig om te kunnen rennen en moeten ze regelmatig een lange wandeling maken. Dankzij hun oorsprong als jachthond vinden deze honden ook niets leuker dan apporteren. Kinderen kunnen dus makkelijk met Labrador Retrievers spelen. Bovendien zijn de honden heel zachtaardig en vriendelijk, waardoor ze kinderknuffels zeker waarderen.

1. Golden Retriever

golden retriever gezinshond

Met stipt op nummer één staat de Golden Retriever. Dat is niet voor niks, want deze honden staan bekend om hun aanhankelijkheid en vriendelijkheid. Bovendien hebben deze dieren veel geduld en zijn ze gemakkelijk te trainen. Dat is dan ook de reden waarom Golden Retrievers vaak als geleidehonden werken. Dat maakt ze de perfecte toevoeging voor een druk gezin met veel kinderen.